Affiliate Marketing Nedir

Affiliate Marketing Nedir

Birçok insan, internet ile çevrimiçi pazarlamadan sunduğu imkanlardan yararlanıp kendisine büyük bir gelir kaynağı oluşturmak istiyor. İnternette aleminde bazı gerekli çalışmaları yaptıktan sonra para kazanmak için sadece beklemeniz gerekir. Tabi ki her şey bu kadar kolay değil, ancak birçok insan belli bir düzeyde pasif bir gelir elde etmeyi başarıyor. Başarıya ulaşmanın en yaygın yöntemlerinden biri Affiliate marketing sistemidir. Bu sistemde başkalarının ürünlerini tanıtıyor, satış yapıyor ve en önemlisi elde edilen gelirin bir kısmını alıyorsunuz. Bu tanıtacağınız ürünleri başkaları tasarlar, yapar, onları geliştirir siz onları tanıtır ve satarsınız ve bu çabanız için bir komisyon alırsınız. Tabi ki bu iş göründüğü kadar basit olmayabilir, bu süreçte bazı tuzaklar olabilir, internette varlığınızı gösterip, satış yapmak zor olabilir. Fakat hazır bir büyük bir kitleniz varsa örneğin; bir sosyal medya fenomeni iseniz bu sistem sizin için çok kazançlı ve çok faydalı bir gelir kaynağı olabilir. Affiliate Marketing kelimesini Türkçe’ ye satış ortaklığı olarak çevirebiliriz. Satış ortaklığı sistemi geleneksel komisyon satışının yeni nesil versiyonu olarak görebiliriz. Bir tüccar başka bir başka ortağa adına ürünlerini sattırır ve önceden yapılan anlaşmaya göre belirlenen payını alır. Satış ortaklığı yapan kişi hazır olan ürünü kendi çevrimiçi olarak adlandıran kitlesine tanıtır. Ulaştığı bir kişi satış ortağının paylaştığı web bağlantısını takip ederek, ürünü satın alırsa tüccar, satış ortağının bu başarısına satıştan pay verir. Yani Affiliate Marketing bir tür gelir paylaşımıdır. Ürünleri olan ancak onları çevrimiçi tanıcı kitleye sahip olmayan kişiler, ürünleri olmayan ancak çevirici geniş bir kitleye sahip kişiler ile ortak çalışarak yapılan pazarlamadır. Influencerlar büyük bir takipçi kitlesine sahiptirler ve satın alma kararlarını etkileme gücüne sahiptirler. Bu nedenle satış ortaklığı sisteminden faydalanmak için çok önemli konumdalardır.

Neden Affiliate Pazarlamacı Olmalısınız

Affiliate pazarlamacı olmanız için çeşitli nedenler vardır ve bu nedenleri sizler için topladık.

  • Başlamak için yüksek bütçeye gerek olmaz: Bir işletme, satılacak ürünleri finanse etmek için başlangıçta bunun için yüksek bir bütçe ayırması gerekir. Ancak satış ortaklığı sistemi yüksek bütçelere ihtiyaç duymaz, düşük bütçelerle yapılabilir. Böylece bu konu hakkında endişelenmeden, zorluk çekmeden ve daha hızlı bir şekilde başlayabileceğiniz anlamına gelir. Satış ortaklığı sistemine başlamak için veya ürünleri sergilemek için ücret ödemenize gerek yoktur, bu nedenle bu işe başlamak için fazla engel yoktur ve kolaydır.

  • Pasif Gelir: Satış ortaklığı sisteminde işe gitme gibi bir sorumluluğunuz bulunmuyor, satış ortaklığı siz şehir dışındayken veya siz uyurken bile para kazanma olanağı sunar. Bir kampanya başlangıcında bir süre vakit ayırarak, işlerinizi halledebilir, tüketicilerin sunduğunuz ürünleri sonraki günler ve haftalar görmesini, satın almasını sağlayabilirsiniz. Böylece bilgisayar başında olmadan bile para kazanabilirsiniz.

  • Başarınıza bağlı kazanç sistemi sunar: Sıradan işlerde, haftada belirli saatler çalışıp, belirli bir maaş alırsınız, Satış ortaklığı sisteminde kazancınızı performansınız ve başarınız belirler. Yani ne satarsan o kadar kazanırsın. Kampanya hazırla ve yönetme kabiliyetinizi geliştirerek ve daha ilgi çekici kampanyalar oluşturarak gelirinizi çok daha yükseltebilirsiniz.

  • Esnek Çalışma Stili Sunar: Satış ortaklığı sisteminde kendi hedeflerinizi belirleyebilir, hedeflerinizi değiştirebilir, ilginizi çeken ürünleri seçebilir ve kendi çalışma planınızı hazırlayabilirsiniz. Çalışma günleriniz, saatleriniz, stiliniz tamamen sizin kontrolünüzde olur. Bu esnek çalışma saatli ile isterseniz hobilerinizle ilgilenir ya da daha fazla kampanyalarınıza zaman ayırabilirsiniz. Satış ortaklığı siteminde şirket kısıtlaması ve katılmak zorunda olduğunuz şirket etkinlikleri de bulunmaz.

  • Müşteri memnuniyeti ve desteği sunmazsınız: Müşteri memnuniyeti ve müşteri desteği gibi konularla ürün veya hizmeti sunan tüccar sorumludur. Ürün veya hizmeti sunan kişi tüketicilerle ilgilenmeli ve onların satın aldıkları şeyden memnun kalmalarını sağlamalıdır. Satış ortaklığı sisteminde müşteri memnuniyeti ve desteği gibi konularla ilgilenmeniz gerekmez. Satış ortaklı sisteminde tüm iletişim süreci tüccar ve müşteri arasında olur. Siz yaptığınız satıştan komisyonunuzu almaya devam edersiniz.

  • İstediğiniz yerden çalışabilirsiniz: Ofiste çalışmaktan hoşlanmayan biriyseniz, satış ortaklığı sistemi ile para kazanmak için ofise gitmeye gerek yoktur, istediğiniz yerden istediğiniz gibi çalışabilirsiniz. Kendi evinizi konforu ile çalışırken markaların ürettiği ürünleri, sergileyip gelir elde edebilirsiniz. Bu işi dilediğiniz yerde, dileğiniz şekilde yapabilirsiniz.

Affiliate Marketing Sisteminde Bulunan Kişiler

  • Tüccar: Tüccar ürünü üreten ve satışını yapan birey veya şirkettir. Yani ürünlerin sahibidir.

  • Satış ortağı: Tüccar ile anlaşarak ürünleri sergileme görevini yapan kişidir. Bu kişileri yüksek hedef kitlere ulaşma ve onların satın alma davranışlarını etkileme yeteneği vardır.

  • Müşteri: Satış ortağı tarafından paylaşılan web bağlantısı ile ürüne ulaşıp satın alma davranışında bulunan kişidir.

Affiliate Marketing

Ülkemizde Gittigidiyor, trendyol, çiçek sepeti en büyük ve en köklü olan e-ticaret sitelerinden biridir. Bu e-ticaret siteleri affiliate marketing imkanı tanıyor ve bu platformalarda satılan ürünleri yayınlamanız için farklı kategorilere farklı komisyon ücretleri sunuluyor. Sitenizi uygun içerikteki reklam seçimini yaparak affliate marketingden faydalanmanız mümkün. Affiliate hesap özelliklerinin bazıları aşağıdadır.

Affiliate Hesap Özellikleri

  • Tıklama başına kazanç

  • Haftalık olarak kazancınıza ulaşma

  • Performansınız bağlı yükselen kazanç

  • İstediğiniz reklam kategorisini ve boyutunu belirleyebilme

  • Kolay kullanım

Affiliate marketing nedir hakkında daha fazla sorularınız varsa GrowByShare sosyal medya ve influencer ajansı olarak size destek olmaktan memnuniyet duyarız.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak