Başarılı Bir İnfluencer Marketing Kampanyası İçin 5 Öneri

Başarılı Bir İnfluencer Marketing Kampanyası İçin  5 Öneri

Yapılana göre dünya genelinde insanlar günde ortalama 6 saatini geçirmeye başlar. Influencer pazarlama hayatımıza 10 yıl önceye kadar yerel halk tarafından uygulanmıyor. Firmalar da mesajlarını oluşturmak, doğal ve çekici bir şekilde müşteri ve içerik iletmek için etkileyicilerini tercih etmeye başlamak. Etkileyici pazarlama; Kendi kendine özgü kitlesine sahip ve kendi yerinde model olabilecek marka olan araç işi içinde olduğu gibi taraftarlar tarafından önerilen bir pazarlama çeşididir.

Influencer Marketing için nelere dikkat edilmelidir?

Influencer Pazarlama başarısının yalnızca yüksek takipçili bir influencerla çalışmakla elde etmesi mümkün değildir. bir kampanyayla bir çok farklı dinamiğin bir bütünlük oluşturmasıyla olmasıyla olacaktır. 

1.Planlamanızı iyi yapın

Influencer pazarlama yaparken en önemli şey bütün bir planlamadır. Kampanyanızın dijital kanala gidişi, bütçesi ve bu mücadeleyi ölçmek önemlidir. Daha fazla kampanya hedefi hedeflenmek ve tanımlamalı olmalıdır. Markanızı, ürününüzü ve neyi hedeflediğinizi en iyi şekilde inceleyin bir pazarlama planlama planlamalı, influencer pazarlama kampanyanızın hangi sezon ne kadar süre kadar net iş takvimini sürdürmelidir. Influencer marketing'i kampanyanızı, kampanyanızı satış kampanyanızı, özel ürünlerinizi satışları iyi bir ürününüzü daha fazla desteklemek, rekabete açık olan ürünler hedef kitleye hedefk için kullanabilirsiniz. Bu da ancak Influencer pazarlamanın iyi bir şekilde yapılması mümkündür.

2. Markanız için doğru influencerı seçtiğinizden emin olun

Markanıza uygun influencerı seçmenden önce hedef kitlenizi net bir şekilde belirlemelisiniz. Çünkü markanız ve onun hedef kitlesi ile örtüşmeyen bir Influencer ile çalışmanın size bir gerisi olmayacağı gibi olmadığı gibi, olumsuz yönde etki de edebilir. Sonuçta etkileşimde bulunacağınız hedef kitleniz influencerın takipçilerinden oluşuyor. 

İnfluencerın sadece popülerliğine ya da takipçi sayısının çokluğuna bakarak karar vermemelisiniz çünkü takipçi sayısının yüksek olması tek başına bir anlam ifade etmez. Belki büyük kitleler tarafından tanınırlığınız artacaktır fakat satış oranlarınızın artacağının kesinliği söz konusu değildir. Markalar tanıtacakları özel ürünün değerinin korunmasını istedikleri için mikro influencerların daha fazla tercih etmeye başlamışlardır Instagramda 6.5 milyon ve 30 bin takipçili iki hesapla çalışan bir markanın yaptığı kampanya sonucunda az takipçili hesabın, fazla takipçili hesaba oranla daha iyi performans gösterdiği ölçüldü. Çünkü micro-influencerların özgün ve ilgi alanları belli takipçileri olduğu için etkileşim oranları daha yüksektir.

Son olarak Influencerlar ile fiyatta önceden anlaşmanızın size influencer marketing kampanyanızı yürütürken bütçe kontrolü açısından kolaylık sağlayacaktır. Influencerlar genellikle paylaşım başı ücret talep eder. Sizler de bütçe kontrollerinizi ona göre yaparak birden fazla influencer ile eş zamanlı çalışabilirsiniz.

 

 

3. Asıl önemli olanın içerik olduğunu unutmayın

İnfluencer kendi kitlesini tanıyan, o kitle ile nasıl iletişim kuracağını en iyi bilen kişidir. O kişi, kitlesine uygun bir kurguyla ‘doğal’ yollardan iletebilecek kişidir. Eğer çalıştığınız influencer aynı zamanda kendi içeriklerini kendi üretebiliyorsa ona özgürlük tanımanız avantajına olacaktır. influencerlar, takipçilerinin neye olumlu ya da olumsuz tepki vereceğini sizden daha iyi öngöreceklerdir. Onları sadece marka söylemleri ile konuşturmak “ürünü satın alın” şeklinde bariz bir mesajı olan reklamdan öte gitmeyecektir. O yüzden Influencerlar markanızı veya hizmetinizi tanıtırken içerikleri onların hazırlamasına izin verin. Takipçileri ile sürekli etkileşim halinde oldukları için yaratıcılıklarını kullanarak daha organik bir içerik oluşturarak tavsiye temelli içerikler oluşturabilirler. 

İnfluencer marketing faaliyetleri düzenli yürütülmesi gereken bir süreçtir. Bu süreçte sadece kampanya dönemlerinde değil, veri analizi yaparak arama ağı reklamları çıkmak, video reklamları yayına almak, yeniden pazarlama faaliyetlerini planlamak markaları daha başarılı kılacaktır.

4.Projenizin doğru yürütüldüğünü takip edin.

 İnfluencer marketing faaliyetleriniz devam ederken her ne kadar çok iyi bir ürün ya da hizmete sahip olasınız dahi influencer marketing projeniz doğru yürütülmediği zaman başarısızlık kaçınılmaz olacaktır. Influencer Marketing kampanyanızı kurguyu çok iyi bilen, deneyimli ve yetenekli bir proje yöneticisi sorunsuz bir şekilde yönetecektir. Projenin uygulanabilir olması ve proje sürecinde Influencer'ın iyi yönetilmesiyle birlikte ortaya sonuçları çok daha iyi olan bir iş çıkar.

Bu alanda dışardan profesyonel destek alarak işin uzmanı ekiplerle de çalışabilirsiniz. Türkiye’de bu alanda hizmet veren bağımsız ajansların sayıları her geçen gün artmaya devam etmektedir. Siz de Influencer marketing çalışmanızı kendi ekibinizle yapmak yerine bu profesyonel ekiplerle çalışarak daha yüksek başarıya ulaşabilirsiniz.

5. Ölçün, analiz edin ve raporlayın.

Influencer marketing çalışmanızın net bir şekilde gelişmek için az 24 saat ile 72 saat en yakın gelecekte olacak. Kampanyanız için İzlenme, gösterimler, verilen linkler ile yetiştirilecek, takipçi kazanımı, sunum yapılacak vb. Doğru gelişme süreci bu hedeflerden hangilerine ulaşabileceğimizi ve bütün bu etkileyici pazarlama sürecimizin marka etkileşimine ulaşup bakışlarını gözlerine serecektir.


 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak