Başarılı Influencerların Ortak Özellikleri

Başarılı Influencerların Ortak Özellikleri

Influencerlar ya da bildiğimiz ve sık kullandığımız bir diğer adı ile sosyal medya fenomenleri günümüzün büyük bir vaktini geçirdiğimiz sosyal medya uygulamalarında karşımıza çıkan büyük hesaplardır. Bu hesaplar çok sayıda takipçiye sahip haldedir ve takipçileri ile aktif olarak sürekli etkileşimde bulurlar. Elbette bu aktif olmanın bir karşılığı olarak da, harcadıkları emeğin zorunlu ve olması gereken bir sonucu olarak influencerlıktan para kazanırlar. Zaten influencerlık sosyal medya platformları üzerinden belirli yollar ile maddi kazanç elde etmeyi kapsayan, buna odaklı olan bir alan olarak karşımızda durmaktadır. Durum böyle olunca pek çok kişi bu büyük hesaplar gibi influencer olmak istemekte. Influencer olmak bilindiği üzere çok basit, hemen olacak bir iş değildir fakat iyi bir gözlem ve doğru adımlar ile kısa ya da orta vadede siz de influencer olabilirsiniz. Bizler de zaten bu konuda sizlere destek oluyor, yol gösteriyoruz. Bu yazımızın amacı da işte tam olarak budur

Başarılı Influencer Nasıl Olunur

 Bu yazı içerisinde sizlere başarılı influencerların ortak özellikleri konusunu anlattık. Bu sayede siz de hangi özelliklere sahip olmanız gerektiğini yüzeysel olarak da olsa bilecek ve buna uygun olan adımları atmaya başlayacaksınız. Yazıyı okuduktan sonra sitemize girip buna benzer olan diğer ilgili içeriklerimizi de okuyabilir ve bizlere aklınızdaki soru işaretlerini gidermek amacı ile sorularınızı iletebilirsiniz. 

1 – Sosyal Medyada Aktif Olmak

Aslında her birimiz, normal kullanıcılar olarak kendimizi sosyal medyada aktif olarak görüyoruz. Bunu dememiz için sosyal medyaya hemen hemen her gün giriyor olmamız, belirli bir çevre ile etkileşim halinde bulunuyor olmamız ve belirli aralıklarda hikaye ve gönderi paylaşıyor olmamız yeterli oluyor. Fakat tabii ki bizim şu an bahsediyor olduğumuz aktiflik böyle bir şey değildir. Eğer bir kişi influencer olmak istiyor ise sosyal medyaya gerçekten çok büyük bir vakit ayırmalı ve bunu büyük bir ciddiyet ile yapmalıdır. Sürekli olarak hesabını aktif tutmalı, paylaşımlar ile ilgi çekmeli ve bunu hiç aksatmamalıdır. Günümüzde fenomen ya da influencer olan büyük hesapların ortak özelliklerine baktığımız vakit gözümüze ilk çarpan şey bu olmaktadır. Gerçekten çok aktif bir kullanıcı olmak influencerlık için ilk şart halinde bulunuyor. 

2 – Profesyonel Adımlar Atmak

Sosyal medya kullanımında pek çoğumuz normal kullanıcılar olarak basit şekilde sosyal medyayı kullanıyoruz. Herhangi bir profesyonel görünüm kaygısı taşımıyoruz. Fakat bir influencer gerçekten de sosyal medya platformlarını uzman bir şekilde, profesyonel olarak kullanır, kullanmayı bilir. Profesyonel bir görünüm paylaşılan hikayelerden ve gönderilerden çok rahat şekilde anlaşılır. Aynı zamanda kimler ile nasıl etkileşim kuruyor olduğunuz da size bu görünümü kazandırır. Tabii bu uzmanlık içinde sosyal medya algoritmasını yeterli derece bilmek de gerekir. Instagram gibi uygulamalar sizlere hesaplarınızın istatistiklerini genel olarak verir, bunları takip etmek ve istatistiklere göre hareket etmek kullanıcının elinde olan bir şeydir. Fenomen olan kişi bunları takip etmek zorundadır. 

3 – İş Birlikleri ve Reklam Çalışmaları

İş birliği ve reklam çalışmaları her bir influencerın ortak özelliğidir. Bu özellik influencerı influencer yapan ana husus halindedir. Çünkü influencerın başlıca edimi markaların ve ürünlerinin tanıtımları yapmak, insanları haberdar etmek ve satın alım edimlerini yükseltmektir. Eğer bir influencer olmak istiyor ve uzun vadeli kendinizi ön planda tutmak istiyor iseniz markalar ile iş birliklerine açık olmanız şarttır. Başarılı olmanın ana koşulu budur. Takipçi kitleniz genel olarak hangi sektör ile ilgileniyor ise o sektörden olan markalar ile iş birliği yaparsınız. Örneğin takipçi kitleniz modaya, giyime ilgi duyuyor ise siz de o yönde videolar, gönderiler paylaşırsınız. Bu paylaşımlarınız da yoğunluklu olarak bir markanın ürünlerine yönelik olur. Reklam ve tanıtım çalışmasını bu şekilde yapmış olursunuz. Bu süreç hem size hem de tanıtımını yaptığınız markaya çok büyük artılar getirir. Siz bu durumdan maddi kazanç elde edersiniz. Özellikle de başarılı olmak istiyor iseniz bu iş birliklerini sürekli kılmanız gerekir. Farklı markalar ile farklı iş birlikleri yapabilirsiniz. 

4 – Sosyal Medyayı Sürekli Takip Etmek 

Bildiğiniz üzere sosyal medyada sürekli yeni akımlar çıkmakta. Bu akımlara yüzlerce, binlerce kişi dünya çapında katılım sağlıyor. Siz de bir fenomen olarak bu akımlara katıldığınız, bu akımları kaçırmadığınız zaman göz önünde olursunuz. Hem mevcut takipçi kitleniz ile aktif etkileşim kurarsınız hem de potansiyel, olası takipçiler kazanmış olursunuz. Sosyal medyanın altın kuralının kedini göstermek olduğunu unutmamalı ve bir fenomenin bu alanda en iyisi olması gerektiğini bilmelisiniz. Bu yüzden bu akımlara katılmaya açık olmanız gerekir. Sosyal medyada olup bitenden sürekli haberdar olmanız sizin için büyük artı olur. Günümüzde en başarılı influencer hesaplarına baktığımız zaman her birini bu ses getiren akımları takip ettiğini ve genel olarak katıldığını fark ederiz. 

Başarılı influencerlerın ortak özellikleri arasında bunları sayabiliriz. Bunlar en belirgin olan ana özelliklerdir. Siz de eğer bir influencer olmak istiyor iseniz bu ortak noktaları dikkate alabilirsiniz. Bu süreçte uzman desteği almak ve hızlı bir süreç geçirmek istiyor iseniz de doğrudan bizler ile iletişime geçmeniz mümkündür. Sitemizde iletişim bilgilerimiz yer almaktadır. Buradan rahatlıkla tüm sorularınızı bizlere iletebilirsiniz.

influencer reklam ajansı

1 Yorum

  1. Image
    Cansu Ö.21/03/2022 17:37

    Harika bilgilendirme için tşkler sürekli takip ediyorum

Bir Yorum Bırak