Etkili Bir Influencer Olmanın Yolları

Etkili Bir Influencer Olmanın Yolları

Influencerlık günümüzde pek çok etkiye sahip halde olan yeni bir alan. Aslında tüm dünyada ve ülkemizde senelerdir sosyal medya platformlarının gelişmesi ile birlikte influencerlık rağbet gören bir alandı. Fakat özellikle son birkaç yıldır influencerlık yani sosyal medya fenomenliği büyük bir yükseliş yaşıyor. Çünkü insanlar sosyal medyanın gelişmişliğini kendileri için avantaja çevirmek istiyorlar ve sosyal medya kullanımı üzerinden para kazanmak istiyorlar. Bu elbette günümüz dünyasında çok doğal bir istek ve beklentidir. Sosyal medyanın hayatlarımızı ne kadar etkiliyor olduğunu düşündüğümüz vakit influencerların önemini de o kadar iyi anlarız.

Bu yazıyı oluşturmamızın sebebi pek çok kişinin influencer olmanın yollarını araştırıyor oluşudur. Bizler de bu yazıda etkili bir influencer olmanın yolları hakkında sizlere bazı bilgiler verdik. Yazıyı okuduktan sonra eğer yine de influencerlık ile ilgili daha başka bilgiler de görmek, bu bilgileri de almak ister iseniz sitemize girip ilgili diğer içeriklerimizi, yazılarımızı da okuyabilirsiniz. Şimdi hemen iyi bir fenomen, influencer olmak için gereken bazı yolları, bazı adımları sizler ile paylaşmaya başlayalım. 

Sosyal Medyayı Aktif Bir Şekilde Kullanmak 

Eğer etkili bir influencer yani sosyal medya fenomeni olmak istiyor iseniz öncelikli işiniz sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmaktır. Peki aktif şekilde kullanmaktan ne anlamak gerekir? Bunu demek ile şunu ifade etmek istiyoruz: Her birimiz normal sosyal medya kullanıcıları olarak belirli vakitlerimizde, genellikle boş vakitlerimizde sosyal medyaya giriyor, hikaye ve gönderilere bakıyor ve bazı zamanlarda kendimiz hikaye ve gönderi paylaşıyoruz. Fakat bu çok normal bir kullanım şeklidir. Bir influencerın yapması gereken şey bunlardan çok daha fazlasıdır. Bir fenomen hayatının hemen hemen her anında sosyal medyayı kullanmalıdır. Gönderileri takip etmekteki başlıca amacı hem etkileşim kurmak hem de yeni sosyal medya akımlarından anında haberdar olmak ve sonrasında bu akımlara katılarak kendisini tanınır kılmaktır. Aynı zamanda hikaye ve gönderi paylaşımlarını da bir influencer hem oldukça sık hem de çok özenli, profesyonel bir şekilde yapmalıdır. Bu şu an için biraz zorlu gözükebilir fakat büyük influencerların hesaplarını çok düzenli şekilde takip ederek hikaye ve gönderi paylaşımlarının nasıl olabileceği konusunda fikir edinebilirsiniz. 

Marka ve Ürün Tanıtımları Yapmak

Büyük influencer hesaplarında sık sık görebileceğiniz bir diğer durum da budur. Yani marka ve ürün tanıtımlarının ya da reklamlarının çok sık şekilde yapılıyor oluşu. Bu her bir fenomen için gerekli bir yoldur. Çünkü ancak bu sayede kişiler kısa sürede hızlı bir şekilde büyüyebilir ve ancak bu şekilde kişiler sosyal medya platformları üzerinden para kazanabilir. Öncelikli hedefiniz çok sayıda takipçiye ulaşmak olabilir fakat bunun için çok fazla emek harcadığınızı görürsünüz. Bu sebep ile bu emeğinizin karşılığı olarak maddi kazanç beklemeniz gayet doğal bir durumdur. Çünkü eğer bir influencer olacak iseniz sosyal medya platformları artık sizin bir işiniz haline gelir. Markalar ile reklam ve iş birliği çalışmaları yaptığınız zaman hem maddi kazanç elde edersiniz hem de sosyal medya içerisinde çok daha popüler hale gelirsiniz. Çünkü o marka ve ürünü ile ilgilenen pek çok sosyal medya kullanıcısı sizin o markanın tanıtımını, ürün kullanımını yapıyor olduğunuz içeriklerinizi görür. Bu da size büyük bir takipçi kitlesini sunar. 

Akımlara Katılmak

Aslında biraz önce sosyal medya platformlarındaki akımlara katılmanın da önemli olduğundan yüzeysel bir şekilde sizlere bahsettik. Ama bu konu sanılandan çok daha fazla önem taşıyor. Bu yüzden biraz daha bu konuyu açabiliriz. Sosyal medya platformlarında sizlerin de sık sık gördüğü üzere sürekli yeni akımlar çıkıyor. Bunların bazıları yurt dışı kaynaklı bazıları ise yurt içi kaynaklı olan akımlar oluyor. Genelde artık videolar ile oluşturulan, katılım sağlanan bu akımlar sayesinde pek çok insanın takipçi kazandığını söylemek doğru olur. Çünkü akımlara olan ilgi dünyanın her yerinde bellidir ve ülkemizde de bir akım içerisinde kendisini gösteren hesaplar hedef takipçi kitlesine kolayca kendisini gösterir. Bu akımlara katılmak için öncelikle tabii ki sosyal medya içinde kendinizi rahatça göstermeniz gerekir, yani özgüvenli olmanız. Kendinize duyduğunuz özgüven sosyal medya platformlarının her biri için size büyük artılar sağlar. Fenomen olmanın yolları arasında bunun da olduğunu hiç unutmamalısınız. Tabii ki tek başına akımlara katılmanız çok etkili olmaz, o yüzden bunu sosyal medya içindeki aktif durumunuz ile desteklemeniz daha sağlıklı ve doğru olur. Kısacası sosyal medyada olup bitenleri hiçbir zaman kaçırmamalı, geç kalmamalı, bunun için de aktif bir kullanıcı olmalısınız. Belki de sosyal medya kullanımının ve özellikle bir influencer için sosyal medyanın doğru kullanımının en önemli noktası bu olabilir. 

Etkili bir influencer olmanın yolları genel olarak bunlardır ama tabii ki bu belirttiğimiz maddelere çok daha fazla şey eklenebilir. Bunlar yalnızca en genel hali ile belirtmekte olduğumuz, en ana noktalardır. Eğer influencer olma konusunda daha farklı ve daha fazla bilgiye de erişmek istiyor iseniz yazının başlarında size belirttiğimiz gibi internet sitemize girebilir ve orada yer alan diğer ilgili içeriklerimizi okuyabilirsiniz. Eğer aklınızda soru işaretleri var ise de bizler ile doğrudan iletişime geçebilirsiniz. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak