Etkili İnfluencer Seçimi İçin 3 Öneri

Etkili İnfluencer Seçimi İçin 3 Öneri

Influencerlar günümüzün sosyal medya platformlarında en etkin güç olarak karşımızda durmaktadır. Çünkü hitap ettikleri kitle oldukça yüksek haldedir ve aynı zamanda bu kişiler, yani sosyal medya fenomeni olan bu kişiler sosyal medya platformlarına tamamıyla hâkim, bu alanda deneyimli ve bilgili olan kişilerdir. Bu sebep ile bir influencerın herhangi bir marka ile ya da herhangi bir kuruluş ile iş yapması, reklam çalışması yapması ya da o markanın herhangi bir ürününü kullanıyor ve bunu takipçilerine gösteriyor olması bir markanın elde edebileceği en büyük getirilere, faydalara sahip haldedir.

Influencer Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde kendisini var etmek isteyen ve büyütmek isteyen her bir marka, kurum ya da kuruluş sosyal medyada ses getirmek zorundadır ve bunu da ancak influencerlar aracılığı ile yapabilmektelerdir. Bu sebep ile markalar için etkili influencer seçimi yapmak hayati bir önem taşımaktadır. Bizler, influencer ajansları olarak markalara ya da kuruluşlara birlikte çalışabilecekleri en etkili influencerları bulmakta ve iş birliğini sağlamaktayız. Bu yazımızda da önceliğimiz etkili influencer seçimi için öneriler vermektir. Genel hali ile sizlere üç adet öneride bulunacağız.  Bu öneriler arasında takipçi sayısı, paylaşım sayısı ve kalitesi ve etkileşim oranı gibi hususlar yer almaktadır. 

  • Takipçi Sayısının Çok Olması

Influencer ya da sosyal medya fenomeni denildiği vakit akıllara ilk olarak takipçi sayısı gelmektedir. Bu çok normaldir ve olması gereken şeydir, çünkü influencer demek çok sayıda kişiye hitap eden sosyal medya fenomeni demektir. Bir markanın birlikte iş birliği yapacağı influencer kesinlikle çok sayıda takipçiye sahip olmalıdır. Bu, markanın ürünü tanıtıldığı zaman bu tanıtımın, yani reklamın kimlere, hangi kitleye, ne kadar ulaşacağını belirlemektedir. Takipçi sayısı oldukça az olur ise markanın reklam çalışmasının pek bir getirisi olmayacaktır. Günümüzde büyük markaların her biri bu yüksek sayıda takipçiye sahip olan influencerlar ile reklam çalışması ve tanıtımlar yapmaktadır. Yani anlaşılacağı üzere ilk önerimiz ve en önemli olan önerimiz budur: Birlikte iş birliği yapılacak, reklam çalışmaları yapılacak olan influencerın / sosyal medya fenomeninin takipçi sayısının çok olması.

  • Paylaşım Sayısının ve Kalitesinin Yüksek Olması

Sosyal medyayı bugün her birimiz kullanıyoruz. Fakat influencerları bizlerden ayıran bir özellik var. Bu da influencerların paylaşım sayılarının ve paylaşımlarının kalitelerinin çok yüksek düzeyde oluşudur. Yani influencerın hem aktif hem de kaliteye özen gösteren bir sosyal medya kullanıcısı oluşudur. Eğer bir sosyal medya kullanıcısı kaliteli paylaşımlar yapmıyor ise, örneğin post ve story kaliteleri çok düşük ise o kişi etkili bir influencer olamaz. Aynı zamanda kişi aktif bir sosyal medya kullanıcı değil ise, yani düzenli olarak paylaşım yapmıyor, post ve story paylaşım sayısı çok düşük seviyede kalıyor ise de o kişi etkili bir influencer olamaz. Markaların birlikte çalışması gereken influencerlar, sosyal medyayı çok aktif bir şekilde kullanan ve paylaşımlarında kaliteye özen gösteren influencerlar olmalıdır. Etkili influencer seçimi konusunda markalara verebileceğimiz en önemli ikinci önerimiz bu şekildedir: Birlikte çalışılacak olunan influencerın sosyal medyayı aktif ve kaliteli kullanması, yani paylaşımlarının çok sayıda ve yüksek kalitede olması. 

  • Etkileşim Oranının Yüksek Olması

Etkileşim oranı çok önemli bir kriter halindedir. Çünkü influencerın ne kadar etkin olduğunun bir göstergesi olarak karşımızda durmaktadır. Eğer influencer yeteri kadar etkili değil ise, kullanıcılar tarafından ya da sahip olduğu takipçi kitlesi tarafından olması gerektiği kadar dikkat çekmiyor ise o influencerın etkileşim oranı düşük olacaktır. Ve eğer etkileşim oranı düşük düzeylerde kalıyor ise o kişi markaya, markanın istediği yüksek düzeyde bir katkı sunamayacaktır. Etkileşim oranı beğenilerden, tıklanmalardan ve izlenmelerden anlaşılabilmektedir. Influencerın attığı storyi kaç kişi izliyor, storydeki linke kaç kişi tıklıyor, attığı postlara gelen beğeni ve yorum sayısı ne düzeyde kalıyor gibi konular bir markanın influencer seçiminde mutlaka dikkat etmesi gereken konular halindedir. Marka ancak etkileşim oranı gerçekten iyi düzeyde olan ve kendisine bu sayede getiri sağlayabilecek olan sosyal medya fenomenleri ile iş birliği yapmalıdır. Hatta gerçekten gelişmek ve büyümek isteyen bir marka ya da herhangi bir kuruluş için bu kritere dikkat etmek bir zorunluluk halinde bulunmaktadır. Etkili influencer seçimi için size verdiğimiz üçüncü ve son önerimiz de tam olarak bu şekildedir: Influencer iyi, yeterli düzeyde bir etkileşim oranına sahip olmalıdır.

Bu konu hakkında sizlere en genel hali ile bu önerileri verebiliriz. Eğer bu kriterlere sahip olan bir influencer ile çalışmak, markanızın ve ürünlerinizin tanıtım ve reklamlarını böyle bir influencera yaptırmak istiyor iseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Çünkü kendi başınıza bir influencer ile anlaşmanız günümüzde epey zor haldedir. Fakat influencer ajansımız sayesinde aylarca beklemeden, olabilecek en kısa süre içerisinde yukarıda saymış olduğumuz kriterlere sahip olan bir influencer ile çalışmaya başlamanız mümkündür. Yapmanız gereken tek şey sitemizde yer almakta olan iletişim bilgilerimiz üzerinden bizlere ulaşmaktır. Hangi adımların nasıl atılacağı, hizmetin maliyeti gibi detaylı konular bire bir görüşmede net bir şekilde konuşulacaktır. Aynı zamanda aklınızda yer alan her türlü soruyu ekip arkadaşlarımıza rahatlıkla sorabilir ve en uygun ve net yanıtları bu şekilde alabilirsiniz. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak