Fenomen Olma Yöntemleri

Fenomen Olma Yöntemleri

Fenomen olmak ya da diğer bir adı ile influencer olmak konusunda eskiye kıyas ile günümüzde çok daha fazla bilgi sahibiyiz. Hem artık kullanıcı edimlerini çözebiliyor, hareketleri tahmin edebiliyor hem de sosyal medya algoritmalarını çok daha iyi bir şekilde çözümleyebiliyoruz. Yani anlayacağınız üzere günümüzde sosyal medyaya dair olan bilgimiz çok daha fazla gelişmiş durumda ve bu, fenomen olmak isteyen kişiler için büyük bir avantaj halinde duruyor. Eskiden sosyal medya fenomeni olmak için kişi sosyal medya hakkındaki az bilgileri ile çok yoğun bir çaba harcamak zorundaydı ve bu da elbette oldukça yorucu ve stresli bir süreç anlamına gelir. Günümüzde ise artık kişiler sosyal medya fenomeni olmak istediklerinde izlemeleri gereken yolları rahat ve kolay bir şekilde bulabiliyor, bu işin uzmanlarından destek ve yardım alabiliyor. Tabi günümüzde influencer olmanın daha basit adımlar ile gerçekleşebileceği düşüncesi yine de kişileri hiçbir şey yapmamaya, çaba harcamamaya ve ciddiyetlerini bozmaya yönlendirmemelidir. Çünkü gerçekten iyi bir influencer hesabına sahip olmak istiyor iseniz bunun esas olarak bir iş olduğunu, bu işi yürütmeniz gerektiğini ve sosyal medya hesabınıza çok yoğun bir ilgi, vakit ayırmanız gerektiğini unutmamanız gerekir. Hatta bunun bir zorunluluk olduğunu belirtmemizde de hiçbir sakınca yok. Şimdi yazımızın içeriğine, fenomen olma yöntemleri konusuna geçiş yapabiliriz. Böylece influencerlık hakkında merak ettiğiniz pek çok bilgiye erişmiş olacaksınız. 

Sosyal Medyaya Hâkim Olmak ve Aktif Kullanmak

Fenomen olma yöntemleri arasında en ama en önemli husus budur. Çünkü kişiler eğer bu hususta eksiklerse fenomen olma konusunda başarılı olmaları daha da zor hale gelir. Bu bilinen, gözlemlenen bir gerçek halindedir. Sosyal medyaya hakim olmak sizin diğerlerine göre bir adım önde başlamanız anlamına gelir çünkü sosyal medyayı nasıl kullanacağınızı iyi şekilde biliyorsunuz demektir. Böylece sosyal medya içindeki edimlerinizde herhangi bir zorluk yaşamazsınız. Aynı zamanda sosyal medyayı gerçekten aktif kullanmak da yöntemlerden biri halindedir. Çoğumuz sosyal medyayı yakın çevremiz ile etkileşime girmek, takip ettiklerimizi görmek ve ara sıra hikaye ve gönderi paylaşımı yapmak için kullanıyoruz. Ama bir influencerın yapacakları kesinlikle bundan çok daha fazlasıdır. Fenomen olacak kişi sosyal medyayı her an aktif kullanmalı, gereken bütün adımları doğru şekilde uygulamaya açık olmalıdır. Eğer sosyal medyaya vakit ayıramaz iseniz fenomen olmanız mümkün değildir. 

Ajanslardan Yardım Almak

Bildiğiniz üzere günümüzde artık ajanslar arasında kendisini gösteren büyük bir alan var. Bu da sosyal medya fenomeni ya da influencer ajanslarıdır. Bu ajanslar sizin fenomen olmanızı hızlandırır, kısa vadede amaçlarınızı elde etmeniz için size destek olur. Tabii ki yukarıda saydığımız özellikleri unutmamanız şarttır. Her koşulda sosyal medyada aktif olmanız gerektiğini unutmayın. Ajanslar sayesinde pek çok marka ile iş birliği yapma fırsatınız doğar ve bu sayede kendinize büyük artılar katarsınız. Bu artılar içerisinde ise hem tanınır bir insan haline gelmeniz, hem maddi kazanç sağlıyor olmanız, hem de gün geçtikçe daha da fazla takipçi kazanıyor olmanız vardır. Markalar ile iş birliği konusu aslında bir diğer fenomen olma yöntemidir ve şimdi ona geçiş yapabiliriz. 

Markalar İle İş Birlikleri ve Reklam Çalışmaları

Biraz önce sizlere markalar ile iş birliği yapmanızın pek çok artısı olacağını, fenomen olmanız konusunda büyük rol oynayacağını yüzeysel olarak söyledik. Herhangi bir marka ile iş birliği ve reklam çalışmaları yapıyor olmanız sizin fenomen olma konusunda en büyük adımınız olur. Çünkü reklamını yaptığınız marka sayesinde görünürlüğünüz artar. Bu da daha fazla takipçi elde etmeniz anlamına gelir. Hangi markalar ile reklam çalışması yapacağınız konusunda da kendinizi düşünmelisiniz. Yani siz hangi sektöre hitap ediyorsunuz. Örneğin makyaj ya da giyim konusunda kendinizi ön plana koyacak iseniz bu sektörlerde ürün satışları yapmakta olan markalar ile çalışırsınız. Bunlar sadece makyaj ve giyim sektörü ile de sınırlı değildir. Hangi alanla ilgileniyor, hangi alanda kendinizi göstermek istiyor iseniz o alanda yer alan markalar ile çalışırsınız. Bu sayede fenomenliği gerçek bir iş olarak da yaparsınız çünkü bu işten para kazanırsınız. Ne kadar çok markalar ile çalışma yapar iseniz o kadar çok para kazanacağınızı, sosyal medyada aktif halde olacağınızı ve yeni takipçiler kazanacağınızı unutmamanız gerekir. Günümüzde her bir influencer ya da sosyal medya fenomeninin bu yöntemi fazlasıyla kullandığı ve yöntemden yararlandığını bilmelisiniz. Bütün influencerlar markaların ve ürünlerin tanıtımlarını yaparak maddi kazanç elde etmekte ve hesaplarını gün geçtikçe daha da büyütmektedir. 

Yukarıda saymış olduğumuz bu adımları, fenomen olma yöntemlerini elbette daha da farklı maddeler ile çoğaltmak mümkün. Ama bunlar en çok kullanılan yöntemlerdir. Ve yazının başlarında belirtmiş olduğumuz gibi ilk yöntem, ilk madde olmaksızın diğer yöntemler yerine getirilemez. Bu yüzden önceliğiniz sosyal medyayı gerçekten iyi bir şekilde tanımak ve gözlemlemek olmalıdır. Sosyal medya algoritmalarını çözer iseniz, insanların nelere ilgi duyduklarını, nelere yöneliyor olduklarını bilir iseniz sosyal medya fenomeni olmanız o kadar kolay olacaktır. Aynı şekilde diğer tüm yöntemler de size büyük avantajları olan ve bu yolda mutlaka başvurmanız gereken yöntemler halindedir. Buna benzer diğer yazılarımız için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak