Neden Influencer Ajansıyla Çalışmalısın

Neden Influencer Ajansıyla Çalışmalısın

Influencer Pazarlama Nedir

Influencer pazarlama basit olarak, markanızın hedef kitlesi arasında popüler olan influencerları belirleyip ve belirlenen influencerlar ile belli bir ücret karşılığında ürünlerinizi veya hizmetlerinizi tanıtmanızı isteminizdir. Influencer pazarlamanın bulunduğu bir ortamda bir sosyal medya platformu veya içerik pazarlama platformunun bulunması gerekir. Bir influencerın markanızı tanıtması veya pazarlaması için genellikle kullanılan en yaygın yollardan biri, kendi sosyal hesaplarında sizin markanız veya hizmetiniz hakkında içerik yayınlamasıdır. İçerik pazarlaması söz konusu olduğunda bir influencer markanız veya işletmeniz hakkında tanıtım yapmak için içerik oluşturabilir ve bu içeriği hedef kitlenize etkili bir şekilde iletebilirsiniz. Örneğin, bir ürünü satıyorsunuz ve bu ürününüzü daha fazla kişiye ulaştırmak istiyorsunuz. Yapmanız gereken markanıza uygun bir influencer belirlemek ve belirlediğiniz influencer ile görüşme yapmak, ardından anlaştığınız influencer ile hazırladığınız içerik veya içerikleri, influencer kendi sosyal medya hesaplarından sizin markanızı ve ürününüzü tanıtmasını istemek. Influencer pazarlama, markanızın belirlediği belirli hedef kitleye daha net ulaşabildiği ve daha incelikli bir pazarlama stratejisi olduğundan genellikle başarıya ulaşma oranı çok yüksektir.

Fenomenler Neden Influencer Ajansıyla Çalışmalı

Bir sosyal medya fenomenin genellikle mesaj kutusu ve mail kutusu tanımadığı kişilerden gelen karma karışık mesajlarla doludur. Aralarından gözünüzden kaçan iş teklifleri, reklam kampanyaları da olabilir. Bu teklifleri kaçırmadan daha düzenli bir ortamda, sadece kendi içeriklerinize zaman ayırabileceğiniz bir çalışma için bir influencer ajansıyla çalışmayı tercih edebilirsiniz. Influencer ajansı gelen iş ortaklığı tekliflerini en doğru şekilde değerlendirip, en uygun influencer ile buluşturur. Yüksek rekabet içeren bu alanda öne çıkmanızı sağlar. Ayrıca influencer ajansları ile yapılan iş ortaklıkları daha güvenli bulunur. Ajanslar gerekli evrak işleri, sözleşme gibi konular ile ilgilenirken, sizde zamanınızı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Doğru iş ortaklığı sağlanan reklam kampanyalarında her taraf istediği başarıya ve sonuca ulaşabilir.

Markanızın Influencerlarla İle Çalışması İçin Gereken Nedenler

  • Influencerlar, sosyal medya kullanıcıları hakkında çok fazla bilgiye sahipler. Facebook, Twitter, Instagram veya diğer sosyal medya platformlarındaki influencerların duyulmalarının temel nedeni kitlelerinin ne istediklerini iyi bilmeleridir. Bu markalara tüketici tabanlarıyla bağlantı kurma avantajı sağlar. Influencerlar ayrıca hedef kitleye uygun içerik oluşturma konusunda da oldukça fazla başarılılardır ve onları güçlü sosyal medya kullanıcıları yapan neden de bu özellikleridir. Markalar, mesajlarını hedef kitlelerine ulaştırmak için bu kişilerin güçlerinden ve özelliklerinden yararlanabilir.

  • Sosyal medya fenomenleri markanız için yüksek etkileşim sağlayabilir: Influencer pazarlama stratejisi, influencerların yardımı ile marka varlığınızı çevrimiçi alanda güçlü kılmaktır. Çevrimiçi pazarda güçlü olabilmek için de hedef kitlenizin markanızı fark etmesi ve onu konuşması gerekir. Influencerlar, farklı içerik stratejileri ile markanız hakkında bir konuşma başlatma özelliğine sahiptir ve bu birçok yönden size ve markanıza avantaj sağlar. Sosyal medya platformlarında her zaman yüksek etkileşim başarı getirir.

  • Influencerlar beklenmedik bir kitle yaratabilir: Influencer ile hazırlanan bir reklam kampanyası çoğu zaman viral hale gelir ve hedeflenen kitle dışında birçok kitleyi çekmeye başlar. Influencerlar sosyal medya platformlarında çeşitli kişiler tarafından tanınır, takip edilir ve bu nedenle onlarla iş ortaklığı yapmak, kitle tabanınızı ciddi bir oranda artmasına yardımcı olacaktır.

  • Influencerlar ile hedef kitlenizin düşüncelerini takip edebilirsiniz: Influencer pazarlama stratejisini kullanmaya karar verip, başladığınızda, hedef kitlenizin markanız hakkında ne düşündüklerini bilebileceksiniz. Influencer tarafından yayınlanan markanızın içeriklerine gelen yorum, beğeni ve tepkiler ile uzman kişiler tarafından hedef kitlenizi analiz edebilirsiniz. Bu analizler ile markanız ve hedef kitleniz için ne tür bir strateji uygulamanız gerektiğine, uyguladığınız stratejinin nasıl sonuç verdiğine ve gelecekte nasıl yol izlemeniz gerektiğine anlamanıza yardım edecektir.

  • Influencerlar ile çalışmak marka güvenirliği oluşturmaya yardımcı olur: Genellikle markalar en yüksek satın alma gücüne sahip olan Y kuşağına ulaşmayı hedefliyor, Y ve Z kuşağına ulaşmayı hedefleyen markalar, bu kuşakların büyük ölçüde sosyal medya platformlarını kullanmasından dolayı, influencerlar ile çalışması büyük fayda sağlıyor. Bunun yanı sıra dijital pazarlama stratejileri, geleneksel reklamcılık stratejilerine oranla tüketicilere daha güvenli ve daha özgün geliyor. Markanız için uygun influencer ile markanıza daha büyük bir güvenirlik duygusu yaratabilirsiniz. Çünkü sosyal medya kullanıcıları takip ettikleri kişilere özenirler ve onlara güvenirler.

  • Influencerlar ile çalışmak rakipleriniz ile rekabet etmenizi kolaylaştıracaktır: Markalar sektörlerinde tek başına bulunmaz. Sosyal medya platformlarında bile influencer kampanyaları uygulayacak bir sürü rakibiniz olacak. Influencerların yardımıyla sektörünüzdeki rakiplerinizle daha etkili ve kolay bir şekilde rekabet edebilirsiniz ve influencer pazarlama kampanyaları ile rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

  • Influencer pazarlama uygun maliyet sunar: Günümüzde insanlar televizyondan daha fazla telefon ve tablet ekranlarında bakarak zaman geçiriyor. Ayrıca Influencer pazarlama, geleneksel reklamcılık anlayışına göre daha uygun maliyet sunar. Markaların influencer pazarlama uygulamaları için seçebilecekleri, farklı sosyal medya platformunu kullanan, farklı takipçi aralığına sahip olan fenomenler gibi birçok farklı seçeneği bulunuyor. Bütçenize en uygun kampanyayı yaratabilirsiniz.

  • Influencerlar marka çekiciliği oluşturmaya yardımcı olur: Influencerlar, sosyal medya platformlarında yayınladıkları içerikleri için takip edilirler. Influencerların içerikler son derece yaratıcı ve özgündür ve bu nedenle influencerların yayınladıkları içerikler yüksek etkileşime sahip olur. Böylece markanızın gerek duyduğu ilgiyi sağlayabilir ve markanızın çekiciliği arttırabilir.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak