Hashtag Nedir ve Neden Önemlidir

Hashtag Nedir ve Neden Önemlidir

Hashtag kavramı artan popülaritesi ile çoğu sosyal medya platformunda kullanılıyor. Bu etiketleri kullanmak basit ve etkilidir. Markalar, işletmeler, ünlüler ve diğer kullanıcılar için olağanüstü bir pazarlama aracı haline büründü. Peki hashtagler ne demek neden bu kadar önemli?

Sıradan bir kullanıcı için anlamsız görünse de gerçek şu ki markanızı, ürünlerinizi pazarlamanıza yardımcı olacak etkili bir araçtır. Hashtagler erişiminizi arttırabilir, markanızı güçlendirebilir ve içeriklerinizi hedef kitlenize ulaştırabilir. Kullandığınız anahtar kelimeler ile arama yapan kişilere ulaşabilir onlara içeriklerinizi gösterme fırsatı elde edersiniz. Böylelikle yeni takipçiler kazanabilirsiniz. Bu nedenle mevcut hedef kitlenize ulaşmak ve yeni takipçi kazanmak için en kolay yollardan biridir. Sosyal medya hesaplarında ciddi oranda etkileşim sağlayabilir. İşletmeler doğru hashtagleri seçmeye ve kendi trendlerini oluşturmaya çok fazla odaklanıyorlar ve zaman ayırıyorlar. Bazı araştırmalara göre bazı etiketlerin etkileşimde %1.000’in üzerinde bir artışa yol açtığını belirledi. Markanız veya işletmeniz doğru etiketleri belirleyip kullandıysa müşterileriniz ve takipçileriniz sizi sektörünüzde lider olarak görecektir.

Hashtag Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

  • Çok fazla hashtag yazmaktan kaçının: Kullanacağınız etiketler sizle ve üretip, paylaştığınız içerikler ile son derece alakalı ve spesifik olmalıdır. Ayrıca çok fazla kullanımdan kaçının çünkü spam gibi görünecek ve takipçi kaybetmenize sebep olacaktır. Örneğin; Twitter’da 1 ila 3, Facebook’ta 1 ila 2 kullanmalısınız. Instagram’da ise daha fazla tercih edebilirsiniz. Fazla kullanmayı tercih ettiyseniz başlık ve resim yerine başlığın altına veya ayrı bir yorum olarak eklemenizi tavsiye ederiz.

  • Anahtar kelimelerinize göre seçin: Kendinizi tanımlamak veya kategorize etmek için seçeceğiniz bir kelime olmalıdır. Genellikle sizin parçanız olan bir anahtar kelime etiketlemeniz önerilir. Anahtar kelimeler, müşterilerin ve hedef kitlenin içeriğinizi arama motorlarında ve sosyal medya platformlarında aramak için kullandığı kelimeler veya ifadelerdir. Bu nedenle kullanmak için seçeceğiniz anahtar kelimeleri kendinizle ve içeriklerinizle en alakalı olanlardan seçin. Sunduğunuz içerikleri net bir şekilde ifade etmeyenetiketleri kullanmaktan kaçının.

  • Düşük rekabetli etiketleri kullanmayı tercih edin: Sosyal medya hesaplarınızda eğer çok popüler olanını kullanmayı seçerseniz, özellikle popüler anahtar kelimeleri hedefleyen botların akını ile gönderiniz botların ve diğer kullanıcıların yarattığı karışıklık ve oluşan kaos ortamında yok olacak ve görünürlüklerini yitirecektir. Ancak çok belirsiz veya benzersiz anahtar kelimeleri tercih ederseniz de bu sefer insanlar o kelimeleri aramadığından görünürlük sağlayamazsınız. Bu nedenle en alakalı olanını bulabilmek için anahtar kelime araştırması yapmalısınız. Anahtar kelime araştırması için yardım alabileceğiniz birçok çeşitli kaynak bulunmaktadır. 

  • İlişkiler geliştirin: Takipçilerinizle ve hedef kitlenizle sağlam bir ilişki kurabilirseniz, içeriklerinizin ağızdan ağıza yayılmasını ve pazarlanmasını ve paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Sosyal medya platformlarında etkileşimi yüksek gönderiler oluşturmanın en iyi yolu paylaşımın, gönderinin başlığında bir sorun sunun ve ardından bu sorunu çözen bir siteye, blog yazısına veya bir sosyal medya hesabına bağlantı verin. Bu sorunu ele almak isteyen ilgili bir kitleyi çeker ve ardından onları çözümü bulmak için tıklamaya teşvik eder. Ayrıca sosyal topluluklarda da yayınlayabilirsiniz. Böylece içeriğinizi kullanmadan ilgili kitlelerde görülmesini sağlar.

Dijital Pazarlama ve Influencerlar İçin Görsel Kullanımı Neden Önemlidir

  • Tanımlamaları kolaydır: İnsanlar genellikle resimleri bakmayı severler. İnsan beyni dünyayı görsel olarak algılamak için tasarlanmıştır ve bu yüzden insanlar sürekli görsel bir şey görmek ister. Görüntüler insanlar için çok çekicidir çünkü beynimizin işlem gücünün herhangi bir duyu veya yetenekten daha fazlasını görmek için kullanıyoruz. Görme duyusu insan beyninin kaynaklarının yarısını, %50sini kaplıyor. Görme duyusu o kadar sezgiseldir ki, metin yerine görsel içeriklere bakmayı tercih ederiz. Sonsuza uzanan arama sonuçlarında arama yaparken, görsellerle karşımıza çıkan içerikler her zaman daha fazla tıklanma alır ve daha fazla ziyaretçi çeker.

  • Görselleri sezgisel olarak anlıyoruz: İnsanlar sadece görüntülere bakmaz, onları anlarlar. İnsanlar görselleri anlamakta sezgisel olarak iyidir. Bir insanın, bir görselli analiz etme hızı, okuduğu herhangi bir yazının içeriğini anlamaktan çok daha hızlıdır. Sosyal medya platformlarında markanızı veya işletmenizi tanıtırken, içeriklerinize her zaman hedef kitlenize sunduğunuz, tanıttığınız ürünler hakkında fikir edinmelerine olanak sağlayacak görseller ile eşleştirin. Ayrıca arama motorları görsele sahip olan içerikleri tercih eder ve önce resim dosyalarının bulunduğu sonuçları gösterir. Seçtiğiniz görseller ile içeriğinizin kalitesini arttırabilir ve daha çok ziyaretçiye ulaşabilirsiniz.

  • Görsel içerikler duygu uyandırır: Görsellere sahip olan içerikler, sıradan bir metne göre insanda daha fazla duygu uyandırabilir. Görsel seçerken hedef kitlenizde uyandırmak istediğiniz duyguya ve içeriğinize uygun olmasına dikkat etmeniz gerekir. Örneğin bir sahil kenarında güneş batımı göz alıcı olabilir. İçinde aile bulunan bir görsel ise duygusal olabilir. Seçeceğiniz görselin hedef kitlenize sunmak istediğiniz mesajı yansıtması çok önemlidir.

  • Görsel içerikler etkileşim yaratır: Görsel kullanmanın bir diğer önemi ise etkileşimi arttırmadır. Araştırmalara göre insanlar görsel bulunan içerikler daha çok paylaşıyorlar. Ayrıca görseller insanların karar verme sürecini ve hareke geçme sürecini etkiliyor. Tüketiciler görsel bulunan ürünleri daha fazla tercih etme eğiliminde.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak