Influencer Ajansı Nedir Ne yapar

Influencer Ajansı Nedir Ne yapar

Influencer ajansları bir şirketin dış iletişimi ile ilgilenen, sosyal medya platformları üzerindeki etkisini arttırarak hedeflerine ulaşmasına yardımcı olan ajanslardır. Ajanslar şirketlerin hedef kitlesi ile iletişim kurması ve kampanyalarını hazırlayıp, yürütmesinin dışında çok geniş bir influencer ağına sahiptirler böylece ajanslar influencerlar ile şirketleri bir araya getirirler. Influencer pazarlama, geleneksel pazarlamadan çok daha farklıdır ve günümüzde şirketler arasında çok popüler bir pazarlama stratejisidir. Günümüzün agresif pazarında şirketlerin ayakta kalabilmesi, markalarını duyurabilmesi için influencer pazarlama ajansları ile çalışması adeta bir zorunluluk haline geldi.

Influencer pazarlama çok hızlı değişebilen bir sektördür. Bugün çok popüler olan influencer veya bir konu ertesi gün tüm popülerliğinden uzak olabilir. Ayrıca sosyal medya platformları da çok hızlı bir şekilde değişiyor ve gelişiyor. Bu nedenle bu işleri takip eden uzmanlar bir influencer ajansında sizlerle çalışmayı bekliyor. Ajanslar şirketinize yönelik kampanyalar hazırlar, danışmanlık sağlar, doğru stratejiyi belirleyerek şirketinizin ve markanızın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar gerçekleştir. Doğru seçilmiş bir influencer ajansı size birçok fayda sağlayacaktır.

Doğru Influencer Ajansıyla Çalışmanın Faydaları Nelerdir

  • Ajanslar Profesyoneldir ve uzman kişilerden tavsiyeler sunarlar. Doğru seçilmiş influencer ajanslarının temel görevi dijital pazarlamanın püf noktalarını size göstermek ve başarılı bir kampanya hazırlayıp, yürütmektir. Ajanslar değişen ve gelişen pazarlama stratejilerinin nasıl oluşturulacağı ve bu alanda nasıl başarıya ulaşmanız için gerekli olan temel bilgileri size sunacaktır. Ajanslar tecrübeli ve yaratıcı çalışanlara sahiptir ve bu yeteneklerini ile şirketiniz için stratejiler oluşturacaklardır ve sizlere danışmanlık edeceklerdir.

  • Hedef kitlenize uygun bir influencer belirlemek sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Yanlış bir influencer belirleyerek hem zaman kaybına hem de para kaybı yaşayabilirsiniz. Bir influencer belirlerken her konuyu düşünüp araştırmanız gerekir, bu ismin markanızı iyi temsil edecek bir isim olması gerekir. İnfluencer ajansları bünyesinde birçok influencer barındırılırlar. Doğru influencer ajansı ile anlaştığınız zaman influencerlar hakkında geniş bilgiye sahip kişiler tarafından markanızın yüzü olabilecek en uygun kişi kolaylıkla belirlenir.

  • Sosyal medya platformlarındaki paylaşılacak içerikler çok önemlidir. Bir reklam kampanyasını başlatmadan önce hazırlanan içeriklerin hedef kitleye uygun kaliteye sahip olup olmadıklarına karar verilmelidir. Eğer hatalı bir içerik paylaşımı yaparsanız bütün emekleriniz boşa gidebilir. Bu konuda influencer ajansları size yardımcı olacaktır. Deneyimli, tecrübeli çalışanları ve araçları ile ajanslar size en doğru içeriği sunacaktır. Doğru hazırlanmış bir içerik ile hedef kitlenize ulaşmanızı ve potansiyel müşterilerinizi çekmenizi sağlayacaktır.

  • Doğru bir influencer ajansı ile çalışmak zamandan tasarruf etmenize olanak sağlar. Influencer ajansları, kampanyaları planlarken, hazırlarken ve hayata geçirirken, olanak varsa size düşen görevleri sizin yerinize yapabilir, olanak yoksa da size çok büyük yardımlar da bulunur ve görevlerinizi kolaylaştırır. Doğru bir influencer ajansı ile anlaşırsanız sorumluluklarınız minimum düzeye inecektir. Ayrıca ajanslar sektörde uzman olduklarından size hangi konuya önem veya öncelik vermeniz gerektiğini bildireceklerdir.

  • Bir marka için marka imajı rekabet dolu bir piyasada ayakta durmanızı sağlar, doğru seçilmiş bir Influencer ajansı marka imajını yaratmanızı veya geliştirmenizi sağlayacaktır.  Ajanslar markanız ister yeni bir marka olsun ister ismi bilinen bir marka olsun hedef kitlenin dikkatini çekmeyi başarır ve markanız için gerekli olan planlamaları sağlarlar.

  • Bir kampanyaya başlamadan önce, belirli konular hakkında bazı verilere ihtiyaç duyulur. Ajanslar kampanya öncesi araştırmanın nasıl yapılacağını iyi bilir ve doğru şekilde araştırır. Influencer pazarlama ajansları paylaşılan içeriklerin hedef kitlenin davranışları üzerindeki etkisini ön görebilir.

  • Doğru influencer ajansıyla anlaştığınız andan itibaren ajans size rehberlik yapacaktır. Influencer ajansı size olumlu veya olumsuz yapıcı eleştirilerde bulunacaktır. Ajanslar için kampanya başarısı her şeyden önemli olabilir ve dijital pazarlamada neyin başarılı olacağını veya olamayacağını çok iyi bilirler. Bu yüzden bu eleştiriler şirketiniz ve markanız için son derece önemlidir. Ajansın önerileri gelecek zaman içinde de size çok fazla fayda sağlayacaktır. 

  • Influencer ajansları ile bir kampanya süreci içinde kurduğunuz bağlar kalıcıdır. Tek bir ajansı tercih ettiğinizde ve ne kadar çok kampanyada beraber çalıştığınızda ajans ile müşteri arasında ki bağ güçlenir. Yeni insanlarla tanışır ve yeni ilişkiler kurarsınız. İyi bir ilişkinin kurulması her zaman faydalıdır.

  • Doğru seçilmiş bir influencer ajansı tek bir kampanyada başarı yakalamak için çalışmaz. Şirketiniz ve markanızın yakaladığı başarıyı devamlılığın sağlanması ve stabilize etmekle ilgili çalışmalarda sürdürür. Ayrıca ajanslar kampanya sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında sizlere önemli bilgiler verecektir. Doğru seçilmiş bir ajans hatalar yapmanızı önler, doğru zamanda yapılması gereken doğru hamleleri size bildirirler.

  • Bir kampanya sürecinde çok fazla evrak işi olur. Bir influencer ile anlaşmak için bile çok fazla sayıda belge ve sözleşmeye gerek duyulabilir. Bu belgeleri hazırlamak ve saklamak başlı başına önemli bir konudur. Doğru seçilmiş bir influencer ajansı bu belgeleri, sözleşmeleri hazırlar, doğru olduklarından emin olurlar, organize eder ve doğru bir biçimde arşivler.

Influencer Ajans Hizmetleri

Bu yazımızda doğru influencer ajansıyla çalışmanın faydalarından bahsettik, bu faydaları kısaca özetlemek gerekirse, ihtiyaç duyduğunuz konularda danışmanlık, hedef kitlenizin detaylı olarak analiz edilmesi ve tüketici davranışlarını etkileyecek doğru ismi belirleyip, içerik çalışmaları yapılması ve tam anlamıyla hazır bir kampanya süreci oluşturması gibi faydaları sıralayabiliriz. Growbyshare influencer reklam ajansı olarak sizlere birçok influencer hizmeti sunuyoruz, hizmetlerimizden faydalanmak ve bilgi almak için web adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak