Influencer Gündem - Mayıs 2022

Influencer Gündem - Mayıs 2022

Artırılmış Gerçeklikte Giysileri Deneyerek Alışveriş Yapmak

Snap Partner Summit 2022'de, artırılmış gerçeklikte tek tıkla giysi denemeyi de içeren yeni "AR Alışveriş Özellikleri" duyuruldu.

Bir ürün seçen kullanıcı, bunu Snap’in AR lensleriyle kendi üzerinde deneyip kaydettikten sonra, bu görüntüyü Dress Up’ta arkadaşlarıyla paylaşıp onların düşüncelerini öğrenebiliyor. Elbette ürün hakkında; içerik yaratıcılarından, markalardan ve tüm diğer kullanıcılardan gelen yorumlar ve ipuçları da kullanıcıya sunuluyor. Gösterilecek tüm bilgiler; kullanıcının neyi sevdiğine, platformu nasıl kullandığına ve nerede bulunduğuna göre de değişiklik gösteriyor.

Twitch Yalan Habere Savaş Açtı

Amazon bünyesinde faaliyet gösteren şirket, konuyla ilgili açıklamasında “İnterneti kullanarak zararlı, kirli, yanlış bilgileri yaymaya çalışan kişilerin topluluğumuzda yeri olmadığına inanıyoruz” dedi. Twitch’te yanlış bilgi yayan insanlara pek fazla rastlanmadığını kaydeden platform, kullanıcıların yüreğine su serpecek bir bilgi de paylaştı.

Twitch blog paylaşımında yeni politikanın esas amacının çevrim içi varlıklarını zararlı, yalan, yanlış bilgileri yaymaya adamış kişileri platformdan uzak tutmak olduğunu açıkladı. Aynı zamanda bu politikayı tek seferlik yanlış bilgi paylaşımında bulunan yayıncılara karşı kullanmayacağını da ekledi. “Büyük ihtimalle, bu politika güncellemesinin Twitch’te size ya da sevdiğiniz yayıncılara olumsuz bir etkisi olmayacak”

Şirket sadece bu kriterlerin her üçünü de karşılayan yayıncılara karşı yaptırım uygulayacağını belirtti…

TikTok Oyun Dünyasına Giriyor

TikTok’un sahibi olan ByteDance Vietnam’da oluşturduğu 35 yaş altı kullanıcılardan oluşan bir test grubu ile uzun süredir oyun testleri yapıyor.

TikTok’un reklamları oyunlara entegre ederek reklam geliri elde edebileceği, bu reklamlardan elde edilen gelirlerin bir kısmının ByteDance’te kalacağı, kalan kısmın ise oyun geliştiricilerine aktarılabileceği söyleniyor.

Öte yandan, bu girişim, TikTok’un oyunlara dair attığı ilk adım değil. Zira TikTok, geçtiğimiz yıl, Zynga tarafından geliştirilen HTML5 oyunları Disco Loco 3D ve Garden of Good başta olmak üzere bazı oyunları platformlarda kullanmıştı...

TikTok’un 2022’nin 3. çeyreğinde oyunları Güneydoğu Asya’nın daha geniş kesimlerinden erişilebilir hale getireceği bekleniyor.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak