Influencer Gündem - Nisan 2022

Influencer Gündem - Nisan 2022

Influencer gündemi her geçen gün değişmekte ve yeni gelişmeler de olmaktadır.

Influencer Gündemindeki Gelişmeler

GrowByShare olarak sizler için hazırladığımız, influencer dünyasında gelişen haberlerin nisan ayı bülteni bu yazıda.    

Ünlü Fenomen Kadın Oldu!

Sosyal medya uygulaması TikTok'ta çektiği parodi videolar ile ünlenen Melikhan Sağlam, cinsiyet değiştirme ameliyatı olduğunu ve artık adının Melis Sağlam olduğunu açıkladı.

Sağlam, "Sizin de uzun zamandır tahmin ettiğiniz gibi cinsiyet değiştirme sürecimdeydim ve sonunda bu süreci tamamladım. Çocukluğumdan itibaren farklı olduğumu v e içerisinde bulunduğum bedene ait olmadığımı hissediyor ve biliyordum artık bu süreci tamamlayarak yıllar önce aynaya bakıp kendisini farklı hayal eden Melikhan’a borcumu ödedim." sözleriyle cinsiyet değiştirdiğini duyurdu.

Tiktok “Dislike” Özelliğini Test Ediyor

Özellik kullanıma sunulursa paylaşımlara ait dislike sayıları görünür olmayacak.

TikTok kullanıcıları, ilgilerini çekmeyen ya da uygunsuz buldukları içerikleri “beğenmeme” opsiyonuna sahip olacak.

Bir içeriğin ne kadar beğenildiği sayısal olarak sunulmaya devam ederken, beğenilmeme sayısı ise gizli tutulacak. TikTok, görünürlüğü sınırlayarak beğenilmemenin içerik üreticiler üzerinde yaratabileceği negatif etkinin önüne geçmeyi hedefliyor.

YouTube da birkaç ay önce benzer bir sebeple platformundaki dislike sayılarını gizleme kararı almıştı. Öte yandan, bu karar, tüm kullanıcılar tarafından onaylanmamış hatta bir grup geliştirici, YouTube’un API’ından dislike verilerini çeken “YouTube Dislike’ı Geri Getir” adlı açık kaynaklı bir tarayıcı uzantısı oluşturacak kadar ileri gitmişti.

Özelliğin birkaç farklı bölgede test aşamasında olduğunu belirten TikTok, bu bölgelerin ABD dışında olduğunu da ekledi.

Youtube, Super Thanks Özelliğini Genişletiyor

İçerik üreticilerin gelir elde etmeleri için farklı yöntemler uygulayan YouTube, Super Thanks adıyla bilinen destek programını genişletme kararı aldı. Super Thanks, izleyicilerin bir video izledikleri sırada içerik üreticisine 2 ila 50 dolar arasında destek olabilmelerini sağlıyor. Geçtiğimiz yıl açıklanan ve beta sürümüyle kullanımda olan bu özellik, artık 68 ülkedeki tüm YouTube Partner içerik üreticileri için kullanılabilir durumda. Fakat Türkiye henüz bu özelliğin kullanılabildiği ülkeler listesinde yer almıyor.

YouTube, Super Thanks’in yanı sıra kullanıcıların canlı yayınlar sırasında yaptıkları yorumları sohbet ekranına sabitleyebilmelerini sağlayan Super Chat ve canlı yayınlar sırasında kullanıcılar tarafından satın alınan karakterler üzerinden içerik üreticilere destek olunmasını sağlayan Super Stickers özelliği ile içerik üreticilerin daha fazla gelir elde etmelerini sağlamayı amaçlıyor.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak