Influencer Olmak İçin Yol Haritası

Influencer Olmak İçin Yol Haritası

Influencer olmanın yollarının günümüzde çok daha fazla çoğalmış olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü sosyal medya son yıllarda artık hemen hemen her yaş grubundan olan insanın hayatını fazlasıyla etkilemekte olan bir yer oldu. Aynı zamanda sosyal medya bizim alışveriş edimlerimizi, tüketim alışkanlıklarımızı da etkileyen bir yer halinde. Artık aklınıza gelebilecek her sektörden her bir marka kendisini sosyal medya üzerinden var ediyor, ürün tanıtımlarını burada yapıyor, kampanyalarından bizleri sosyal medya üzerinden haberdar ediyor. Bu da tabii ki fenomenler ya da influencerlar için büyük önem taşıyor, avantajlar sağlıyor. Çünkü bir influencerın maddi kazanç kaynağı işte tam da bahsediyor olduğumuz bu durumdur. Bütün bunları bu yazı içinde sizlere detaylı bir biçimde anlatacağız. Fakat öncelikli amacımız influencer olmak için sizlere bir yol haritası gösterebilmek. Bu sebep ile bu yazıda nasıl fenomen olunabileceğine dair çeşitli bilgiler göreceksiniz. Yazıyı bitirdikten sonra aklınızdaki sorular için bizler ile iletişime geçebilir ve bu alanda uzman olan ekip arkadaşlarımıza sorularınızı rahatlıkla sorabilirsiniz. Şimdi influencer olmanın bazı yollarını, ufak tüyoları sizlere verelim. 

Influencer Olmanın Yolları Neler

1 – İşin Uzmanından Yardım Almak Önemli!

Aslında her iş kolunda, her sektörde olduğu gibi sosyal medya alanında da sosyal medya uzmanlarından yardım almak büyük önem taşır. Çünkü bu insanlar, bu işte uzmanlaşmış olan insanlar sosyal medya ile ilgili tüm her şeye hakim halde olan insanlardır. Sosyal medyanın kendisine has olan algoritmaları vardır ve bu algoritmalar göz önüne alınarak, gerekli istatistikler çıkarılıp sürekli kontrol edilerek hareket edilmesi çok güvenilir ve kesin bir yol olmaktadır. Sosyal medya alanında uzman olan kişiler bir influencerın hangi adımları atması gerektiğinin tamamen bilincinde olan yetkin kişilerdir. Bu yüzden eğer herhangi bir kimse sosyal medya fenomeni ya da diğer adı ile influencer olmak istiyor ise mutlaka uzmanlardan yardım, destek almalıdır. Bu, kişilerin hedeflerine kısa ya da orta vadede ulaşmaları için sağlam bir yol olmaktadır. Eğer siz de bir fenomen olmak istiyor ve hızlı bir şekilde bu gerçekleşsin istiyor iseniz uzman desteği konusunda bizler ile iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede hayallerinize ve hedeflerinize kısa süre içinde ulaşmanız mümkün olur. 

2 – Aktif Bir Kullanıcı Olmalısınız

Sosyal medya içinde aktif olmanın ne kadar önemli olduğunu aslında kendi normal hesaplarımızdan biliyoruz. Aktif olduğumuz sürece insanlar ile olan etkileşimimiz yüksek halde durur ve aynı şekilde sosyal medya içinde olup biten her şeyden vakit geçmeden, anında haberdar oluruz. İşte bir influencer için bu iki nokta hayati önem taşır. Çünkü eğer influencerın insanlar ile olan etkileşimi yüksek olmaz ise asla istediği takipçi kitlesine ulaşamaz. Etkileşimde bulunmak, hikaye ve gönderiler ile sosyal medyada kendisini sürekli olarak göstermek bir fenomenin mutlaka yapması gereken, asla azaltmaması gereken bir şeydir. Aynı şekilde sosyal medya içinde olup biten her şeyden anında haberdar olmak da önem taşır. Çünkü fenomenler bazı özgün akımları yaratan ya da mevcut olan akımlardan insanları anında haberdar eden hesaplardır. Fenomen bir kimse sosyal medyada o an neyin konuşulduğunu, merak edildiğini bilmeli ve bunlara uygun şekilde paylaşım yapmalıdır. Bu sayede görünürlüğünü artırır. 

3 – Markalar İle İş Birliği Yapmak

Günümüzde her bir influencer ya da sosyal medya fenomeni çeşitli markalar ile kendi takipçi kitlesine göre iş birliği yapar. Örneğin giyim sektöründe yer alan bir marka giyim sektörüne potansiyel müşteri olabilecek takipçilere sahip olan fenomen ile iş birliği yapmak ister. Bu yüzden kimlere hitap etmek istediğinizi en başından belirlemeniz yararlı olacaktır. Başka alanlar ile de ilgileniyor olabilirsiniz; önemli olan belli hedef kitleye sahip olmanızdır. Markalar ile iş birliği yaptığınız zaman onların ürünlerini tanıtır, kullanır, yorumlarınızı insanlar ile paylaşırsınız. Böylece insanların güvenini kazanmak ile birlikte yaptığınız bu çalışma sayesinde para kazanırsınız. Influencerlar bildiğiniz üzere bu tarz işler sayesinde sosyal medya platformlarından para kazanıyorlar ve günümüzde her bir marka öncelikle bir fenomen ile çalışmak istiyor. Bu yüzden siz de markaları ve ürünlerin tanıtımlarını yapmaya açık olmalısınız. Bu sayede bir kazanç kapısı olarak influencerlık yapar iken aynı zamanda aldığınız sponsorluklar ile keyifli vakitler geçirmenizin önü açılır. Tabii tüm bu süreçte pek çok takipçi de elde edeceğinizi unutmayın. 

Şimdiye kadar bu yazı içinde sıralamış olduğumuz bu 3 yol da genel bir yol haritası oluşturmak için yeterli haldedir. Çünkü bu saydıklarımız en temel unsurlardır. Eğer bu unsurlardan herhangi birisi eksik kalır ise istediğiniz gibi kısa ya da orta vadede hedeflerinize kavuşmanız epey zor olur. Bütün infuencerların bu yolları izliyor olduğunu unutmamanız gerekir. Bu saymış olduğumuz yollar, adımlar sizin sosyal medya içinde ses getirmenizi, görünür olmanızı kesin olarak sağlayacak unsurlardır. Bu süreç en başında fazlasıyla zor gelebilir fakat planlı ve programlı bir şekilde ilerlediğiniz vakit her şeyin yolunda gittiğini görürsünüz. Eğer siz de bir influencer olmak istiyor ve bu yol haritası göre hareket etmek istiyor iseniz bizler ile iletişime geçebilirsiniz. Böylece tıpkı diğer influencerlar gibi siz de kesin ve güvenilir yollardan hayallerinizi gerçekleştirme imkanına erişmiş olursunuz.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak