Influencer Reklam Ajansı

Influencer Reklam Ajansı

Çağımız hızlı bir şekilde ilerliyor ve bu, bütün sektörleri, yani iş alanlarını etkiliyor. Peki, yeni girişimler ve işletmeler, ürün satışları yapan kişiler yahut kurumlar bu duruma nasıl ayak uyduracak? Çağın gelişimini içinde barındıran teknoloji ve reklam sektörü bizlere bu konuda yardımcı oluyor. Çağın gerisinde kalmamak için işletmelere, girişimlere ve sektörlere çeşitli imkanlar sağlanıyor. Kişisel olarak fark edemediklerimiz, işinin uzmanları tarafından sağlanıyor. Kuruluşlar -ki özellikle de yeni kuruluşlar- geniş piyasa hacminde kayboluyorlar. Bu gibi durumlarda ne yapacaklarını ve neye başvuracaklarını bilemiyorlar. Markalarını nasıl göz önüne çıkartacakları ve bu piyasada nasıl var olacakları onları kuşkulandırıyor. Bazı girişimlerde bulunsalar bile çoğu zaman uzman bir çalışma olmadığı için başarılı olamıyorlar. Bu noktada asıl yapılması gereken en nihayetinde bir yetkiliye başvurmak oluyor. Bunun en iyi uygulayıcısının ve yardımcısının yürütücüsü olduğumuz GrowByShare influencer reklam ajansı olduğunu söyleyebiliriz.

GrowByShare Influencer Reklam Ajansı Ne Yapıyor

Influencer reklam ajansı markanın, ürünün, yani her neyin tanıtımı yapılmak isteniyorsa girişimcilere yardımcı olmayı bir üst seviyeye taşır. Öncelikli olarak markanın ya da ürünün sosyal medya aracığıyla ulaşılması istenen hedeflere ve hedef kitlelerine bakılması gerekiyor. Bu aşama marka ya da ürün için en önemli aşamadır. Çünkü bu, bir markanın ya da ürünün pazarlanacağı ve hitap ettiği kesimin belirlendiği aşamayı ifade ediyor. Hedefler belirlendikten sonraki aşama ise bu hedeflere nasıl ve ne şekilde ulaşılacağı oluyor. Bu hedef ulaşımına en uygun etkileyiciler uzmanlar tarafından seçiliyor. Daha sonra kampanyaya başvuruluyor. Belirlenen bu hedefler ve hedeflerin sağlayıcıları tespit edildikten sonra kampanya stratejileri kurgulanıyor. Tabii bu belirlenim her marka ya da her ürün için her koşulda geçerli olan tek bir belirlenim olmuyor. Her markanın ve ürünün stratejisi tekil, bireysel bir şekilde belirleniyor. Zaten her stratejinin başarılı olabilmesini sağlayan şey, onların ayrı ayrı, en iyi şekilde kurgulanıyor olmasından geçiyor. Bireysel olarak bir kurgulama ile marka ya da ürün için en uygun planlama ve araştırmayla en üst düzey fayda sağlanmasına çalışılıyor. Influencer reklam ajansı ilgi çekici içeriklerle insanların dikkatini çekmeyi başarıyor. Gerek şık bir görsel gerekse sürükleyici bir hikâye ya da viral bir video ile marka ya da ürün için en uygun ve başta da değimiz gibi tek ve bireysel içerik oluşturuluyor. Bu sayede hedef kitlesi kolaylıkla bulunup marka ya da ürüne ulaşım sağlanıyor. Bir reklam markayı ya da ürünü çok farklı bir noktaya taşıyor.

Influencer reklam ajansları, markaların influencerlarla işbirliği yaparak ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmalarına yardımcı olan şirketlerdir. Bu ajanslar, influencerlar ve markalar arasında bir köprü görevi görürler ve her iki tarafın da ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırlar.

İşletmeler, influencerlar aracılığıyla hedef kitlelerine ulaşmak için influencer reklam ajanslarını kullanabilirler. Ajanslar, işletmelerin hedef kitlelerine uygun influencerlarla iletişim kurmasına ve işbirliği yapmasına yardımcı olurlar. Ajanslar, influencerlarla pazarlık yaparlar ve ürünlerin veya hizmetlerin tanıtımı için adil bir fiyat belirlerler.

Influencer reklam ajansları ayrıca, influencerlarla işbirliği yapmak isteyen kişiler için bir araç olarak da hizmet verebilirler. Bu ajanslar, influencer adaylarını değerlendirebilir, onlara danışmanlık yapabilir ve markalarla iletişim kurarak influencerların ürün veya hizmetlerini tanıtmaları için fırsatlar yaratabilirler.

Sonuç olarak, influencer reklam ajansları markalar ve influencerlar arasında bir aracı olarak hizmet verirler ve işletmelerin ürünlerini veya hizmetlerini hedef kitlelerine ulaştırmalarına yardımcı olurlar. Aynı zamanda, influencer olmak isteyen kişilere de yardımcı olabilirler ve markalarla işbirliği yaparak influencerların ürün veya hizmetleri tanıtmalarına olanak sağlayabilirler.

Hedef Kitleye Ulaşım Nasıl Sağlanıyor?

Bu aşamada kullanılması ve değerlendirilmesi gereken durumlar söz konusu ve bu durumları değerlendirmek hedef kitleye ulaşmakta kilit rol oynuyor. Özgün bir pazarlama kampanyasının gerçekleştirilmesi sağlanıyor.

  1. Kendi ürünümüzün ya da markamızın sesini duyurmak isterken gözden kaçırdığımız bazı noktalar olur. Bu da piyasada tek olduğumuzu düşünmekten geçer. Bu yüzden marka, sektör, rakipler ve hedef kitle analizlerinin doğru yapılması gereklidir. Marka ya da ürünün diğerlerinden farkının gözle görülür bir şekilde ortaya koyulması o marka ya da ürünün görünürlüğünü daha da öne taşır. Böylece buna göre içerik stratejisi oluşturulur ve özelleştirilir.
  2. Özelleştirmeden sonra kampanyanın zaman çizelgesi oluşturulur. Ürünün ya da markanın talep sahibine ulaşması açısından zaman çizelgesi önemli bir yer tutar.
  3. Oluşturulan kampanyalar doğru influencerlara ulaştırılır. Burada bir influencerın da hedef kitlesi, ürünün ya da markanın farklılığına göre doğru tercihle reklam kampanyasına açılmış olur.
  4. Daha sonra kampanya ve etkileyicilerin yönetim ve takibi yapılır. Bu yönetim ve takipte ürüne ya da markaya uygulanan reklam kampanyasının istenilen etkiyi verip vermediğine bakılır.
  5. Buradan hareketle kampanyanın başarı raporlaması yapılır. Yani veriler analiz edilir, uygulanan kampanyanın hedef kitle üzerindeki etkisine bakılır.

Başarılı Kampanyanın Markaya Sağladığı Şey Ne Oluyor

Influencer reklam ajansı yaptığı başarılı kampanyalar ile markayı ya da ürünü bir üst noktaya ulaştırıyor. Yeni markalar, girişimler bunun faydasını açık bir şekilde görüyorlar. Kendi başlarına, bir profesyonele başvurmadan ulaşmaya çalışıp, çeşitli yollar deneyip bir çözüm bulamadıklarında bu hizmet sayesinde rahat bir nefes alıyorlar ve markanın ya da ürünün sürdürebilirliği açısındaki kaygıları son buluyor. Kısacası bu hizmet türünün markaya ya da ürüne sağladığı faydalardan ilki kuruluşlara planlı, programlı ve en önemlisi de stressiz bir süreç sağlaması.

Diğer bir faydaya geçecek olursak, bildiğimiz üzere reklam, tanıtım, iş birliği süreçleri herhangi bir hizmet alınmadığı takdirde oldukça vakit alan süreçler olabilmekte. Fakat GrowByShare reklam ajansı hizmeti sayesinde bu uzun süreç olabilecek en kısa sürece dönüştürülmektedir. Bu da markaların, kuruluşların ya da firmaların vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde marka değerlerini yükseltecek olan reklam ve tanıtım işlerini yapmalarına olanak sağlamaktadır.

Dilerseniz reklam ajansı hizmeti almanın markaya ve de ürüne sağladığı faydaları kısa bir şekilde maddeler halinde sizlere gösterelim:

  • Kısa sürede marka ve ürün değerinin artışı.
  • Aynı zamanda yine kısa sürede marka tanınırlığının ve de güvenilirliğinin artışı ve korunması.
  • Markaya ve ürüne dair olan talebin hızlı bir şekilde artışa geçmesi.
  • Influencer reklam ajansı sayesinde doğru hedef kitleye ulaşıldığı için sürekli müşteri kazanma, bu müşterileri uzun vadede koruma, hedef kitlenin büyümesinde yine bu doğru hedef kitlenin etkili olması.

Markalar Neden Influencer Ajansları İle Çalışmalı

Bir marka, influencer ajansı ile çalışmanın pek çok avantajı olduğunu düşünebilir. İşte markaların influencer ajanslarıyla çalışmak için tercih etmelerinin bazı nedenleri:

  1. Daha fazla görünürlük: Influencer ajansları, markaların hedef kitleleriyle etkileşimde bulunacak influencerlarla doğru şekilde eşleştirmelerine yardımcı olur. Bu, markaların, ürünlerinin veya hizmetlerinin daha fazla görünürlüğünü sağlamalarına ve daha geniş bir kitleye ulaşmalarına yardımcı olabilir.

  2. Kaliteli içerik: Influencer ajansları, işbirliği yaptıkları influencerların yüksek kaliteli içerikler üretmesini sağlayarak markaların iyi bir imaj yaratmalarına yardımcı olur. Bu, markaların hedef kitlelerine doğru mesajları aktarmalarına ve marka bilinirliğini artırmalarına yardımcı olabilir.

  3. Etkili bir pazarlama stratejisi: Influencer ajansları, markaların pazarlama stratejilerini etkili bir şekilde oluşturmasına ve uygulamasına yardımcı olur. Ajanslar, influencerların etkisini en iyi şekilde kullanarak, markaların hedef kitlelerine doğru mesajları ulaştırmasını sağlarlar.

  4. Zaman tasarrufu: Influencer ajansları, markaların influencerları bulma, pazarlık yapma, içerikleri planlama ve koordinasyon gibi işlerle uğraşmalarına gerek kalmadan tüm bu süreçleri kendileri yürütebilirler. Bu da markaların zaman ve kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanmalarına yardımcı olabilir.

  5. Ölçülebilir sonuçlar: Influencer ajansları, markaların kampanyalarının etkisini ölçmelerine ve sonuçları izlemelerine yardımcı olabilir. Bu, markaların kampanyalarını optimize etmelerine ve hedef kitlelerine en iyi şekilde ulaşmalarına yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, influencer ajansları, markaların influencer pazarlaması stratejilerini daha etkili bir şekilde uygulamalarına ve hedef kitlelerine daha iyi ulaşmalarına yardımcı olabilirler. Ayrıca, ajanslar markaların zamandan ve kaynaklardan tasarruf etmelerine yardımcı olabilir ve kampanyaların sonuçlarını ölçmelerine yardımcı olabilirler. Bu nedenlerden dolayı bir marka, influencer ajansı ile çalışmanın avantajlarını değerlendirmeyi düşünebilir.

Bu Hizmet Hangi Sosyal Medya Platformlarında Etkili

  1. Facebook: Facebook en eski sosyal medya ağı olması ve yeni sosyal medya araçları çıkmasına rağmen sürdürülebilirliğini sağlayan bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde 7’den 70’e her yaş grubunda kullanımı devam etmektedir. Kısacası herkes Facebook’un üyesi ve kullanıcısı durumundadır. Bu sayede reklam ve kampanya paylaşımı için etkili bir sosyal ağ olmaktadır. Bu sosyal ağ uzun süreli gönderiler için kullanılabilmektedir.
  2. YouTube: Bunun yanı sıra YouTube da önemli bir sosyal platformdur. Burada yemek tarifinden kişisel gelişime kadar çeşitli konu ve içerik söz konusudur. Bu yüzden insanlar tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır ve bundan dolayıdır ki reklam sağlayıcısı olarak kullanılabilmektedir.
  3. TikTok: TikTok da günümüzde kendisinden çok söz ettiren bir sosyal medya platformudur. Geçler tarafından yoğun bir ilgiye maruz kaldığı düşünülse de sadece gençler ile sınırlı kalmamaktadır. Neredeyse her yaş grubundan takipçisi ve meraklısı bulunmaktadır. Dolayısıyla bu sosyal medya platformu da reklam için elverişli bir hal almaktadır.
  4. Instagram: Instagram yine çoğumuzun uzun saatlerini geçirdiği bir sosyal medya platformudur. Bu sosyal medya platformu günlük yapılan işlerin, paylaşımların, eğlenceli videoların paylaşıldığı, kısacası her anın paylaşıldığı bir mecradır. Bu bakımdan reklam ve kampanya uygulamaları için elverişlidir.

Sosyal medya platformları hayatımızın içine yerleşmiş bulunmaktadır. Influencer – fenomen reklam ajansımız bu durumun farkında olarak, reklam ve tanıtım yoluyla, önemli kampanyalarıyla markaların ve kuruluşların geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamaktadır.

Sizler için bilgilendirme amacıyla hazırlamış olduğumuz yazının sonuna geldik. Bu noktadan sonra dilerseniz internet sitemize girip ana sayfa üzerinden GrowByShare influencer reklam ajansı hizmetiyle ilgili daha pek çok içeriği görebilir ve o içerikleri okuyabilirsiniz.

influencer reklam ajansı

2 Yorum

  1. Image

    Ben de influencer olmak istiyorum, başvuru formunu doldurdum yardımcı olur musunuz?

  2. Image

    Merhaba benim giyim üzerine profilim var 25bin takipcim var büyütmek istiyorum bana ulasır mısınız 0536489....

Bir Yorum Bırak