Influencer Reklam Verme

Influencer Reklam Verme

Influencer, çeşitli dijital platformlarda kitlesini etkilemeyi, harekete geçirmeyi başarabilen kişilere denmektedir. Bu olay pazarlamaya, kitlelerin etkilenmesi dahilinde satın alma kararını verme yönünde yansımıştır.

Influencer Reklam Verme Nedir

Influencer reklam verme, son yıllarda pazarlama sektöründe oldukça kullanılan bir yöntemdir. İngilizcesiyle “Influencer marketing” adını verdiğimiz influencer pazarlama, özellikle işletmelerin ve büyümek isteyen markaların sık tercih ettiği bir pazarlama modeli haline gelmiştir.

Influencerlar çeşitli iş birlikleri ve reklamlarla sahip oldukları kitleye markaların ürün ve hizmetlerinin tanıtımını yapabilmektedirler. Markalar için influencer reklam verme birçok açıdan faydalıdır:

  • Satışları artırma
  • Marka bilinirliğini artırma
  • Geri dönüşüm oranını artırma
  • Rakiplerin önüne geçme fırsatı
  • Potansiyel müşterilerle marka sadakatini artırma
  • Marka otoritesini güçlendirme
  • Ürün ve hizmetlerin tanıtımı

Influencer Reklam Verme Nasıl Yapılır

Markanızın yararına olacak şekilde bir reklam faaliyeti sürdürmek istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Marka Hedefinizi Belirleyin

    Bir markanın influencer pazarlamaya yönelmesinin birçok sebebi olabilir. Influencer reklam verme marka için birçok açıdan faydalı olmakla birlikte markanıza en çok sonuç getirmesini istediğiniz faydayı seçmeniz işin karmaşıklığını azaltacaktır. Örneğin eğer marka hedefiniz satışları artırmak ise ürününüzle ilgilenen hedef kitle ile influencer hedef kitlesi benzer olmalıdır. Bu maddeler durumlara göre değişmektedir.

  2. Hedefiniz İçin Uygun Influencerlar Araştırın

    Marka hedefinizi belirledikten sonra hedefinize uygun influencerları araştırabilirsiniz. Sosyal medya platformlarında yapacağınız ufak çaplı bir araştırma ile markanız için uygun olabilecek influencerları keşfedebilirsiniz.

  3. İnfluencerlar ile İletişime Geçin

    Markanıza katkı sağlayacağını düşündüğünüz influencerlarla iletişime geçin. Her influencer, onlara ulaşmanız için iletişim bilgilerini paylaşmaktadır. Influencerlarla iletişim bazen mail yolu ile, bazen telefon bazense bir aracı ile olabilmektedir. Bu aracılar genelde influencer reklam ajansları ile olmaktadır.

     

  4. Reklamın Türünü ve Platformunu Belirleyin

    Influencer ile görüşmelerde reklamın türüne göre birçok durum değişmektedir. Reklamınız iş birliği, tanıtım yazısı, ürün deneme videosu, tanıtım gönderisi gibi birçok farklı türde olabilir. Ürün veya hizmet hakkında özel olarak vurgulanması istenen bir yer varsa, halihazırda bir metin bulunuyorsa bunların önceden hazır olması önemlidir. Ayrıca reklam verilecek sosyal medya platformunu hedef kitlenizin bulunduğu platform analizini yaparak seçmeniz markanızın yararına olacaktır.

  5. Bütçe Görüşmelerine Başlayın

    Influencer reklam verme fiyatları, influencerların takipçi sayısına, reklamın türüne göre değişmektedir. Bu konuda biçilen farklı fiyatlar, influencerlar ile görüşmelerde veya influencer reklam ajansları ile görüşmelerde belli olabilmektedir.

     

İnfluencer reklam verme stratejisi , bir pazarlama yöntemi olarak hızla büyümeye devam etmektedir. GrowByShare influencer reklam ajansı olarak veri tabanımızdaki 10.000’ den fazla influencerımız ile markanız için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyor, yeni influencer iş birlikleriyle reklam alanınızı ve şansınızı artırmayı hedefliyoruz.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak