Influencerlar İçin Faydalı Programlar

Influencerlar İçin Faydalı Programlar

Günümüzde influencer pazarlamanın önemini tartışmaya gerek yok, şu anda infulencer pazarlama en popüler pazarlama stratejilerinden biridir. Influencer pazarlama sosyal medya platformunda başarı yakalamış, insanların güvenini kazanmış ve çok geniş kitlere hitap eden kişilerden markalarını tanıtmak için ortak kampanya yürütmek isteyen markaların influencerlarla temasa geçmesi ve ortak kampanya yürütme sürecidir. Influencer pazarlama ile marklar hedeflerine kolay ve verimli bir şekilde ulaşabilir.

Influencer Pazarlamanın Etkin Olduğu Platformlar

  • Instagram: Instagram en popüler sosyal medya platformlarından biridir ve influencer pazarlama içi oldukça fazla elverişlidir. Görüntü tabanlı sosyal medya platformu olan Instagram son birkaç yılda dijital pazarlamanın en popüler platformlarından biri haline geldi. Bir araştıramaya göre en fazla markaya önem veren kişiler Instagram kullanıcılarıdır. Influencerlar Instagram’da markalar ile iş birliği yaparak markaların ürün veya hizmetlerini paylaşıyorlar veya hikayelerine ekliyorlar, böylece çok geniş kitlere isimlerini duyurarak, yüksek satış yapıyorlar.

  • Facebook: Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, influencer pazarlama için oldukça uygun bir platformdur. Facebook fenomenleri, platformun kendi algoritmalarından bile daha fazla hedef kişiye ulaşabilir. Facebook ayrıca paylaşımları beğenmeye ve paylaşamaya teşvik eden bir platformdur. Böylece paylaşımınız çok fazla görünürlüğe ulaşabilir. Ayrıca Facebook kendi grubunuzu oluşturmaya imkan tanıdığından influencerların çok tercih ettiği ve aktif olarak kullandığı bir platformdur. Bu nedenlerden dolayı Facebook ile çok geniş kitlelere ulaşabilir başarılı bir kampanya süreci sürdürebilirsiniz.

  • Twitter: Twitter influencer pazarlama için uygun seçeneklerden biridir. Twitter platformunda genellikle influencerlar kendi hayatlarından kesitler paylaşıyor ve gündeme dair kendi görüşlerini bildiriyorlar. Bir araştırmaya göre Twitter platformunu tercih edip kullanan kişilerin çok büyük bir bölümünün influencerlara güvendiğini ve ürün önerilerini takip ettiklerini bildirdi. Ayrıca kullanıcılar, Twiter platformu üzerinden markaları takip ettiklerini söylüyorlar.

  • Youtube: Youtube eğlenceli ve bilgilendirici videoların paylaşıldığı bir sosyal medya platformunun dışında etkileyici bir pazar yeridir. Youtube video paylaşımı ile bir influencerın markanıza ait bir ürünü çok daha rahat ve geniş kapsamlı bir biçimde tanıtmasına olanak sağlar. Böylece hedef kitleye daha net gösterilen ve tüm detayları ile tanıtılan ürün daha yüksek satış sayılarına ulaşabilir. Ayrıca Youtube’a yüklenen videolar çok uzun süreler platformda varlığını korur, bu platformu daha uzun vadeli bir kampanya için de tercih edebilirsiniz. 

Influencerlar İçin Faydalı Site ve Programlar

  • Adobe Photoshop: Photoshop profesyonel fotoğrafçılar, tasarımcılar ve acemi fotoğraf editörleri için en iyi görüntü düzenleme programlarından biridir. Çok geniş bir kullanım alanına sahip olan Photoshop fotoğraflarınızı dilediğiniz gibi düzenlemeye olanak sağlar. Photoshop ile fotoğrafınızda olan istenmeyen bir nesneyi kaldırabilir, fotoğraflarınızın aydınlatmasını değiştirebilirsiniz. Photoshop yeni başlayanlar için ilk zamanlarda zor ve karmaşık görülebilir. Ancak zamanla kullanımının kolay olduğuna karar vereceksiniz, ayrıca Photoshop'ta yeni kullanıcıların programı daha verimli olarak kullanabilmeleri için program onlara rehberlik etmek ederek açılabilen açılır ipuçları ile yardım sağlıyor. Photoshop programı ara yüzü kendi tercihinize göre yeniden düzenlemeye, çalışma alanı düzenleri ve araç çubukları gibi seçeneklerin de özelleştirebilmesine izin veriyor.

  • Ligtroom: Lighroom yaygın olarak kullanılan bir fotoğraf düzenleme programıdır. Lightroom kullanım kolaylığı açısından birçok programın önüne geçmiştir. Ayrıca Lighrom fotoğraf düzenleme programını ister bilgisayarda ister iseniz mobil cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Lightroom, fotoğrafları içe aktarmak, düzenlemek ve çıktı olarak almak için eksiksiz bir mükemmel fotoğrafçılık iş akışı araçları paketi içerir. Lighroom programı ile fotoğraflarınızı koleksiyonlar halinde gruplayabilir, siyah-beyaz, manzara, porte, eskitilmiş ve bunu gibi birçok filtre dahil olmak üzere birçok filtreyi size sunar. Ayrıcı Lighroom aydınlatma ayarı veya önceden ayarlanmış efektler için fotoğraflarınızı toplu olarak düzenlemek üzere size araçlar sunar ve kullanmanıza imkan tanır Yani kısacası Lighroom sosyal medyada paylaşacağınız fotoğrafları düzenlemek için bire birdir.

  • Canva: Canva mobil cihazlarda kullanabileceğiniz, başlangıç seviyesi bir fotoğraf düzenleme programıdır. Canva kullanımı kolay ara yüz ve şablonları, sürükle bırak özellikleri, stok görüntüleri ve kullanıcıların bir proje üzerinde ekip halinde ve kolayca paylaşmalarına olanak sunan bir programdır. Canva programını isterseniz web tarayıcısı ile de kullanabilirsiniz. Canva üst düzey bir fotoğraf düzenleme programının tüm özelliklerini sunmasa da bir influencer için gereken, efekt ekleme, boyutlandırma, renk ayarlamaları, ışık ayarlamaları, yazı ekleme, fotoğraf kırma, bulanıklık ayarı, fotoğraf çerçevesi ekleme gibi birçok özelliği kolay kullanım ile sunar.

  • VSCO: VSCO genellikle Instagram kullanıcıları tarafından sıklıkla kullanılan bir programdır. VSCO görüntü yakalama, düzenleme ve fotoğraflara filtre ekleme kolaylığı nedeniyle en iyi ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamalarından biridir. Basit ara yüzü ve kolay kullanımı ile bilinen VSCO sosyal medya kullanıcıları için oldukça kullanışlıdır.

  • Adobe Premier Pro: Adobe premier pro en popüler video düzenleme programlarından biridir. Profesyonel olarak kullanıma uygun olan Premier Pro ile videolarınızı çok geniş kapsamlı olarak istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Yeni başlayan kullanıcılarında kullanabileceği Premier Pro video düzenleme programı size karmaşık ve zor gelse de zamanla ve pratikle kullanabileceğiniz bir programıdır.

  • VSDC: VSDC ücretsiz olarak sunulan ve en kapsamlı video düzenleyici programlarından birdir. Video düzenlemeye yeni başlayanlar için oldukça kullanışlı olan VSDC aynı zamanda bir video düzenleme programından bekleneni sunuyor.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak