İnfluencerlar İçin Fotoğraf Çekim ve Düzenleme Tüyoları

İnfluencerlar İçin Fotoğraf Çekim ve Düzenleme Tüyoları

Influencerlık ya da bir diğer bilinen adı ile sosyal medya fenomenliği günümüzde çoklu bir etkiye sahip halde. Sosyal medya kullanan kişiler hem bu influencerlardan, yaşam tarzlarından, kullandıkları ürünlerden, tercih ettikleri markalardan etkileniyor hem de kendi yaşam tarzlarını, alışveriş alışkanlıklarını bu fenomen kişilere göre düzenliyorlar. Aynı zamanda etki edilen taraf yalnızca kişiler değil. Markalar – kurumlar – kuruluşlar da influencerlar ile doğrudan ilişkili hale gelmiş durumda. Markalar ile iş birlikleri, reklam ve tanıtım çalışmaları yapılıyor. Bu sayede hem influencer olan kişiler hem de markalar çeşitli avantajlar, kazanımlar elde etmiş oluyor. Tabii influencer olmak aslında günümüzde, eskiye göre çok daha kolay görünmekte. Fakat influencer olmak için artık sosyal medya platformlarını, uygulamalarını çok iyi, hatta profesyonel şekilde bilmek ve buna uygun şekilde kullanmak gerekiyor. Influencerlar için fotoğraf çekim ve düzenleme tüyoları da bu noktada önem kazanıyor. Bu fenomen kişilerin kendilerini sosyal medyada eksiksiz, hatasız, profesyonel göstermeleri kesinlikle şart ve bunun için de fotoğraf ve video çekimi ve düzenlemesi konusunda iyi bilgilere sahip olmaları gerekiyor. Biz de bu yazımızda influencerlar için bu konuda bazı tüyoları derledik. Yazıyı okuduktan sonra ilgili olan diğer içerikler için de sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Fotoğraf Çekilme Tüyoları

Influencerlar için fotoğraf çekim ve düzenleme tüyoları konusunda genel olarak maddeler halinde sizlere şu bilgileri verebiliriz:

  • Fotoğraf Kalitesi Yüksek Olmalı

Bildiğiniz üzere artık kamera konusunda çok gelişmiş olan telefonlar ya da profesyonel fotoğraf makineleri kullanıyoruz. Teknolojinin bu getirisi mutlaka influencer olan kişiler tarafından en iyi, en verimli bir şekilde kullanılmalıdır. Bir fenomenin ya da influencerın kalitesi ortalama ya da düşük seviyelerde olan fotoğrafları paylaşması artık kabul edilemez bir durum olarak benimsenmiş halde. Influencer olan kişiler mutlaka kalitesi yüksek olan fotoğraflar ve videolar paylaşmalı ve bunun da sürekli olması sağlanmalıdır. Kişiler bunun için uzman kişiler ile birlikte çalışabilir.

  • Aydınlatma İyi Olmalı

Fotoğraf çekimlerinde en sık yapılan hatalardan bir tanesi aydınlatma konusunda karşımıza çıkıyor. İyi bir aydınlatmanın olduğu yerde kötü bir fotoğrafın ortaya çıkmasının pek de mümkün olmadığını rahatlıkla fark edebiliyoruz. Eğer aydınlatma yeterli değil ise, ışığın tonu uygun düşmüyorsa fotoğraf profesyonel gözükmez. Böyle durumlarda ya aydınlatma ayarlanmalıdır ya da sonradan çeşitli fotoğraf düzenleme programları ile renk – aydınlatma ayarı yapılmalıdır. Bu, influencerlar için fotoğraf çekim ve düzenleme tüyoları arasında gözden kaçırılmaması gereken önemli bir husustur. 

  • Odak Ayarlanmalı

Bazen bazı fotoğraflarımızı çok hızlı şekilde, anlık olarak çekiyoruz. Fakat bir influencer bu noktada dikkatli olmalıdır. Eğer odak doğru ayarlanmaz ise fotoğraf kalitesi yine iyi olmayacaktır. Bu yüzden çekim yapar iken fotoğrafta da videoda da mutlaka odak ayarlanmalıdır. Odağı iyi ayarlanmamış olan bir fotoğraf istenilen kalitede kesinlikle gözükmez. 

  • Efekt Kullanırken Aşırıya Kaçılmamalı

Artık sosyal medya platformlarında paylaşıyor olduğumuz her fotoğrafa belirli efektler uyguluyoruz. Bunu her bir kullanıcı yapıyor. Fakat influencerlar bu noktada daha da dikkatli olmalı. Çünkü aşırıya kaçan bir efekt hiç hoş bir izlenim bırakmaz. Ki aynı zamanda fotoğrafın kalitesini de fazlasıyla düşürür. Efekt kullanılır iken gerçeklikten kopulmamalı, fotoğraftaki ahenk – uyum sağlanmalıdır. Göze batmayacak düzeyde efektlerin uygulanması profesyonellik açısından fazlasıyla önemli haldedir. 

  • Fotoğraf Düzenleme Programları Özenle Seçilmeli

Günümüzde çok fazla fotoğraf düzenleme programı bulunuyor. Fakat her bir program kesinlikle profesyonel kullanıma uygun değil. Bazı programlar fotoğraf kalitesini çok fazla düşürüyor. Bazıları ise fotoğrafı düzenlemek için gereken işlemleri yapabileceğimiz araçlara sahip durumda olmuyor. Bu yüzden yabancı kaynakları da takip ederek hangi programların kullanılabileceğine bakılmalıdır. Her program iyi bir sonuç vermeyebilir. Influencerlar için fotoğraf çekim ve düzenleme tüyoları konusunda en çok dikkat edilmesi gereken kısımlardan bir tanesi şüphesiz ki budur. 

  • Doğru Açının Kullanılması

Nasıl ki doğru ışık ya da doğru aydınlatma kullanıldığı zaman fotoğraf mutlaka kaliteli, iyi olacak ise aynı şey doğru açı için de geçerli haldedir. Doğru açı ile çekilen her bir fotoğraf kişinin gözüne iyi yönde hitap eder. Özellikle kişinin kendisini odağına alan fotoğraflar, videolar ya da selfieler için buna çok dikkat edilmelidir. Yanlış açı sizi çok kötü gösterebilir. Fotoğraf çekimlerinde en büyük tüyo kesinlikle doğru açı ile çekmektir. 

Influencer ya da fenomen olan kişiler için fotoğraf çekme ve aynı zamanda fotoğrafları düzenleme tüyoları arasında en genel olarak bunları sayabiliriz. Bu maddelerin her biri bir influencerın kesinlikle bilmesi ve de uygulaması gereken maddeler halindedir. Tabii ki kişi eğer tek başına kendisi bunları yapabilecek, yerine getirebilecek düzeyde bilgi ya da araçlara sahip değil ise uzman olan kişilerden yardım alabilir. Özellikle fotoğraf çekimleri konusunda uzman kişiler ile birlikte çalışmak kişinin işini fazlasıyla kolay hale getirir. Ama yine de her şeyin deneyim – tecrübe sonucu elde edildiğini göz önünde tutar isek bir influencerın tüm bunları tecrübe ederek öğrenmesi gerekir. Çünkü influencerlık artık günümüzde diğer meslekler gibi bir meslek durumuna gelmiştir ve kişilerin işlerine özen göstermesi, işlerini iyi bilip iyi şekilde yönetmeleri şarttır. Eğer influencerlık konusunda daha farklı bilgileri de almak ister iseniz diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak