İnfluencerlar Neden İnfluencer Ajansıyla Çalışmalı

İnfluencerlar Neden İnfluencer Ajansıyla Çalışmalı

Influencer ya da sosyal medya fenomenleri olarak adlandırmakta olduğumuz kişiler günümüzde çok sayıda insan tarafından, yani belirli bir kitle tarafından takip edilen, her hareketleri göz önüne alınan ve genelde örnek alınan kişilerdir. Bu kişilerin sosyal medya platformları içerisinde attıkları her bir adım, yaptıkları her bir paylaşım, her bir söylem mutlaka çok sayıda insanı, kullanıcıyı etkiler. Bu yüzden influencerlık aslında gerçekten de ciddi bir meslek olarak karşımızda duruyor. Eskiden bu alan hakkında pek fazla bilgiye sahip değildik çünkü kullanılan sosyal medya platformlarının algoritmaları, özellikleri de hem çok gelişmemiş haldeydi hem de bizler genel olarak bu platformlar hakkında en ince ayrıntıları bilemiyorduk. Ama artık günümüzde bu alan hakkında hemen hemen her bir detayı biliyoruz, nasıl hareket edilmesi gerektiğini de bilip buna göre, buna uygun adımlar atıyoruz. İşte bir influencer da mutlaka doğru adımları atmalıdır, hatta atmak zorundadır. Bu zorunluluk da influencerların yardım alabilecekleri uzman kuruluşlar olan ajansları ortaya çıkarıyor. Influencerlar neden influencer ajansıyla çalışmalı konusu bu noktada önem kazanıyor. Bu yazı içerisinde sizler için influencer ajanslarının önemleri, ne işe yaradıkları konusunu detaylı bir biçimde ele aldık. Eğer yazıyı okuduktan sonra bu konuda vakit kaybetmeden bir adım atmak ister iseniz hemen bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. 

Şimdi sizlere influencer ajanslarının influencerlara nasıl yardım ediyor olduklarını, niçin bu kadar önemli olduklarını ve hemen hemen her bir influencer tarafından tercih ediliyor olduklarını maddeler halinde tek tek gösterelim. 

Influencer ve Ajans İş birliği

  • Kısa süre içerisinde uzun vadeli kazanımlar 

Günümüzde her alanda her şey hızlı akıyor, her şey hızlı gelişip gidiyor. Bu durum özellikle sosyal medya platformları için de geçerli haldedir. Sosyal medyada influencerlar gibi kişilerin gerçekten de kaybedecekleri tek bir dakikaları bile yoktur. Çünkü artık biliyoruz ki bu diğerleri gibi gerçek bir meslek halinde ve bu mesleğin başlıca özelliği de vakti doğru kullanmak. Influencerlar neden influencer ajansıyla çalışmalı konusunda da bu devreye giriyor. Eğer bir ajans ile çalışılır ise kısa süre içerisinde önemli adımlar doğru şekilde atılır. Bu sayede de uzun vadeli kazanımlar doğru adımlar aracılığı ile elde edilir, elde tutulmuş olunur. 

  • Planlı – programlı ilerleme

Bir influencer için en önemli şeylerden bir tanesi belli bir plana uygun şekilde ilerlemektir. Bu plan hem şu anı hem de gelecekteki adımları doğru bir şekilde kapsamalıdır. Ve hata payı da oldukça düşük olmak zorundadır. Bu tarz planlamaları yapmak için sosyal medya platformlarının kendilerine özgü olan karmaşık algoritmaları çözümlenmelidir. Bunu da normal bir kullanıcı elbette yapamaz. Bu noktada influencerın mutlaka bu işin uzmanlarından yardım alması gerekir. Bunlar da influencer ajansları olarak karşımızda durur. Ancak bu şekilde influencer başarılı şekilde adımlarını atar ve ilerler. 

  • İş birlikleri ve reklam çalışmaları

Influencerların para kazanmak için, bu işten maddi kazanç elde etmek için kesinlikle markalar ve kuruluşlar ile birlikte çalışıyor olmaları şarttır. Bunun için çoğu zaman tek başına influencerın hareket etmesi zordur. Mutlaka bir aracıya ihtiyaç duyulur. Influencerlar neden influencer ajansıyla çalışmalı konusunda en önemli noktalardan biri de budur. Ajans, influencer için aracı görevi görür, uygun markalar ile iletişimi sağlar ve influencer marka ile iş birliğine başlar. Tabii ki bu sadece bir kerelik bir anlaşma, iş değildir. Ajans sürekli olarak birlikte çalışıldığı sürece yeni markalar ve kuruluşlar ile influencerı bir araya getirir, çalışmalar farklı markalar ile yapılmaya devam edilir. 

  • Profesyonellik

Bir influencerın tek başına hareket etmesi her anlamda zorluklar getirir. Çünkü hesabı tamamen uzman bir şekilde, bir profesyonel olarak kullanmaları şarttır. Eğer profesyonel değil ise influencer istediği amaçlara ulaşmada zorluk yaşayabilir. Hem hesap kullanım ve yönetim işlerinde hem de markalar ile uzman bir şekilde, tamamen bir iş olarak çalışma durumlarında ajanslar gerçekten influencer için hayati öneme sahip olur. 

Influencerlar neden influencer ajansıyla çalışmalı konusunda ele aldığımız maddeler genel olarak bunlardır. Tabii bu maddeler daha da çoğaltılabilir fakat başlıca hususların bunlar olduğu açıktır. Eğer siz de başarılı bir influencer olup uzman bir şekilde çalışmak, işinizi yapmak istiyor iseniz bir sosyal medya ajansı ile birlikte çalışabilirsiniz. Çünkü vurgulamış olduğumuz gibi bu yolda tek başına iş görmeye çalışmak hem yıpratıcı hem de yanlış adımlar atılmasına neden olabilir. 

Peki influencer ajansları güvenilir midir? Pek çok kişinin aklında bu soruların olduğunu biliyoruz ve o yüzden net bir yanıt vermek gerekiyor. Elbette internetin bu kadar kötü kullanıldığı bir dönemde her kendisini ajans olarak tanıtan, gösteren kuruluşa güven duyulmamalıdır. Ancak kendisini açık şekilde, şeffaf olarak var eden ajanslar güven oluşturabilir. Eğer bir ajanstan emin olmak istiyor iseniz hakkında yapılan yorumlara da bakabilir ve ufak çaplı bir araştırma yapabilirsiniz. Bu küçük araştırmanız bile size o ajans hakkında fazlasıyla yeterli bilgi verecektir. Influencerlar neden influencer ajansıyla çalışmalı gibi daha başka sorularınız var ise bizimle hemen iletişime geçebilir ve tüm sorularınızı uzman arkadaşlarımıza sorabilirsiniz. Ya da internet sitemizde yer alan diğer benzer içeriklerimize göz atabilir, onları da okuyabilirsiniz. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak