İyi Bir Influencer Hesabına Sahip Olmanız İçin 5 Neden

İyi Bir Influencer Hesabına Sahip Olmanız İçin 5 Neden

Günümüzde sosyal medya kullanma alışkanlıklarımız çok daha farklı yönlere doğru kendisini açmış görünüyor. Öyle ki eskiden sadece yakın çevremiz ile etkileşimde bulunmak için kullanıyor olduğumuz bu sosyal medya platformları artık bizim gündelik hayatımızı etkileyen pek çok farklı noktaya sahip bulunuyor. En önemlisi artık sosyal medyada gördüklerimiz bizim alışveriş edimlerimizi fazlası ile etkiliyor. Tabii bu durumun böyle olmasının başlıca sebepleri arasında sosyal medya fenomenleri ya da bilinen bir diğer adı ile influencerlar görünmekte. Çünkü influencerlar dediğimiz bu kişiler, çok takipçili sosyal medya hesaplarına sahip olmalarının yanı sıra güven duyduğumuz ve örnek alıyor olduğumuz kişiler halinde bulunuyor. Bu kişiler örnek alınır iken pek çok insan çok doğal olarak bu kişiler gibi olmak, influencerlık yolu ile pek çok avantaja sahip olmak istiyor. Bu yazıyı hazırlama nedenimiz de bu. Bu yazımızın içerisinde iyi bir influencer hesabına sahip olmanız için 5 neden hazırladık ve derledik. Yazıyı okuduktan sonra bu yazımıza benzer olan diğer bilgilendirici yazılarımızı da görmek ister iseniz sitemizde çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Şimdi bu 5 nedene geçiş yapalım.

İyi Bir Influencer Sosyal Medya Hesabı Stratejileri

1 – Güvenilir bir hesap/kişi olmak 

Aslında influencer olmak denilince akla ilk gelenler elbette daha farklı noktalar oluyor. Fakat bize göre en önemli şey bir influencerın güvenilir bir kişi olarak genel kabul görmesidir. Çünkü yazının başında vurgulamış olduğumuz üzere influencerlar kişiler tarafından örnek alınan kimselerdir. Bu kimselerin sosyal medyaya yansıttıkları her bir edimleri kendilerini takip etmekte olan binlerce insan tarafından örnek alınır. Bu sebep ile eğer bir influencer olmak istiyor, her şeyden önce sosyal medya içerisinde güvenilir bir hesap olarak görülmek istiyor iseniz bu ana maddeyi gözden kaçırmamalısınız. İlk neden olarak bu maddeyi seçmemiz de gerçekten önemli bir madde oluşudur. 

2 – Gün geçtikçe daha fazla takipçiye sahip olma

İkinci neden de güvenilirlikten sonra belki de influencer olmanın en büyük getirilerinden biri olabilir. Çünkü sosyal medya hesapları için çok büyük önem taşıyan şey, kişilerin bu hesaplarındaki takipçi sayılarıdır. Çok az takipçiye sahip olan biri sosyal medya fenomenliğine doğru adım atamaz mı peki? Elbette atabilir. Zaten günümüzde karşımıza çıkan büyük influencerların her biri bu yollardan adım adım geçmiş haldedir. Bu sebep ile az takipçili bir hesabınız olsa dahi doğru adımlar ile gittikçe takipçi sayınızı çoğaltabilirsiniz. Bu sayede de bununla paralel olarak güvenilirliğiniz ve sosyal medya içerisindeki görünürlüğünüz gittikçe artışa geçer. Bu konuda eğer aklınızda yine de soru işaretleri var ise hiç çekinmeden bizler ile iletişime geçebilir ve en net bilgileri bizlerden alabilirsiniz. 

3 – Maddi kazanç sağlama

Maddi kazanç sağlama konusu sosyal medya fenomenliği için kişiler tarafından en çok önemsenen konulardan biri halindedir. Çünkü kişi sosyal medyaya gerçekten çok büyük bir zaman harcar, emek harcar. (Bu tabii ki fenomenlik yapacak olan kişiler için fazlası ile geçerli durumdadır). Bu emeğin elbette bir karşılığının olması gerekir. Çok doğal olarak günümüzde kimse herhangi bir kazanç sağlamayacak olduğu bir iş için büyük emekler harcamaz. Eğer kişi sosyal medya fenomenliğine yani influencerlığa adım atar ise zaman içinde bunu bir iş olarak yaptığının da farkına varır ve bundan maddi bir kazanç elde etmeye başlar. Elbette maddi kazancın nereden elde edildiği önemli bir noktadır. Fenomenler ya da influencer olan kişiler maddi kazançlarını öncelikli olarak iş birliği ve reklam – tanıtım çalışmaları yapıyor oldukları markalar sayesinde elde ederler. Bu tek seferlik bir iş değildir, kişi sürekli olarak sosyal medya hesabı üzerinden birbirinden farklı markanın ya da ürünlerinin tanıtımını yapar ve bu sayede para kazanır. Tabii ki bu süreç çok daha detaylıdır fakat yüzeysel olarak maddi kazanç konusunda bu bilgileri bilmeniz şu an için yeterli olacaktır. 

4 – Sponsorluk alma

Markalar ile reklam ve iş birliği çalışmalarının yanı sıra aynı zamanda sponsorluk almak da influencerlar için çok önemli bir getiri olmaktadır. Sponsorluklar sayesinde kişi bu işten maddi kazanç elde etmeyi sürdürebilir. Aynı zamanda kendisini sosyal medyada sürekli aktif tutar. Bu sayede ise hem kazanç elde etmeye devam eder iken hem de sosyal medyada gün geçtikçe çok daha fazla tanınır hale gelir. Influencerların pek çoğunun çeşitli yerlerden çeşitli sponsorluklar alıyor olduğunu belirtmek şart. Fakat unutmamalısınız ki fenomenliği gerçek bir iş olarak görmeli ve tüm ciddiyetiniz ile sosyal medya hesabınızı genişletmeyi, büyütmeyi hedeflemelisiniz. Eğer bu konuda bir ciddiyetiniz yok ise ne yazık ki hedef ettiğiniz başarıya ulaşmanız tahmin edeceğiniz üzere epey zor olacaktır. 

5 – Sosyal ve maddi açıdan rahatlık

Aslında bu son madde tüm maddelerin genel halini gösteriyor. Gördüğünüz üzere sosyal medya fenomenliği kişilere güvenilirlik, tanınırlık, markalar ile iş birliği ve reklam çalışmaları sonucunda maddi kazanç ve sosyal medya hesabının günden güne büyümesi avantajlarını sunuyor. Bunlar kısaca sosyal ve maddi açıdan rahatlığı bizlere gösterir. İyi bir influencer hesabına sahip olmanız için saymış olduğumuz bu 5 neden elbette daha da çoğaltılabilir fakat ana nedenlerin bunlar olacağı ortadadır.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak