İyi Bir İnfluencer Olmanın 5 Yolu

İyi Bir İnfluencer Olmanın 5 Yolu

Sosyal medya hayatlarımızın önemli bir bölümü kapsıyor. Sosyal bağlantılarımızı orada kuruyor olmamızın yanı sıra aynı zamanda bu alanda, sosyal medya platformları içerisinde varız. Bu, içinde yeni uygulamanın bir doğum halinde ve bizler de buçağa uyum olacaktır. Tabii sosyal medya platformlarında ön plana çıkan son senelerde az artmakta olan son senelerde bir alan var. Bu alan tahmin de görünmek gibi etkileyicilik ya da sosyal medya fenomenliğidir. Bugünün üzerinde çok fazla etki sahibi olmak hakkında bilgi olmak, ön olmak istemekte. Biz de bu inceleme bu alan hakkında bilgi sahibi olmak isteyen olmak, iyi de bir influencer isteyenler için olmak üzerek. Yazının içinde olmak için olması gereken 5 ana madde olmak ile olacaktır. Bu önemli olan boyut için derlendik. Bu okuduktan sonra etkilenebilecek şekilde bir şekilde olabildiğimiz şekilde içeriklerimizi okuyabilir ve ulaşabileceksiniz.

. Şimdi 5 ana maddemizden ilkini sizler ile paylaşalım: Bu okuduktan sonra etkilenebilecek 5 şekilde olabildiğimiz bir şekilde olan içeriklerimizi okuyabilir ve ulaşabileceksiniz.

1 – Hedef kitlesini Doğru Araştırın

İyi bir influencer ya da bilinen diğer bir adı ile sosyal medya fenomeni olmak istiyor iseniz öncelikli hedefiniz doğru takipçi kitlesini belirlemek olmalıdır. Bu, orta ve uzun vadeli varlığınızı sosyal medya içerisinde korumak ve büyütmek için gerekli bir ana adımdır. Örneğin kozmetik – makyaj alanında kendisini ön plana çıkaran bir influencer olmak istiyor iseniz bu alan ile ilgilenmekte olan insanlara hitap etmeniz gerekir -ki bu bir zorunluluktur. Ya da giyim, seyahat – gezi, teknoloji, oyun ve benzeri alanlar ile de ilgileniyor olabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken şey, sosyal medya hesabınızı ve gönderilerinizi ilgi duyduğunuz, ilerlemek istediğiniz alana göre düzenlemek ve geliştirmektir. Bu sayede sizin gönderileriniz ile ilgilenecek olan doğru hedef kitlenize ulaşmanız kolay olur. Eğer hedef takipçi kitlenizi doğru şekilde en başından belirler iseniz ona ulaşmanızın daha kolay olmasının yanı sıra aynı zamanda bu elde edeceğiniz takipçiler de uzun seneler boyunca sizi aktif şekilde takip edecektir. 

2 – Markalar ile iş birliği yapmak

Aslında influencer olmak isteyen pek çok kişinin gözden kaçırdığı bir mesele de budur. Markalar ile iş birliği ve reklam çalışmaları yapmak tahmin edeceğinizden çok daha fazla şekilde size artı kazandıracaktır. Çünkü bir marka ile iş birliği yaptığınız zaman hem o marka sayesinde ön plana doğrudan çıkarsınız hem de o markanın hitap ettiği sektör – alan içindeki takipçi kitlesini doğrudan kazanmış olursunuz. Örnek vererek açıklamak daha doğru olacaktır: Örneğin siz kozmetik sektörüyle ilgileniyorsunuz ve kozmetik sektörü içindeki bir marka ile iş birliği yaptınız, reklam çalışmalarına başladınız. Bu kozmetik markası ile ilgilenen müşteriler doğrudan sizin takipçi kitleniz olacaktır. Tabii ki reklam çalışmasını bir defa yapmanız yeterli olmaz, en azından başlangıç için sürekli olarak markalar ile iş birliği yapmanız gerekir. Bu sayede takipçi sayınız hızlı şekilde artar ve doğru kitleyi kazanmış olursunuz. 

3 – Özgüvenli ve doğal olmak 

Aslında hayatımızın her anında bize gereken bir husustur bu. Özgüvenli olmak sadece kişinin kendisine güveniyor olması anlamına gelmez. Aynı zamanda bu özgüven, diğer kişilere de güven verir. Bir influencer sosyal medya içerisinde ne kadar kendisine güven duyan bir profil çizer ise o kadar güvenilirliği artar. Hatta takipçilerinizin pek çoğunun sizi örnek alacağının da farkında olmanız gerekir. Sosyal medya içerisinde doğal tavırlar sergilemeniz de gerekir çünkü samimiyet ve güvenilirlik birlikte işler. Takipçileriniz sizi samimi görmez ise elbette size güven duymazlar. Bu, paralel şekilde ilerler. Bu yüzden sosyal medyada kendiniz gibi olun ve özgüvenli bir duruş sergileyin. 

4 – Sosyal medyada aktif olmak

Günümüzde sosyal medya kullanan pek çok kimse sosyal medyayı aktif kullandığını söyler. Fakat bu aktiflik sosyal medyada sürekli gezinmek, gönderileri ve hikayeleri takip etmek değildir. Bir influencerın sosyal medyada aktif olması demek, hem aktif şekilde hikaye ve gönderi paylaşımı yapması hem de markalar ya da diğer çok takipçili hesaplar ile etkileşim halinde bulunması demektir. İyi bir influencer olmanın 5 yolu içerisinde en önemli maddelerden biri olan bu madde sizin sosyal medya içinde görünürlüğünüzü artırır. Hesabınızı ne kadar aktif kullanır iseniz o kadar takipçi potansiyeliniz olur ve aynı zamanda bu, takipçilerinizin sizi sürekli görmesini sağlar. 

5 – Akımları takip edin

Bildiğiniz sosyal çok fazla yeni oluyor. Bu olaylarla ilgili videolar oluyor. Gösterilerde gösterilere katılmazken, izleyicilerle gösterilere katılmazsınız. tanıtımlarını yapmak için ve genel tanıtım yapmak için kendi kitlenize hitap eden olayları tamamlamanız gerekir. Kozmetikse makyajları, giyimde seyir akımları, oyun akımlarına sürekli katılmayanlara giderken yolda giderken ve bu gösteriye devam ediyor. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak