Kısa Sürede Fenomen Olmak İçin Tüyolar

Kısa Sürede Fenomen Olmak İçin Tüyolar

Fenomenler Kimlerdir ve Ne Yaparlar?

Yaşadığımız bu dönemde sosyal medya, dünya genelinde insanların hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Böylece markaların ve işletmelerin hedef müşterileriyle iletişim kurma şekli yeni bir boyut kazandı. Sosyal medya platformlarına her geçen gün yeni kullanıcılar katılır, bunların çok büyük bir bölümü ara sıra içerik paylaşan ya da sadece kendi çevresine özel paylaşımlarda bulunan kullanıcılar olarak kalır. Ancak bu kullanıcıların birkaçı fenomen olmayı seçer. Peki fenomenler kimdir ve ne yaparlar? Fenomenler içerikleri ve paylaşımları ile birçok insana ulaşan ve onları etkilemeye, düşüncelerini şekillendirmeyi iyi başarabilen kişileridir. Fenomenler büyük kitlelere etkili bir şekilde ulaşabildiğinden markalar ile iş birliğinde bulunurlar. Bu fenomenler genellikle sosyal sosyal medya platformları aracılığıyla ürün veya hizmetleri incelerler ve önerirler. Hangimiz sosyal medya hesaplarımızda en az bir ürün tanıtımına denk gelmiyoruz ki fenomenler hayatımızın her anında bizimleler böylece markalar için çok önemli bir role bürünüyorlar. Sizde fenomen olmak istiyorsanız bu yazımızda paylaşacağımız ipuçlarını mutlaka okumalısınız.

Kısa Sürede Fenomen Olmak İçin Tüyolar

  • Sevdiğiniz ve ilgilendiğiniz bir alan seçin: Bir fenomen olarak içeriklerinizde kişiliğinizi yansıtırsınız. İçerik üreteceğiniz alan hakkında ne kadar tutkulu ve istekli olursanız, o kadar başaralı olma şansınızı arttırırsınız. Bu nedenle içerik üretmekten keyif alacağınız, sevdiğiniz bir alan seçin. Örneğin arabalar ile ilgiliyseniz, bu alanla ilgili içerikleri oluşturun. Yeni model arabalar hakkında bilgiler paylaşın, araba sevdalıları için ilgi duyabilecekleri içerikler paylaşın. Seçtiğiniz alan hakkında içerik üreten fenomenleri takip edin onların çalışmalarını inceleyin ve içeriklerinizi nasıl sunabileceğiniz hakkında bilgiler edinin. Farklı alanlarda içerik üreten fenomenlerin çalışmaları ile de kendinize yeni bilgiler katabilirsiniz. 

  • Profiliniz İçin Yaratıcı Bir Estetik Belirleyin: Sosyal medya platformlarında görsel çok önemi ve dikkat edilmesi bir konudur. Sosyal medya profilleriniz için bir tema belirleyin. Seçtiğiniz alanı ve kişiliğinizi yansıtan bir şeması belirleyin ve seçin. Görsellerinizi paylaşım yapacağınız sosyal medya platformuna uygun şekilde düzenleyin. Kendinize ve alanınıza uygun ilgi çekici içerikler yayınlamak için çeşitli görsel düzenleme programlarını araştırın ve onları kullanmayı öğrenin, yüksek kaliteli görseller ile daha fazla ilgi çekebilir ve işinize ne kadar saygı duyduğunuzu gösterirsiniz. Böylece alanınızda takipçilerinize ve diğer kullanıcılara güven duygusunu en üst düzeyde sağlarasınız.

  • Özgün ve Yüksek Etkileşimli Olun: Bir fenomenin özgün olması gerekir. Özgünlük sosyal medya platformlarındaki hesaplarınızı canlı tutar ve kitlenizin sizinle etkileşimde bulunmasına yardımcı olur. Bu neden ile sosyal medya hesaplarınızda içerik oluştururken her zaman özgün olmayı tercih edin. Sosyal medya hesaplarınızdaki etkileşiminizi en üst düzeye çıkarmak için takipçilerinize anketler yapabilir, kısa testler oluşturabilir, onlara sorular sorabilirsiniz. Sosyal medya platformlarında diğer kullanıcılar arasında fark edilmek için hedef kitlenizle bağlantıda kalmalısınız. Hedef kitlenizle gerçek zamanlı etkileşim kurmak için canlı yayın açabilirsiniz. Hatta hedef kitleniz veya takipçilerinizle gerçek hayatta tanışmak için zaman ayırabilir, buluşmalar, etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Yüz yüze iletişim şekli her zaman en iyi iletişim şeklidir. Yüz yüze sağlanan bir iletişim takipçilerinizin size sadık kalmasını sağlayacaktır.

  • Sponsorluk ve İşbirliklerine Açık Olun: Fenomen olmanın size sağlayacağı en büyük avantajlardan biri markalar ile iş birliği yapma fırsatıdır. İş birliği veya sponsorluk yapamaya karar vereceğiniz marka seçimi son derece önemlidir. Bu durum takipçilerinizi de etkileyecektir. İyi bir ürün yelpazesine sahip olan markaları tercih edin. İş birliği yapmaya karar verdiğiniz markanın ürünlerini incelerken özgün olmaya son derece özen gösterin ve hedef kitlenize değerli geri bildirimler sağlayın. İş birliği ile hazırlanan içeriklerinizde bir standart belirleyin ve belirlediğiniz standartta içerikler paylaşın, bu gerçekten inandığınız şeyleri tanıtmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca takipçileriniz ve hedef kitleniz ile olan güven duygusunu arttıracaktır. Son olarak markaların size nasıl ulaşması gerektiğini sosyal medya hesaplarınızda belirtmeyi unutmayın.

  • Sadık Kitlenizi Oluşturun: Bir fenomenin başarısı izleyicilerine bağlıdır. Sosyal medyada başarılı olabilmek için mümkün olduğunca çok sayıda takipçiye ihtiyacınız olacak. Fenomenler genellikle kendir ürün ve hizmetlerini satar veya başka markaların ürünlerini tanıtır, satın alınmasını sağlar. Bunu etkili bir şekilde yapabilmek için sadık ve ilgili bir izleyici kitlesine sahip olmak gerekir. Sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilmek için takipçilerinize arkadaş gibi davranmalı, iki yönü iletişim süreci oluşturmalı, onlara sorular sormalı, onların sorularına cevap vermelisiniz. Yani takipçilerinizi değerli hissettirmeli onları önemsediğinizi göstermelisiniz.

Fenomen Olma Yolculuğu

Son olarak belirtilmesi gereken püf nokta, içeriğinizin özgün olması gerektiğidir. İzleyiciler, takip ettikleri fenomenlere güveniyor ve söylediklerine, yaptıklarına, tanıttıklarına son derece dikkat ediyor. Bu nedenle içeriğiniz sizden parçalara içermeli, belirlediğiniz alana ve temaya uygun olmalı ve özgün, benzersiz olmalı. Kazandığınız takipçileri elde tutabilmek ve yeni kişilere ulaşabilmek için içeriklerinizde tutarlı olmalısınız. Fenomen olmak için sizlere bazı tüyolar paylaştık, bu tüyolar ile fenomen yolculuğunuza istediğiniz yerden başlayabilirsiniz. Fenomen olmak için herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Dilerseniz evde bile içerik oluşturabilirsiniz. Fakat alanınıza uygun bir mekanda içerik oluşturmak daha etkilidir. Fenomen olmak için kaç yaşında olduğunuzun da hiçbir önemi yoktur, fenomen olmak için gerekli kişisel özelliklere ve bilgilere sahipseniz istediğiniz yaşta fenomen olabilirsiniz. Yazımızda belirttiğimiz ipuçları, tüyolar fenomen olma hayalinizin peşinden gitmenize yardımcı olacaktır.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak