Markalar İçin TikTok Pazarlaması Oluşturmak

Markalar İçin TikTok Pazarlaması Oluşturmak

TikTok pazarlaması , TikTok uygulamasının sunduğu çeşitli imkanlar kullanılarak oluşturulan pazarlama faaliyetleridir. Geçtiğimiz yıllarda oldukça popüler olan ve tahtını diğer uygulamalara devretmeyen Tiktok; fotoğraf, video ve müziklerle kısa video çekme, izleme mantığına dayanan bir sosyal medya platformudur. Tiktok, şimdiye kadar en hızlı büyüyen sosyal medya platformu olarak anılmaktadır. Şu an diğer sosyal medya platformlarıyla rekabeti devam etmektedir. Her geçen gün uygulamada iyileştirmeler ve güncellemelerini gerçekleştiren tiktok, geliştirdiği güncellemeler ve yakaladığı kitlesiyle markalar için pazarlama faaliyetlerine alan açan bir yer olmuştur.

Tiktok Pazarlaması Nedir

TikTok pazarlaması, markanızın ürün veya hizmetlerinizi sergilemek, tanıtmak amacıyla TikTok uygulamasına özel geliştirilen pazarlama faaliyetleridir. Kitlenizin ilgisini çekecek Tiktok video içerikleri hazırlayarak markanızı tanıtabilir, satışlarınızı artırabilir ve kitlenizle aranızdaki bağı güçlendirebilirsiniz. TikTok, içerisindeki videoların daha önce hiç olmadığı kadar viral olduğu, viral olma potansiyelinin yüksek olduğu, geniş kitlesiyle neredeyse 7’den 70’e herkesin kullandığı tüm bu özellikleriyle benzersiz bir pazarlama kanalı haline gelmiş bir platformdur.

Markalar için Tiktok Pazarlaması Nasıl Gerçekleşir

Markalar için tiktok pazarlaması, ilk olarak bir TikTok işletme hesabı oluşturarak başlamaktadır. Bu özelliği tİktok hesabınızı kurduktan sonra Ayarlardan çeşitli düzenlemeler dahilinde “Ticari hesaba geç” seçeneği ile gerçekleştirebilirsiniz.

Bundan sonra birçok şekilde Tiktok pazarlaması faaliyetlerine başlayabileceksiniz.

  • Kitlenize uygun trend içerikler
  • Tiktok ADS reklamları
  • Tiktok influencer iş birlikleri
  • Tiktok Analytics ile kitlenizi tanıma 

Markalar Neden Tiktok Hesabına Sahip Olmalıdır

İlk çıktığı yıllarda tüm dünyada olumsuz algıya sahip olan Tiktok, çarkları çevirmiştir. Şimdi markalar bile tTktok işletme hesabı oluşturmaktadır. Peki markalar neden Tiktok hesabına sahip olmalıdır? 

1-Benzersiz Algoritması Daha Çok Kişiye Erişim Sağlıyor

Tiktok, diğer sosyal medya platformlarından ziyade ana sayfada takip etmediğiniz fakat ilginizi çekecek içeriklere de yer verir. Facebook ya da Instagram gibi uygulamalar anasayfanızda takip ettiğiniz, tanıdık kişi ve içerikleri odak noktasına alırken Tiktok bunu tersine çevirir. Daha önce hiç görmediğiniz içerik üreticilerinin videolarına öncelik vermektedir. Bu da her videonun viral olma potansiyelini artırır. Tiktok her kullanıcıya “For your page” adını verdiği ekrandaki videolarla hitap eder. Bu videolar makine öğrenmesi ile sizin ilgilendiğiniz videoları karşınıza çıkarmaktadır. Elbette başka videoları aramak için arama bölümü bulunmaktadır.

2-Trendleri Tiktok ’tan Takip Edebilirsiniz

Tiktok sosyal medya platformları hiyerarşisinin başında yer almaktadır. B irçok akım buradan çıkmakta, diğer sosyal medya hesaplarına daha sonradan gitmektedir. Bu, gündemde olan konuları takip edip markanız için aksiyon almada, trend olan müziklerin veya akımların uygunolanlarını içeriklerinizde kullanmakta oldukça önemli bir maddedir. Tiktok için “Dijitalin kalbi” diyebiliriz ve dijitalde neler olduğunu öğrenmek her markanın bilmesi gereken bir şeydir. Tiktok ’un trendleri belirlemede ilk platform olmasının en önemli sebebi, ham ve içeriğin daha önemli olduğu videolardan oluşmasıdır. Tiktokta diğer sosyal medya platformları gibi estetik ön planda değildir. İçerikler ve düşünceler vardır. Estetiğe diğer platformlar kadar zaman ayırmadığı için gündem sürekli değişmekte, doğallık ön plana çıkmaktadır. İçeriklerin arkasına koyulan müziklerin popülerliği bile tiktokta belirlenmektedir. Müzikler, hashtagler ve kaliteli içerikler kullanarak markanızın güncel kalmasını sağlayabilirsiniz.

3-Gen Z ile Daha Yakın Olabilirsiniz

TikTok, Z kuşağını anlamanın en iyi yoludur. Özellikle Z kuşağını hedef alan bir marka profiliniz varsa tiktok pazarlaması ve kitle analizi yaparken bu uygulama sizin için en önemli güç olabilir. Çünkü rahatlığı seven Z kuşağı için tiktok rahat bir uygulamadır. Estetik kaygılarından uzak içlerini döktükleri, yorumlarda ve içeriklerde eğlenip etkileşim halinde oldukları, dans akımlarının denendiği, sohbet edilip fikirlerin paylaşıldığı bir platformdur. Her şey 60 saniyeden azdır, gençlerin sıkılacağı bir ortam yoktur. Şu an genç kesim galerisindeki her fotoğrafı akım ve müziklerle bir tiktok içeriğine dönüştürme eğilimindedir. Eğer hedef kitleniz gençler ise tiktok pazarlamasına ve hedef kitle analizine hemen başlayabilirsiniz.

4-Rakiplerinizin Önüne Geçebilirsiniz

Markalar birçok sosyal medya platformunda aktif olmaya devam etmektedir. Onların aktif olması ve pazarlama faaliyetlerine devam etmesi, rakip markaların sizin markanızın önüne geçmesi demektir. Marka otoritesi, marka bilinirliği gibi kavramlar bir marka için çok önemlidir.  Siz de markanız için tiktok işletme hesabı açarak hem kitle analizleri yapabilir hem de ürettiğiniz içeriklerle rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

5-Tiktok Videoları Harekete Geçiricidir

Tiktokta ürün deneme videoları yapan kullanıcılar vardır.  Kısa videolardan oluştuğu için bunları izlemek diğer kullanıcıları sıkmaz ve ürünlerin veya hizmetlerin kullanıcı yorumuna güvenilir şekilde ulaşılmış olur. Geçtiğimiz aylarda popüler olan airfryer ürününün birçok yorum videosu tiktokta çıkmıştı. Bu üründe çok farklı şeyler pişirilip tanıtımlar yapıldı. İçeriklerin haricinde kullanıcılar yorumlarda da fikirlerini paylaşmaya devam etti. Tiktok bu videolarla birçok potansiyel müşteriyi ürünü almak için harekete geçirdi.

Özellikle kadınlar arasında makyaj malzemelerinin yorumu, kullanımı gibi birçok video hala tiktokta içerik üreticileri tarafından üretilmekte, yorumlanmaktadır. Bunun yanında bazı ürünlerin yanlış kullanım alışkanlığını değiştirecek yeni öneriler de sunulmaktadır. Öyle ki “Tiktokta viral olan ürün” şeklinde kullanımlar ortaya çıkmıştır. Markanız için tiktokta etkin olan influencerlarla iletişime geçerek ürün veya hizmetlerinizi tanıtabilirsiniz.  Tiktok, satın alma potansiyeli olan yeni müşterilerinizi harekete geçirecektir.

Halk için; komik videolar, influencer olma şansı, doğal ortam gibi birçok etkenin yanında tiktok indirmek için bir neden de eğlenceli olmasıdır. Markaların halkın sevdiği bu ortamı kullanarak tiktok pazarlaması yapmaları ve bunun için stratejiler oluşturmaları doğru ve yerinde bir karar olacaktır.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak