Markalar Influencer Seçerken Dikkat Etmesi Gereken 4 Şey

Markalar Influencer Seçerken Dikkat Etmesi Gereken 4 Şey

Influencer seçimi bir marka için oldukça önemli bir husustur. Çünkü eğer marka kendisine uygun, etkili ve iş ciddiyetine sahip doğru bir influencer, yani sosyal medya fenomeni ile iş birliği ve reklam çalışmalarına başlar ise çok kısa vade içerisinde olumlu etkileri hemen görmeye başlar. Bu, markanın gelişiminin hızlanması ve satış oranlarının hızla artmasına sebep olur iken aynı zamanda marka popüler, görünür ve tanınır bir marka haline gelir. Bu yüzden influencer ile çalışmak çok önemlidir. Doğru influencerı tercih eder iken hata yapılmaması marka için en iyisi olacaktır.

Peki, bir marka influencer seçer iken nelere dikkat etmelidir? Doğru influencer seçimi nasıl yapılır ve markaya ne gibi faydalar sağlar? Bu yazı içerisinde bu soruları açık bir şekilde yanıtladık. Markalar influencer seçerken dikkat etmesi gereken 4 şey hakkında sizleri madde madde bilgilendirdik. Yazıyı okuduktan sonra markanız için reklam çalışmalarına başlamak, vakit kaybetmeden influencer bulmak istiyor iseniz hemen bizimle iletişime geçebilir, bizi arayabilir ya da bize mail de atabilirsiniz. 

Influencer Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Influencerın takipçi kitlesinin niteliği

Bir marka kendisine uygun bir influencer bulup bu kişi ile reklam ve tanıtım çalışmalarını yapmak, iş birliği çalışmaları yapmak istiyor ise öncelikli olarak dikkat etmesi gereken husus o influencerın mevcut olan takipçi kitlesinin niteliği, özelliğidir. Çünkü eğer takipçi kitlesinin niteliği markaya yarar sağlayacak durumda değil ise o influencer ile reklam ve tanıtım çalışmasının yapılmasının hiçbir anlamı da artısı da olmaz.

Seçilen influencerın genel takipçi kitlesi, markanın içinde bulunduğu sektör ile uyumlu olmak zorundadır. Bu önemli durumu örnek vererek açıklamak çok daha iyi olur: Eğer markanız moda sektörü içinde yer alıyor ise birlikte çalışacak olduğunuz influencerın da bu sektöre hitap etmesi ve mevcut takipçi kitlesinin moda sektörü ile ilgilenen, bu sektördeki ürünleri satın almaya yönelik olan bir takipçi kitlesi olması gerekir. Eğer siz moda sektöründe olmanıza rağmen seçilen influencer oyun sektörüne hitap ediyor, dolayısıyla takipçi kitlesi de oyun sektöründeki ürünler ile ilgileniyor ise, sizin markanıza hiçbir faydası olmaz. Bu dikkat edilmesi gereken ilk ve en önemli şey halindedir. 

  1. Influencerın aktifliği 

Kişiler sosyal medyada ölü, ghost hesapları takip etmeyi tercih etmezler. Kişilere sürekli olarak kendisini gösteren, onlar ile etkileşim kuran, post ve storyleri sürekli olarak takipçilerin önüne düşen sosyal medya hesapları daha çok ilgi odağı olur. Bu yüzden bir influencerın da çok aktif bir hesap olması şarttır. Influencer olan kişi sürekli sosyal medyada aktif halde olmalı, story ve post gönderilerini sürekli atmalı, takipçilerine kendisini hep hatırlatmalıdır. Bu şekilde hareket eden bir influencer ile çalışmak markanız için büyük getirilere neden olur. Markanızın ve ürünlerinizin reklamları, tanıtımları yapıldıkça etkileşim ve aktiflik unsurları sayesinde takipçi kitlesinin önüne bu gönderiler hızla düşecektir. Bu da markanızın ve ürünlerinizin görünür ve de tanınır hale gelmesini sağlar. Aynı zamanda paylaşılan linkler sayesinde ziyaretçi sayınız artar iken kısa vadede ya da orta vadede ürün satışlarınızda da belirgin bir şekilde artış görülür. 

  1. Profesyonel sosyal medya hesabı kullanımı

Bir influencer kendi sosyal medya hesabını kesilnikle profesyonel şekilde kullanmak zorundadır. Bu şekilde güvenilir, saygı ve sevgi duyulan, etkili bir influencer olur. Örneğin bir influencer fotoğraf ya da video paylaştığı zaman çekim teknikleri, fotoğraf ya da video kalitesi, renk ve ışık kullanımı gayet iyi olmak zorundadır. Influencer olan kişi bu teknikleri bilmelidir. Böyle bir influencer takipçi kitlesi tarafından ciddiye alınır, örnek bir kişi olarak görülür. Markanızın ve ürünlerinin tanıtımlarını da bu şekilde profesyonel olarak yaptığı zaman takipçi kitlesi size yüksek oranda yönelir. Bu marka saygınlığınız, popülerliğiniz için önemli bir husus halindedir. 

  1. İş ciddiyetine sahip olan bir influencer

Influencer olmak kişiler tarafından her ne kadar sadece sosyal medya fenomenliği, popüler olmak ve benzeri durumlar ile sınırlı görülse de aslında bunun bir iş alanı haline geldiği açıktır. Çünkü influencer olan her bir kişi sosyal medya uygulamaları üzerinden, yaptıkları ile maddi kazanç elde etmektedir. Markalar ile iş birliği buna en büyük örnek halindedir. Günümüzde her bir influencer markalar ile reklam ve tanıtım çalışmaları yapmakta ve maddi kazanç elde etmektedir. 

Elbette bu işi yapacak olan influencerın, gerçekten de bunun bir iş olduğunun farkında olması şarttır. İş ciddiyetine sahip olunması gerekir. Eğer bir marka, iş ciddiyetine sahip olan, vaktinin çoğunu sosyal medyada reklam çalışmaları için planlı ve programlı bir şekilde geçirecek bir influencer ile anlaşır ise en yüksek verimi alır. 

Markanız için ideal olan, size fayda sağlayacak olan bir influencer bulmak istiyor iseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Influencer listelerimiz sayesinde markanız için en uygun influencerı tespit eder, aracı olur ve reklam çalışmalarına en kısa süre içinde başlamanızı sağlarız. 

Eğer bu hizmeti almadan önce aklınızda kalan diğer sorulardan kurtulmak istiyor iseniz de hem sitemizdeki diğer yazılarımıza bakabilir hem de bize mesaj atarak ya da arayarak bu sroularınızı istediğiniz an sorabilirsiniz. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak