Markalar Neden Sosyal Medya Fenomenleriyle Çalışıyorlar

Markalar Neden Sosyal Medya Fenomenleriyle Çalışıyorlar

Influencerlar, sosyal medya uygulamaları aracılığıyla kalabalık kitleleri etkileyebilen ve onlara ilham oluşturan kişilerdir. Influencer pazarlama ise hızlı satış ve yüksek oranda geri dönüş yaratabilen, marka görünürlüğü arttırabilen ve markanız için çeşitli yararlar sağlayabilecek güçlü bir dijital pazarlama stratejisidir. Markalar, sosyal medya fenomenlerinin yüksek sayıdaki takipçisini olan güvenilir iletişimi kullanarak tüketiciler arasında markaların ismini tanıtma ve marka bilinirliği oluşturmak için genellikle sosyal medya fenomenleriyle ortak çalışırlar. Sosyal medya fenomenleriyle çalışmak, yaptığınız reklam kampanya yatırımlarınızdan çok daha fazlasını size geri getirir, düşük maliyet ve marka bilinirliğini fazlasıyla arttırma özelliğinden influencer pazarlama faydalı bir pazarlama stratejisidir. Bu nedenle şirketlerin ve markaların oldukça önemli bir bölümü influencer pazarlamayı tercih ediyor ve bu pazarlama stratejisine ayırdıkları bütçeleri arttırmayı planlıyorlar. Influencerlar günümüzün kanaat önderleri rolünü üstlenirler ve ağızdan ağıza pazarlama stratejisi olarak görülebilir. Influencerlar insanların davranışlarını etkileyici mesajlar oluşturmaya ve takipçiler tarafından gelen mesajlara doğru cevap verme ve tüketici davranışlarını etkileme markanız için daha fazla satış sağlama yeteneğine sahiptir. Tüketicilerin anketlere verdikleri cevaplar incelendiklerinde tüketicilerin çok büyük bir kısmının influencerlara güvendiklerini ve satın alma davranışlarını etkilediklerini belirtiyor. Bu güven influencerların, takipçileri arasındaki doğal iletişimden sağlanır. Influencer ve takipçi arasında sadık ve gerçek bir bağ oluşur. Bu nedenle influencer pazarlama kampanyaları hedef kitlenin reklama olan güvenini ve satın alma olasılığını arttırır.

Markaların Influencer Marketingi Tercih Etmesi İçin 6 Neden

  1. Markanızın güvenini arttırır: Markaların influencer pazarlamayı tercih etmesinin en önemli nedenlerinden biri marka ile hedef kitle arasındaki güven duygusu arttırması ve pekiştirmesidir. Influencer pazarlama, geleneksel pazarlamanın yapamayacağı bir şekilde güven oluşturabilir. Sosyal medya kullanıcıları takip ettikleri insanları kendi arkadaşları gibi görürler ve söylediklerini, önerilerini ve tavsiyelerini çok fazla önemserler, belli bir alanda veya farklı çeşitli konularda fikir almak için takipçiler, takip ettikleri kişilere danışırlar. Sosyal medya fenomenleri araba, spor, oyun, sağlık, moda gibi birçok farklı konu hakkında içerik oluşturur ve deneyim ve bilgilerini takipçilerine aktarırlar. Bu nedenle influencer ve takipçi arasında kurulan güçlü bağ temeline dayanan bir influencer pazarlama stratejisi satın alma davranışlarını etkilemede, potansiyel müşterileri çekme konusunda oldukça başarılıdır.

  2. Satışlarınızı arttır: Influencerlar markanıza özel olarak hazırlanmış içerikler ile markanızın satışlarını yükseltir ve potansiyel müşteri çekmenizi sağlar. Bir influencer ile çalıştığınızda influencerın takipçileri genellikle belli bir konuya ilgi duyan, bu konu hakkında bilgi almak veya paylaşım görmek için bir araya gelmiş kişilerden oluşur. Bu nedenle hedef kitlenize tek bir kaynaktan çok daha kolay ulaşabilirsiniz. Kısaca anlatırsak. Influencerlar takipçilerini toplamak için ve onları sadık takipçiler haline getirmek için çok fazla zaman ve emek harcadı. Gerçek ilişkiler kurma yeteneğiyle, tüketicilerin satın alma davranışlarını etkileyebilirler. Influencer pazarlama ile sosyal medya kullanıcılarının müşteriye dönüştürme ve satın yapma şansı çok daha yüksektir.

  3. Etkileşim sağlar: Influencer pazarlama ile güvenilir bir kaynak aracılığıyla yeni bir kitleyle etkileşim kurabilirsiniz. Bir influencer ile anlaşarak ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında deneyimlerini paylaşmalarını ve incelemelerini isteyebilirsiniz. Böylece influencerın kitlelerle olan iletişimini kullanarak markanızı onaylayıcı sözler ile hedef kitlenin dikkatini çekebilirsiniz. Ayrıca hedef kitle ile olan etkileşiminizi arttırmak için influencer araçlığıyla yarışmalar ve çekilişler düzenleyebilirsiniz.

  4. Kaliteli içerik ve doğru zamanlı paylaşım sunar: Influencerlar özgün ve yaratıcı kişilerdir ve bu özellikleri ile sosyal medya platformlarında öne çıkarlar. Bir influencer bir marka için içerik oluşturduğunda markanın yüzü olur ve içerikleriyle markayı en doğru şekilde temsil eder. Geleneksel pazarlama stratejilerine göre daha yaratıcı ve daha az maliyetli olan influencer pazarlama hedef kitleye belirlenmiş doğru zamanda kaliteli içerik sunar. Bu içerikleri çeşitli insanlarda kendi hesaplarında paylaşabilir ve büyük kitlelere isminizi duyurabilirsiniz. Ayrıca markalar bu içerikleri kendi sosyal medya hesaplarında paylaşarak influencerın takipçilerini kendi hesaplarına yönlendirebilir. 

  5. SEO çalışmalarınıza katkıda bulunur: Influencer pazarlama sadece influencerların ürünlerinizin fotoğraf veya videosunu yayınlaması demek değildir. Çalıştığınız İnfluencerdan markanıza bloglarında yer vermesini isteyebilirsiniz. Böylece web siteniz, arama motorlarındaki yerini iyileştirecek ve daha kaliteli görünecektir.

  6. Influencer pazarlaması uygun maliyetlidir: Influencer pazarlama uygun maliyetli bir pazarlama stratejisidir ve markanızı tanıtmak ve ürün, hizmet satışı yapabilmek için sunduğunuz paranın karşılığını çok daha fazla olarak geri almanızı sağlar. Bütçenize bağlı olarak mega, makro veya mikro influencerlarla çalışmayı tercih edebilirsiniz. Bütün bu durumlarda influencer pazarlama genellikle bir tv reklamına veya dev bir reklam panosuna göre daha uygun maliyetler sunar ve daha başarılı sonuçlar almanızı sağlar.

Influencer Pazarlama Yatırım Yapmaya Değer mi?

Influencer pazarlama doğru yapıldığında çok büyük kazançlar ve yüksek yatırımlar sunabilir. Hedefinizi her zaman başarılı bir influencer pazarlama stratejisiyle hedef kitleniz arasında güçlü ve sürekli sağlanan bir iletişim sürecini sağlamak olmalıdır. Güven duygusu oluşturmak zaman alabilir bu nedenle planlarınız ve hedefleriniz uzun vadeli olmalıdır. Influencer pazarlamada kampanya sürecinizi iyi analiz ederek, iyi raporlamanız gerekir böylece bir daha ki kampanyanızda geçmişte edindiğiniz deneyimlerden faydalanabilir, daha kısa sürede daha yüksek başarıya ulaşabilirsiniz. Günümüzde influencer pazarlama markanız için bir zorunluluk olarak görülebilir bu nedenle influencer pazarlamayı iyi bilmek, doğru kampanya hazırlamak ve yönetmek gerekir.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak