Markam İçin Hangi İnfluencer Daha Uygun

Markam İçin Hangi İnfluencer Daha Uygun

Markalar olabilecek olabilecekler, ürün satışlarını olacaktır. Bu, geleceğin bir halindedir. Çünkü artık maddi olmayan ihtiyaçları düşünülmekte olan sosyal medya uygulamalarıdır. Durumdan düşüşten düşüşten sosyal medya fenomenlerinden de bahsetmek. Sosyal medya fenomenleri, etki alanı olan kişilerdir. Markalar da sosyal medya platformları içerisinde bu kişiler ile, influencerlar ile birlikte çalışanlar. Bu sayede ürün tanıtımları, 

Eskiden influencer denildiği zaman akıllara sadece birkaç isim gelmekteydi. Ancak günümüzde etkisinde kalmaya devam etmek. Özellikle de Instagram, TikTok çok tercih edilen küçük çocuklara, onu kitleye hitap etmesi ile birlikte yaşanacak medya fenomenleri. çok büyük bir gelişme. Bu markalar için iyi bir araç, çünkü eskiden bir markanın o birkaçından biri ile birlikte oldukça zor haldeydi. Ama bugün bir marka kendi bütçesine uygun olacak şekilde çok farklı sosyal medya fenomeni ile reklam çalışması yapabilirsiniz. Tabii ki markanın her sosyal medya fenomeni ile çalışması gibi bir şey söz konusu olamaz. Çünkü sosyal medya fenomenlerinin kendisi için uygun olan dizi farklı şekillerdedir.

Takipçi Kitlesi ve müşteri kitlesi uyumu

Eğer markam için hangi influencer daha uygun sorusunu soruyor iseniz öncelikle size şunu söyleyebiliriz: Kendinize uygun bir influencer arar iken önceliğiniz sizin hangi sektörde yer alıyor olduğunuz olmalıdır. Yani eğer X sektöründe iş yapan bir marka iseniz bu sektöre, yine X sektörüne hitap eden, bu sektör ile ilgilenen takipçi kitlesine sahip olan bir influencer ile çalışmanız şarttır. Örneğin markanız giyim sektöründe ise, markanız için iş birliği yapacak olduğunuz sosyal medya fenomeninin sahip olduğu takipçi kitlesi bu sektör ile ilgilenmekte olan kitle olmak zorundadır. Eğer siz giyim sektörüne hitap ediyor iseniz ama birlikte çalıştığınız influencer oyun sektörüne ilgi duyan takipçi kitlesine sahip halde ise, bu influencer ile yaptığınız iş birliği ve reklam çalışmalarından yüksek verim almanız olanaksız hale gelir. Bu sebep ile bir influencer seçimi yapar iken önceliğiniz kesinlikle bu konu, bu kriter olmak zorundadır. 

Etkili bir influencerla çalışmak

Bir başka önemli nokta da influencerın gerçekten etkin bir influencer olması gerektiğidir. Günümüzde pek çok sosyal medya fenomeni var ve bu markaları rahatlatıcı bir husus. Fakat önemli olan şey birlikte çalışılan sosyal medya fenomeninin gerçekten de fenomenlik vasfını, işini yerine getirebiliyor olmasıdır. Eğer sosyal medya fenomeninin takipçi sayısı yeterli seviyede değil ise, ihtiyacınız olan kitle sayısına sahip durumda değil ise o sosyal medya fenomeni ile iş birliği çalışmanızdan istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Aynı şekilde sosyal medya fenomeni eğer sosyal medya uygulamalarını çok aktif bir şekilde kullanmıyor, hikaye ve gönderi paylaşımlarını çok sık yapmıyor ise de markanız için yüksek verimi sağlamaz. Bunlar gibi ana noktalar fenomenleri gerçekten fenomen yapan noktalar halindedir. Markalar mutlaka aktif, etkili, yüksek takipçi sayılı olan sosyal medya fenomenleri ile iş birliği çalışmaları yapmalıdır. Markam için hangi influencer daha uygun sorusunun yanıtını arar iken kesinlikle bu kriteri de göz önüne almanız gerekmektedir.

Doğru influencerı bulmak için

Peki markanız için gerekli kriterleri karşılamakta olan doğru influencerı nasıl bulacak, onunla nasıl iletişime geçecek ve tüm gerekli prosedürleri uygun bir şekilde hayata geçireceksiniz? Bunu elbette tek başınıza yapmanız bugünün gelişmiş ve deneyim gerektiren teknikleri sebebi ile mümkün değildir. Markalar ya da kuruluşlar birlikte çalışacakları sosyal medya fenomenleri ile kendi başlarına iletişime geçip iş birliği çalışmalarını hazırlamazlar. Bunun için sosyal medya fenomenleri ile her an iletişime geçebilecek olan influencer ajansları vardır. Bizler de bu ajanslardan biri olarak senelerdir bu alanda hizmet vermekteyiz. Her bir markanın kendi verilerini, alanını, karakteristik niteliklerini inceleyerek o markaya özel, uyumlu ve yüksek verim getirecek olan influencer ile anlaşma yapmaktayız. Hangi sektörde iş yapıyor iseniz o sektör ile ilgilenmekte olan takipçi kitlesine sahip bir influencer ile anlaşıyoruz. Örneğin markanız oyun sektöründe ise oyun, kozmetik sektöründe ise kozmetik ve benzeri pek çok durumda, uygun influencerı buluyoruz. 

Bizimle iletişime geçebilirsiniz

Siz de markanız için etkili, uygun, gerçek bir sosyal medya fenomeni ve onunla birlikte iş ve reklamı yapacaksanız talepte bulunanlarla iletişime geçebilirsiniz. Markanıza en yüksek faydayı sağlayacak olan, kısa sürede kitlenizi genişletecek ve ürünlerin satışlarınızı artıracak olan doru etkiyi seçiyor ve markanızın tanıtımlarını kolay olacak. Seçtiğimiz uygun sosyal medya fenomeni takipçisi kitlesine markanızı venizi gerek postlar ile gerek hikayeler ile tanıtıyor ve bu sayede kitlesi üzerinden doğrudan markanıza yönlendirilmiş olunuyor. Bizimle iletişim bilgilerini almak için yer alan bilgileriniz bakabilirsiniz ve telefon numaralarımızdan bizleri arayabilirsiniz. Aynı zamanda içeriklerimizi okuyabilir ve influencerlar ile bilgi hakkında bilgi sahibi olabilecekler. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak