Markamı Tanıtmak İçin İnfluencerlarla Çalışmalı Mıyım

Markamı Tanıtmak İçin İnfluencerlarla Çalışmalı Mıyım

Markalar için pek çok reklam ve tanıtım stratejileri bulunmakta. Bunlardan günümüzde en çok tercih edileni ise influencer aracılığı ile tanıtım yapmaktır. Çünkü hem çok kısa sürede markaya çok büyük getirileri olmaktadır hem de maddi açıdan markalara ya da kuruluşlara büyük yükler olmamaktadır. Eğer bir markanız var ise siz de tıpkı diğer rakipleriniz gibi influencerlar ile birlikte çalışmayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede tanıtım ve reklam işlerinizi hiçbir sorun olmadan kısa sürede halleder iken aynı zamanda potansiyel müşteri kitlenizi aktif ve mevcut müşteri kitleniz haline getirebilirsiniz.

Eğer markamı tanıtmak için influencerlarla çalışmalı mıyım sorusunu soruyor iseniz bu yazı içerisinde bu sorunuzun en iyi ve yeterli yanıtlarını bulursunuz. Çünkü bu yazı içerisinde influencerlar ile birlikte çalışmanın markaya olan avantajlarını sizler için derledik. Yazıyı okuduktan sonra ajansımız ile iletişime geçebilir ve tanıtım çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayabilirsiniz. 

Neden Influencerlar İle Çalışmalı?

Günümüzde her bir marka influencerlar ile çalışmaktadır. Yani reklam ve marka ya da ürün tanıtımları influencerlar aracılığı ile yapılmaktadır. Bunun bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi günümüzde influencerların sosyal medya üzerinde hakim olan aktif güç olmalarıdır. Sosyal medya fenomeni olan bu kişiler sosyal medya platformları içerisinde yüksek sayıda takipçi kitlesine sahip haldedirler ve bu kitlenin hepsi canlı ve aktif olan sosyal medya kullanıcılarından oluşur. Sosyal medya fenomeni bir ürünü paylaştığında, kullandığını ve beğendiğini söylediğinde takipçileri de doğrudan o ürüne ve dolayısıyla o markaya yönelmiş olur.

Sosyal medya fenomenleri yani influencerlar ile çalışmak bu yüzden çok büyük getiriler sağlar. Marka eğer kendisini popüler kılmak istiyor ise influencer ajansı aracılığı ile kendisine uygun bir influencerla çalışır. Markamı tanıtmak için influencerlarla çalışmalı mıyım ve neden çalışmalıyım konusunda ilk husus budur. Günümüzde bir marka kendisini sosyal medya üzerinde görünür ve popüler kılmadan hiçbir gelişim elde edemez. O marka büyüyemez. Ancak bu tarz bir iş birliği ve tanıtım çalışması ile birlikte marka görünür ve popüler hale gelebilir. 

Influencer İle İş Birliği Yapmanın Faydaları

Bu iş birliği ve tanıtım sürecinin ilk faydası yukarıda da söylediğimiz üzere görünürlük ve popülerlik kazanmaktır. Diğer bir fayda ise markaya aktif ziyaretçi çekmektir. Fenomen olan kişi story ya da postlarında sizin markanızı ve ürünlerini paylaştığı zaman takipçi kitlesi size yönlenir. Bu yönlenme sayesinde markanız yüksek sayıda ziyaretçi çeker. Bu, ajansımızdan bu hizmeti aldığınızda ilk fark edeceğiniz büyük değişimdir. 

Influencer ile tanıtım çalışmasının diğer bir faydası o ürünlere gelen talep ve ürün satışlarındaki büyük artıştır. Bu durum bu hizmetin en çok faydasının görüldüğü kısımdır. Çünkü marka artık hem görünür ve tanınır hale gelmiştir hem de ürünlerini satarak iyi kazançlar elde etmeye başlamıştır. Yani marka artık kendi müşteri kitlesini sabit tutmayı ve influencer ile daha fazla iş birliği yaparak bu sayıyı gittikçe artırmayı başarmaktadır. Bununla bağlantılı olarak da ürün satışları yükselerek bu çizgide devam etmeyi sürdürmektedir. 

İnfluencer İş Birliği Hizmeti Güvenilir Mi

Influencerlar ile çalışmak güvenilir bir yöntem halindedir. Her bir marka bu yöntemi kullanmaktadır. Elbette bu yöntemin popülerliği sürekli arttığı için piyasada dolandırıcı ajanslar ortaya çıkmaktadır. Fakat kullanıcı yorumları ve şikayetleri sayesinde bu tarz kötü niyetli kurumlardan uzak durmaktadır. Bu yüzden hizmeti almadan önce ajanslar hakkındaki yorumlara iyice bakmak şarttır.

Bizler de senelerdir bu hizmeti markalara ve kuruluşlara vermekte olan bir influencer ajansı olarak iş yapmaktadır. Ajansımızın öncelikli hedefi markaya en yüksek verimi sağlayabilmek ve çizdiğimiz plan dahilinde en etkili sonuçları alabilmektedir. Siz de ister internet üzerinde ajansımız hakkındaki yorumlara bakarak ister iseniz de bizimle doğrudan iletişime geçerek, aklınızdaki her türlü soruyu bizlere sorarak hizmeti almak konusunda karar verebilirsiniz. 

Kısacası influencer ajansımızın verdiği her bir hizmet güvenilir haldedir ve birlikte çalışılan markaların büyümesinde, ürün satışlarının artmasında, bu artışın da kalıcı olmasında etkili durumdadır. Güvenilirlik konusunda içinizin rahat olabileceğini pek ala söylemek mümkündür. 

Tanıtım Yapmazsam Ne Olur

Peki, markanız için tanıtım yapmaz iseniz ne olur? Bu sorunun yanıtı aslında oldukça açıktır. Çünkü markası için tanıtım ve reklam çalışması yapmayan pek çok örnek karşımızda durmaktadır. Bu tür markalar tanıtım işlerine girmedikleri için kısa vadede de uzun vadede de gelişim gösterememişlerdir. Rekabet alanında geri kalmakta, dolayısıyla müşteri kazanamamaktadırlar. Influencerlar ile çalışan markalar ise bunların tersine kısa vadede büyüme kazanmaktadır. 

Bu işlerde, yani tanıtım ve reklam işlerinde vakit en kıymetli şeydir. Bir markanın büyümesi için haftalar, aylar ya da yıllar gerekebilir. Tanıtım hizmeti almayan markalar küçük bir ihtimal ile yıllar içinde anca gelişim gösterebilir iken bu hizmeti almakta olan markalar sadece haftalar içinde gözle görülür büyük gelişimler yaşamaktadır. 

Eğer siz de markamı tanıtmak için influencerlarla çalışmalı mıyım sorusunu soruyor iseniz ve bu yazıyı da okuduysanız istediğiniz an bizimle iletişime geçebilir ve kendi markanıza uygun niteliklere ve takipçi kitlesine sahip olan influencerlar ile reklam ve iş birliği çalışmalarına başlayabilirsiniz. Her türlü sorunuz için de bizimle iletişime geçmeniz mümkündür. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak