Markanız için Sosyal Medya Stratejisi

Markanız için Sosyal Medya Stratejisi

Markanız için 7 Sosyal Medya Stratejisi

Günümüzde sosyal medyanın reklam, pazarlama, ilham olma gibi birçok özelliği fark edilmiştir ve bu özelliklere ilişkin stratejiler uygulanmaya devam edilmektedir. Sosyal medyada görünür olmak ve çeşitli hedeflere ulaşmak için yapılan düzenleme, iyileştirme çalışmalarına sosyal medya stratejisi denir. 

Sosyal medyada görünür olmanın birçok yolu vardır, fakat bu maddeler bir kere yapıp bırakılarak sonuç alınabilecek bir durum değildir. Düzenli bir şekilde yapıldığında etkisi gözlenebilir. Bu stratejiler sosyal medya pazarlaması alanında çok önemlidir. Markalar için sosyal medya stratejisi oluşturmak şu şekilde özetlenebilir:

  1. Özgün Olmak Önemlidir

    Özgünlük, markanızı yukarı taşıyacak ve sizi rakiplerinizden ayıracak olan o sihirli değnektir. Sosyal medya gönderilerinde markanızın özgünlüğünü vurgulayın ve bunu yapılan işlerde kanıtlayın. Özellikle gençler, markanın özgün yapısına daha çok önem vermekte ve sosyal medyadaki özgün ve yaratıcı tasarımları daha çok sevmektedir.

  2. Potansiyel Müşterilerinizi Bulun

    Markanızın ürün veya hizmetleri ile ilgilenecek kullanıcıları sosyal medya platformlarında kendinize çekmeniz gerekmektedir. Öncelikle mevcut sosyal medya hesabınızdaki takipçilerinizin incelemesini yapabilirsiniz. Bu takipçilerin yaşı, bulundukları bölgeler, ilgi alanları gibi özelliklerini inceleyerek onları tanımaya çalışabilirsiniz. Hedef kitlenizi sosyal medya platformunda işletme hesabına geçerek analiz kısmından bulabilirsiniz. Ürün ve hizmetlerinizi almasını istediğiniz hedef kitle ile, sosyal medyadaki takipçilerinizin kitlesi benzer olmalıdır. Bunun için sosyal medya reklamlarınızdan yararlanabilir, kitlenize uygun içerikler üretebilirsiniz. Potansiyel müşteri kitlenizi bulduktan sonra bunlara özel sosyal medya gönderileri kitlenizi size yaklaştıracaktır. Hedef kitlenizin bulunduğu sosyal medya ağına ağırlık vermek de çok önemlidir. Hedef kitleniz daha çok Instagram uygulamasını kullanıyorsa bu platformda içerik takviminizi sıklaştırabilir, online bir etkinlik planınızın yerini Instagram olarak belirleyebilirsiniz. Bunun yanında marka ile ilgili duyuruları bu platformdan duyurmak da daha iyi bir sonuç getirecektir.

  3. Düzenli İçerik Paylaşımı

    Sosyal medyada düzenli paylaşımların markalar için satışları arttırmada olumlu etkileri gözlenmiştir. Her paylaşım, her kullanıcınızın akış sayfasına düşmeyeceği için düzenli paylaşılan gönderilerle marka görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz.

  4. Sosyal Medyada Müşteri İlişkilerinizi Güçlendirin

    Müşterilerle ilgilenildiğini gören bir kullanıcı, güven duygusunu hissederek markanın ürün ve hizmetlerine daha sıcak yaklaşır. Bir kullanıcı sosyal medya üzerinden markaya ulaştığında aynı gün içinde yanıt almayı beklemektedir. Markanız için çevrimiçi sohbet asistanı yazılımı edinerek müşterilerinize 7/24 destek sağlayabilirsiniz.

  5. Video Prodüksiyonun Gücünden Yararlanın

    Video prodüksiyon içerik üretimi, sosyal medya platformlarına entegre olmuş şekildedir. Instagram’ da reels özelliği, tiktok uygulaması, YouTube’ da shorts özelliği kullanıcıların kısa videoları izleme eğiliminden geliştirilmiştir. Kısa videolar son zamanlarda kullanıcıların vakit geçirdiği yerlerdendir. Video pazarlama stratejisi ile görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz.

  6. Bir “Ekibimizi Tanıyın” Gönderisi Oluşturun

    Kullanıcılar, markanızın çalışanlarını görmeyi ve bunun getirdiği şeffaflığı tercih etmektedir. Ekibinizi tanıtan bir gönderi hazırlamanız çalışanlarınız için de motivasyon getirecek ve daha verimli bir iş akış sürecini destekleyecektir. Eğlenceli, müşteri ile sınırları kaldıran, samimi bir kaydırmalı görsel oluşturarak markanızın sosyal medya stratejisini tamamlayabilirsiniz.

  7. Dijital İçerik Üreticileri ile İş birliği Yapın

    Influencerlar, blog yazarları, ünlüler gibi dijital içerik üreticileri kitleleri etkilemeyi başarmış kişilerdir. Hedef kitlenize ve markanıza uygun şekilde bir dijital içerik üretici seçer ve iş birliği yaparsanız ürün ve hizmetlerinize talebi arttırabilirsiniz. Bu içerik üreticilerin tanıtımınızı sosyal medyada yapması markanın sosyal medya stratejisini güçlendirecektir.

Sosyal medya stratejisi oluşturmada temel maddeler bu şekildedir. Markanız için sosyal medyanın gücünden daha fazla şekilde faydalanmak isterseniz GrowByShare ajansı olarak bir iletişim formu doldurmak kadar yakınınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak