Micro Influencer Türkiye

Micro Influencer Türkiye

Influencerlar yani bilinen bir diğer adı ile fenomenler artık hayatımızın neredeyse her anında karşımızda duruyor. Her birimiz sosyal medya platformlarını neredeyse her gün saatlerce kullanıyoruz, orada aktif halde oluyoruz. Bu platformlarda da karşımıza bazen çok takipçili olan hesaplar, yani geniş kitlelere hitap eden sosyal medya hesapları, bazen de diğerlerine oranla daha az takipçiye hitap eden hesaplar ile karşılaşıyoruz. Bu hesaplar genellikle ürün ve marka tanıtımları yapmakta olan, profesyonel ve aktif bir şekilde sosyal medya platformlarını kullanan hesaplar oluyor. Micro influencer Türkiye kullanıcıları da işte bu az ya da orta sayıda takipçiye sahip olup da sosyal medyayı profesyonel ve aktif şekilde kullanan hesaplar, bu fenomen grubu arasında yerini alıyor. 

Peki bu az takipçili micro influencerlar, fenomenler nasıl iş yapıyor, etkileri nasıl oluyor ve markalar ile yaptıkları iş birlikleri ne gibi faydalar sağlıyor? Tüm bu soruları bu yazı içerisinde genel olarak yanıtlayacağız. 

Micro Influencer Nedir?

Micro influencer, belirli bir kitleyi etkilemeyi başarmış fakat henüz tam büyüme gösterememiş, büyümekte olan influencerlara denmektedir. Micro influencerlar ne mega influencerlar kadar ünlüdür ne de nano inflluencerlar kadar az kitleye hitap eder. İnfluencer türleri piramidince bu iki influencerın ortasında kalmıştır diyebiliriz. Genellikle takipçi sayıları 150.000’den az, 10.000’ den fazla olmaktadır. Takipçileriyle eğlenceli ve uyumlu bir ilişkileri bulunmaktadır.

Micro influencer olarak adlandırılan influencerlar, diğer çok takipçili influencerlara kıyasla daha az takipçi sayısına kitleye sahip halde olan kişilerdir. Bu kişileri influencer yapan şey ise hem sosyal medya platformlarını gerçekten aktif ve profesyonel şekilde kullanmaları hem de tıpkı diğer influencerlar gibi markalar ile reklam ve iş birlikleri yapıyor olmalarıdır. Micro influencer Türkiye son zamanlarda geniş bir kitleye ulaşmış durumdadır ve markalar ile yapılan iş birliklerinde fazlasıyla etkili halde yer almaktadır.  

Micro İnfluencer Türkiye Nedir?

Micro influencer Türkiye, Türkiye’ de micro influencerların fazla olmasından dolayı kullanılmaktadır. Micro influencer belirli bir konuda etki alanına sahip ancak takipçisinin 10.000 ile 100.000 arasında olduğu influencerlardır.

Micro influencerlar internette gezinirken yazılarını okumaktan hoşlandığımız, story attığında ne attığını merak ettiğimiz, hayatının birçoğuna hâkim olduğumuz, dijital alanda daha iyi yerleri hak ettiğini düşündüğümüz o kişilerdir. Eminim aklınızda sevdiğiniz influencarlar canlanmıştır. Ayrıca, değineceğimiz bir konu vardır ki, bu kişiler bir ürün önerdiğinde onlara güvenir ve satın alabiliriz. Çeşitli durumlardan satın almasak bile o tanıtılan ürün hakkında pozitif bir imajımız bulunur.

İşte micro influencerlar, markalar için iş birliği yapılmaya uygun influencer türlerindendir.

Micro İnfluencer Nasıl Bulunur?

Micro influencerlar, sosyal medyayı aktif olarak kullandığı için dijital ortamda arama yapmak faydalı olacaktır. Bunun için aşağıdaki adımlar incelenebilir.

  • Sosyal Medya Hesaplarında Arama Yapmak

Sosyal medyada arama yapmak, binlerce micro influencerı bulmanızı sağlayacaktır. Ürün veya hizmetlerinizi oluşturduğunuz alanla ilgili içerikler üreten orta düzey takipçili influencerlar arıyorsunuz. Bunu bilince hesaplar arasında hızlıca geçiş yapabilir, gözünüze kestirdiğiniz influencerları bir kenara not edebilirsiniz.

  • İnfluencer Ajanslarından Yardım İsteyin

İnfluencer ajansları, bünyesindeki influencerları türlerine ve ilgilendikleri kategorilere göre kendi veri tabanlarında tutmaktadır. Örneğin güzellik alanında hizmet veren bir işletme olarak bir influencer ajansı ile görüşme sağladığınızda, ajans sizin işletmenize uygun güzellik alanında içerik üreten micro influencerları bulacaktır. Ayrıca onlarla iletişime geçme, organizasyonu veya tasarım süreçlerini ayarlama gibi birçok hizmeti de sizin için yerine getirecektir.

  • Etiketleri Takip Edin

Hashtagler, sosyal medyada yönünüzü bulmanızı kolaylaştıran işaretlerdir. Çoğu mikro influencer, içerik oluşturduğu konuyla ilgili hashtag kullanır. Çünkü bu alanda büyümeyi ve daha görünür olmayı hedeflemektedir. Bu hashtagler içinde araştırmalar yaparak markanıza uygun micro influencerı bulabilirsiniz.

  • Rakiplerinizi Takip Edin

Rakiplerinizin iş birliği yaptığı micro influencerları bularak ile siz de iş birlikleri oluşturabilirsiniz.

Micro Influencer ile Çalışmanın Avantajları

Micro influencer ile çalışmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlardan bazıları aşağıda yer almaktadır:

-Daha uygun fiyat

-Uygun Kitleye Ulaşma

-Yüksek satın alımlar

- Marka imajında yükselme

-Yüksek etkileşim oranları

- Güvenilirlik

Micrı influencerlarla çalışmanın daha birçok faydası bulunmaktadır. Daha düşük fiyatlarla iş birliği yapmak maliyetleri azaltarak yüksek etkileşim oranlarını getirmektedir. Ayrıca micro influencerların takipçileriyle kurduğu samimi bağ işletmenize de yansıyacaktır. Takipçiler, işletmenize daha ılımlı yaklaşacak ve ürünleriniz kafalarında yer edinecektir. Özellikle micro influencer türkiye kullanıcıları takipçileriyile yakın bağ kurmaktadır. Bir diğer konu ise micro influencerlar belirli bir kitleyle etkileşim halinde oldukları için uygun kitleye ulaşmak daha kolay olacaktır.

Micro İnfluencer Türkiye Fiyatları

Micro influencer Türkiye fiyatları, iş birliği yapılan durumlara göre değişmekte olsa da ortalama olarak gönderi başına 750₺ – 2.500 ₺ olmaktadır. Bu fiyatlar ortalama olup her influencerın biçtiği fiyat farklı olabilmektedir. Bazı influencerlar gönderi başına, bazı influencerlar ise genel tantım olarak fiyat türü sunmaktadır. Tüm bunlar influencer ile konuşularak ilerlenmelidir. GrowByShare ailesi olarak iki tarafın da haklarını korumak açısından sözleşme imzalanmasını öneririz.

İş Birlikleri Nasıl Yapılıyor?

GrowByShare olarak bizler geniş bir Micro influencer Türkiye alanına sahip haldeyiz. Örneğin bir marka ya da kuruluş hem kendi tanıtımlarını yaptırmak için hem de ürünlerinin tanıtım ve reklamlarını yaptırıp ürün satışlarında bir artış yaşayabilmek için bizlerden hizmet alıyor. Bu süreci en yüzeysel ve geniş olarak bu şekilde ifade edebiliriz. Bu noktada da devreye birlikte çalışıyor olduğumuz, az takipçili ama sosyal medya platformlarını aktif kullanan micro influencer kişiler giriyor. Bu kişiler kendi sosyal medya hesaplarında birlikte çalışılacak olunan markanın reklamlarını yapıyor. Bu reklamlar ile de belirli bir kitleye hitap ediyorlar. Hem bu işten kendileri bir maddi kazanç sağlamış oluyor hem de iş birliği yaptıkları, bizlerden hizmet alan markalar uzun vadeli kazançlar sağlamış oluyor. Micro influencer Türkiye alanı en geniş ve yüzeysel olarak bu şekilde markalar ile iş birlikleri yapıyor. 

Hangi Sektördeki Markalarla İş Birliği Yapılıyor?

Öncelikle şunu açık ve net bir biçimde ifade etmemiz gerekiyor: Bu işte, bu hizmet türünde herhangi bir şekilde sektör kısıtlaması bulunmuyor. Yani aklımıza gelebilecek her bir sektörden marka ve ürünleri bu hizmetten fayda görmekte. Örnek verecek olur isek; giyim sektörü içerisinde yer almakta olan bir marka bu hizmeti alabilir ve micro influencerlar sayesinde kendisini tanınır hale getirebilir. Bu durum aynı şekilde teknoloji, oyun, sağlık, spor, kozmetik, parfüm, ev içi yaşam ve benzeri bütün sektörler için geçerli durumdadır. 

Kısacası bir micro influencer istenilen her alandan, her sektörden olan markalar ile iş birliği yapabilir. Bu konuda asla bir sınır yoktur. Çünkü artık sosyal medya dünyası sınırsız bir dünyadır ve kişiler de kurumlar da kendilerini bu sınırsız ağ içinde görünür – var kılmaktadır. Eskiden influencerlar çoğunlukla yemek, giyim ve kozmetik sektörlerinde yer alan markalar ile iş birliği yapabiliyordu. Ama günümüzde artık o sınır ortadan kalktı. Hayata dair olan, gündelik yaşamda kullanıyor olduğumuz her bir ürün, ait olduğu her bir sektör ve marka sosyal medyada iş birlikleri yapabiliyor.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak