Nasıl Fenomen Olunur

Nasıl Fenomen Olunur

Fenomenlik ve influencerlık sözcükleri ile son zamanlarda çok fazla karşılaşıyoruz ve günümüzün çoğu kısmında, özellikle de sosyal medya içerisinde geçen vakitlerimizde influencerları ya da diğer adı ile fenomenleri görüyoruz. Bu kişilerin çok sayıda takipçi sahip olduklarını, takipçileri tarafından güven duyulan kişiler olduklarını ve sosyal medyayı her an çok aktif bir şekilde kullanıyor olduklarını ilk bakışta fark edebiliyoruz. Tabii günümüzde sosyal medya fenomeni olmak, tüm bu özelliklere bir anda sahip olmak çok da kolay değil fakat elbette her alanda olduğu gibi bu alanda da, fenomen olmak konusunda da bazı yollar, ana unsurlar var. Eğer bu yolları merak ediyor iseniz ve nasıl fenomen olunur sorusunun yanıtını detaylı ve net bir şekilde görmek istiyor iseniz bu yazı size oldukça yardımcı olacaktır. Bu yazıyı hazırlama amacımız sizler gibi fenomen olmak isteyen fakat hangi adımları takip edeceği konusunda emin olamayan kişiler için hazırladık. Yazıyı okuduktan sonra sosyal medya fenomenliği ile ilgili başka soru işaretlerinizi kafanızdan atmanız için sitemizde yer alan diğer yazılarımızı da okuyabilirsiniz. Eğer hala aklınızda soru işaretleri kalmış ise de hiç çekinmeden dilediğiniz zaman bizler ile iletişime geçebilirsiniz.

Fenomen Olmanın Avantajları Neler

Nasıl fenomen olunur sorusunu yanıtlamadan önce sizlere fenomen olmanın hangi avantajları getirdiğini biraz anlatabiliriz. Fenomen olmanın avantajları arasında ilk olarak elbette fenomenlik yolu ile para kazanmak vardır. Tabii ki sadece yüksek takipçiye sahip olmanızın size hemen, hiçbir edimde bulunmadan para kazandırması mümkün değildir. Bunu bir işe çevirmeniz, markalar ile iş birliği ve reklam çalışmaları yapmanız gerekir. Aynı zamanda ilerleyen vakitlerde sponsorluklar alabilir ve işlerinizi devam ettirebilirsiniz. Diğer avantajlar içinde ise sosyal medyada çok takipçiye sahip olmak, güvenilir bir kişi olmak, insanlar ile güzel bağlar kurmak ve sosyal çevrenizi doğru ve uygun bir şekilde genişletmek vardır. Çünkü sosyal medya her bir olanağa kapı açan bir yerdir ve burayı bir fenomen olarak doğru bir şekilde aktif olarak kullandığınız zaman bu olanakların pek çoğuna sahip olursunuz. 

Nasıl Fenomen Olabilirim

Nasıl fenomen olunur konusuna şimdi geçiş yapabiliriz. Bu konuda sizlere ilk olarak şunu söyleyelim: Fenomen olmak sanıldığı kadar basit, hemen olacak bir şey değildir. Günümüzde pek çok influencer olması nedeni ile insanlar bunun kolay bir şey olduğunu sanmaktadır. Fakat fenomen olmanın ilk kuralı sosyal medyaya hâkim olmak ve sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmaktır. Eğer sosyal medya platformlarını bilmiyor iseniz ve dolayısıyla aktif bir şekilde hesabınızı kullanamıyor iseniz fenomen olmak sizin için epey zor olacaktır. Ama bu iki konuda da uygun halde iseniz bir adım önde olduğunuzu unutmayın. 

Bir diğer önemli nokta da markalar ile reklam çalışmaları yapmaya açık olmaktır. Bunun için tahmin edeceğiniz üzere özgüven gerekir. Çünkü bir markanın herhangi bir ürününü kullanıyor olduğunuzu ve beğenerek kullandığınızı takipçilerinize göstermeniz gerekir. Size ancak bu şekilde güven duyarlar. Tabii marka ile yaptığınız iş birliğinde sizden beklenen de budur. Bu hem takipçi kitlenizi çoğaltmak için, hem bu durumdan para kazanmanız için, hem de güvenilirliğinizi ortaya koymak için çok ama çok önemli bir yoldur. Eğer fenomenler gibi yüksek takipçili hesaplara sahip olmak istiyor iseniz ancak bu yoldan kolay bir şekilde amacınıza ulaşırsınız. 

Fenomen olma konusunda size yardımcı olacak bir diğer şey influencer ajansları ile anlaşmak olabilir. Çünkü bu adımları eğer sosyal medyaya çok fazla hâkim değil iseniz tek başınıza atmanız biraz zor olacaktır. Ajanslar sayesinde sizler için iş birlikleri ayarlanır. Bu sayede kısa sürede hesabınızdaki gelişimi fark edebilirsiniz. Fenomen olmak istiyor iseniz bu basit adımları tamamlamanız gerekir ki bunlar zaten en ana, en önemli alan adımlardır. Bu anlatmış olduğumuz yolları her bir influencer ya da sosyal medya fenomeni atmaktadır. Zaten sosyal medya içerisinde influencerları siz de takip ediyor iseniz bu saydıklarımızın farkına kolayca varmışsınızdır. 

Fenomenlikten Para Kazanmak 

Tabii, sosyal medya fenomenliği ya da influencerlık artık sadece çok sayıda takipçiye sahip olmak anlamına gelmiyor. Artık kişiler bunu bir iş olarak yapıyor. Fenomen olmak bir kazanç kapısı olarak görülüyor. Sosyal medya içinde markalar kendilerini gösterdikten sonra influencerlar bu alana yöneldiler ve markaların reklamlarını ve tanıtımlarını yapmaya başladılar. Böylece hem markalar hem de influencerlar pek çok fayda görmekteler. Anlayacağınız üzere fenomenlikten pek ala para kazanabilirsiniz ve bunu iş olarak yapabilirsiniz. Ama unutmamanız gereken en önemli noktalar şunlardır: Aktiflik, güvenilirlik, iş birliği çalışmaları, doğallık, ciddiyet. 

Ciddiyet çoğu kişi tarafından bu alanda unutulan bir noktadır. Ciddiyetin önemi aslında her işte kendisini gösterir. Eğer siz bunu, fenomenliği bir iş olarak görmezseniz ve doğal olarak da ciddi bir şekilde ilgilenmezseniz takipçi kitlesine hayal ettiğiniz gibi ulaşamazsınız. Bu alana kendinizi vermeli ve sürekli aktif olmalı, her adımınıza dikkat etmelisiniz. Tıpkı her bir meslek grubunda olduğu gibi, fenomenliği gerçekten bir uğraş olarak görmeniz şarttır. İyi bir fenomen olmak ve gittikçe daha da hesabınızı büyütmek istiyorsanız gerçek bir ciddiyet ve yüksek bir aktiflik en önemli unsurlar halinde olacaktır.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak