Nasıl Influencer Olunur

Nasıl Influencer Olunur

Influencerlar sosyal medya mecralarında yüksek takipçi sayısına ulaşmayı başarmış ve bu takipçi kitlesinin fazlalığını ve başarılı ikna etme yeteneğini ile insanların davranış ve tutumunda önemli değişiklikler yaratabilen, etkileyebilen kişilerdir. Farklı takipçi sayılarına sahip hesaplar farklı özelliklere sahiptir, çok geniş bir kitleye sahip olan influencer yüksek etkileşim sağlarken daha düşük takipçi sayısı bulunan influencerlar ise güvenirlikleri ve itibarları ile takipçilerini büyük ölçüde etkileyebilir. Influencer pazarlama son dönemde etkinliğini oldukça arttırdı. Influencer pazarlama belli bazı sektörlerde çok daha fazla tercih ediliyor ve çok etkili oluyor. Yani influencer pazarlamayı bir influencer tarafından bir markadan, üründen veya hizmetten bahsetmesi ve hedef kitlenin davranışlarını etkileme çabası olarak tanımlayabiliriz. Influencerlar, influencer ajansları için değerlilerdir. Influencer pazarlama yapmak isteyen influencer ve şirket ajans aracığıyla en doğru şekilde birbirleri ile eşleştirilir. Böylece doğru eşleşen influencer ve şirket kendileri için en uygun kampanya sürecine başlatılır.

Nasıl Influencer Olunur

  • Uzmanlık alanınızı belirleyin: Influencer olmak için öncelikle hangi konuda uzman olduğunuzu belirlemeniz gerekir. Bu konu ilgi alanınız da olabilir. Böylece içeriklerinizin nasıl olması gerektiğini bileceksiniz. İçerik üreteceğiniz konuya karar vermek için boş bir kağıt alıp ortasından aşağıya doğru bir çizgi çekin, çizginin sol tarafına güçlü yönlerinizi, sağ tarafa ise zayıf yönlerinizi yazın. Bu yöntem kendinize uygun bir konu seçmek için yardımcı olacaktır. Yeteneklerinize uygun bir konu seçerseniz kendinizi gösterme ve geliştirme fırsatınız artar. Bir konu seçmek önemlidir çünkü bir konu üzerinde çalışırsanız tüm odağınızı bir konuya verir, otorite oluşturursunuz ayrıca hedef kitlenizi daha kolay kendinize çekebilir ve takipçilerinizin sizi neden takip ettiklerini bildiğiniz için içeriklerinizi daha kolay hazırlayabilirsiniz.

  • Kanal isminizi ve platformlarınızı belirleyin: Çalışmaya karar verdiğiniz alana uygun sosyal medya platformunu belirlemek oldukça önemlidir. Hedef kitlenizi araştırın, hangi sosyal medya platformlarında daha çok zaman geçirdiklerini inceleyin, ayrıca sizle aynı konuda içerik üreticilerinin hangi platformları kullandığını analiz edin. Ayrıca Seçeceğiniz platforma kullanmak için güzel bir isim seçmeniz gerekir. Bu isim ile takipçileriniz sizi tanıyacak ve hedef kitlenize yaklaşacaksınız. Bu nedenle kullanacağınız ismi de özenle seçin.

  • İçeriklerinizi oluşturun ve biriktirin: Bir influencer olarak bol bol içerik paylaşmanıza gerekir, bu içerikler kaliteli ve hedef kitlenize uygun olmalıdır. Bazı durumlarda yeni içerik üretmeniz zor olabilir bunu için her zaman içerik stoğu yapmalısınız. Paylaşım yaptığınız içeriklere gelen beğenme sayısı ve gelen yorumları dikkate almanız gerekir. Takipçilerinizle olan bu etkileşim kanalınızı geliştirecektir.

  • Hashtag kullanın: Sosyal medyada fark edilmek için hashtag kullanımı önemlidir. İçeriklerine hashtag koyabilirsiniz böylece bir hashtag içinde arama yapan kişiler sizin profilinizi daha kolay bulur, etkileşim alabilir ve takipçi kazanabilirsiniz.

  • Tutarlı olun: Yaratıcı ve kalite içerikler oluştururken konunuzdan sapmamaya dikkat edin. Kazandığınız takipçileri yanlış paylaşımlar ile kaybedebilirsiniz. Influencer kısa bir sürede olunmaz, influencer olma yolunda ilerlerken tutarlığınızı sürdürmeniz ve hedeflerinize ulaşmak için çaba göstermelisiniz. Takipçiler tutarlı paylaşımlar görmek ve size güvenmek ister, bu nedenle takipçilerinize düzenli olarak paylaşımlar yapmanız gerekir.

  • Takipçilerinize İlham Verin: Hedef kitlenizde duydu uyandıran, ilham verici içerikler oluşturmak, paylaşmak influencer olmanıza katkı sağlar. İçerik ürettiğiniz konu hakkında resimleri düşünün, hikayeleri düşünün, ilham veren başarı hikayeleri anlatın böylece takipçileriniz paylaşımlarınızı beğenip, kaydedilirler sağladığınız etkileşim ile sizde influencer olma yolunda isminizi daha kolay duyurabilirsiniz.

  • Takipçilerinizle etkileşim için olun: Kitleniz ile iletişim kurmanız son derece önemlidir. Takipçilerinizle kurduğunuz iletişim onlara değer verdiğinizi gösterecektir. Etkileşim kurmanın bazı yolları; gelen özel mesajları yanıtlamak, yorumları cevaplamak veya beğenmek veya sadık bir takipçinize içerik içinde yer vermek olabilir. Sağladınız bu etkileşimler ile takipçileriniz daha sadık takipçiler haline gelir, takipçileriniz size yeni bilgiler öğretebilir ve onların isteklerine göre içerikler üretebilmenizi sağlar.

  • Son trendleri takip edin: Her zaman güncel kalmalısınız, en son haberleri, gelişmeleri ve önemli bilgileri takip etmeniz ve öğrenmeniz gerekir. Takipçileriniz sizden her zaman yeni şeyler ister. Ayrıca sosyal medya platformlarına sıklıkla yeni özellikler eklenir bu özellikleri öğrenip, takipçilerinize sunmanız gerekir.

  • İlerlemenizi takip edin ve raporlayın: Ne kadar sürede ne kadar çok mesafe kat ettiğinizi bilmek ve hatırlamak için verilerinizi değerlendirin ve arşivleyin.  Bu veriler hangi konularda başarılı veya başarısız olduğunuza dair bilgiler sunar. Bir içeriğinizin yüksek izlenme veya etkileşim alırken bir diğerinin düşük sayılarda kalmasının nedenini bulmanıza yardımcı olur. Verileriniz kendinizi geliştirebilmeniz için harikadır. İlerlemenizi fark eden ajanslar ve markalar sizle çalışmak isteyecektir.

Influencer Olmaya Karar Verin ve Çalışın

Influencer olmak için devamlılık ve sabır gerekir, bu yolda ilerlemeye karar vermeden önce ne kadar çok çalışmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Başlangıçta içerik oluşturmak ve paylaşmak eğlenceli ve basit bir şey gibi görülebilir. Fakat belli bir süre içinde bu sizin için hobi olmaktan çıkıp işiniz haline gelecek ve sorumluluklarınız artacak. Bu süre zarfında sıfırdan başlayıp nelere ulaştığınızı unutmayın. Influencer olma yolunda ilerledikçe ödüller alamaya başlayacaksınız, markalar sizinle çalışmak isteyecek. Motivasyon, sabır ve çalışma ile istediğiniz hedeflere ulaşabilirsiniz. Growbyshare influencer reklam ajansı olarak birçok influencer hizmeti sunuyoruz. Hizmetlerimiz hakkında bilgi edinmek isterseniz web adresimizi inceleyebilir, bize ulaşabilirsiniz.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak