Nasıl İnfluencer Olurum

Nasıl İnfluencer Olurum

Influencerlık günümüzde çok popüler bir alan haline gelmiştir ve bununla birlikte en yeni iş kollarından biri olduğu da söylenebilir. Influencer olan kişiler bundan sadece birkaç sene öncesine kadar oldukça az sayıda iken bugün pek çok farklı alana hitap eden pek çok influencerın olduğu görülmektedir. Bunun başlıca sebebi elbette sosyal medya uygulamalarının çok gelişmiş hale gelmesi ve artık markala ya da kuruluşların sosyal medya platformları içerisinde influencerlar ile reklam ve iş birliği çalışmaları yapıyor olmasıdır. 

Günümüzde sosyal medya fenomeni olmak kulağa çok daha kolay gibi gelse de aslında çok önemli noktaları ve adımları vardır ve kişi bunlardan geri kalır ise sosyal medya fenomeni olamaz. Biz de bu yazı içerisinde nasıl influencer olurum sorusunun yanıtlarını en detaylı şekilde vermeye çalıştık. Eğer sosyal medya fenomeni olmak için hangi adımları takip etmeniz gerektiğini merak ediyor iseniz bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. 

Influencer Olmak İçin

Influencer olmak için bazı önemli noktalar vardır. Bu noktaların bir kısmını, bize göre en önemli olanları maddeler halinde size gösterebiliriz. İşte influencer olmak için yapılması gerekenler:

  • Sosyal medyayı aktif kullanmak

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmak her influencerın görevi halindedir. Kişi Instagram, Twitter, Tiktok gibi çeşitli sosyal medya uygulamalarını sürekli biçimde kullanmak zorundadır. Özellikle Instagram ve Tiktok uygulamalarında sosyal medya fenomenliği çok daha hızlı gelişmektedir. Gün içinde sürekli olarak etkileşim halinde olmak, post ve story paylaşımlarını aktif olarak yapmak gerekir. 

  • Sosyal medyayı profesyonel şekilde kullanmak

Influencerlar sosyal medya platformlarını profesyonel olarak kullanırlar. Paylaşılan post ve storyler profesyonelce atılmış olmalıdır. Özellikle video çekimleri, fotoğraf çekimler kaliteli olmalıdır. Bu sayede markalar ile iş birliği kolayca yapılabilir. Her bir marka sosyal medyayı en iyi ve etkili biçimde kullanan bir sosyal medya fenomeni ile birlikte çalışmak, reklam çalışmalarını hayata geçirmek ister. 

  • Akımları takip etmek ve akımlara katılmak

Sosyal medyada her gün farklı bir akım çıkmaktadır. Bu akımlar sayesinde popüler olan ve influencerlığa başlayan pek çok kişi vardır. Siz de bu kişilerden biri haline gelebilirsiniz. Ülke içerisinde popüler olan bir akıma dahil olup videolar çekerek dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz. Ya da henüz ülke içinde popüler olmamış fakat yurt dışında popüler olmuş olan uygun akımları ilk yapan kişi siz olabilirsiniz. Bu sayede kendinizi ön plana alma oranınız çok daha yüksek hale gelir. Aynı zamanda marka ya da kuruluşların çıkardığı akımlar da, özellikle TikTok platformunda, mevcut haldedir. Bunları takip ederek ve bu akımlara katılarak siz de influencer olma adımlarını atabilirsiniz. 

  • Bir ajans ile çalışmak

Influencer ajansları günümüzde hem markalara hem de influencer olmak isteyen kişilere çok büyük artılar sağlamaktadır. Bizim de içlerinde olduğumuz bu ajanslar markalara, birlikte reklam çalışmaları yapabilecekleri sosyal medya fenomenlerini bulurlar. Aynı şekilde influencer olmak isteyen kişilere de yol göstermekte ve yardımcı olmaktadırlar. Eğer influencer ajanslarının influencer listelerinde yer almak istiyor iseniz en kısa zamanda ajansımız ile iletişime geçmeniz mümkündür. 

Nasıl influencer olurum konusunda sizlere en genel olarak bu maddeleri verebiliriz. Elbette bu maddelerin dışında iş ciddiyetine sahip olmak, vaktinin çoğunu sosyal medya içerisinde geçirmek, uygun teknolojik ekipmanlara sahip olmak gibi pek çok madde de sayılabilir. Tüm bunlar bir influencerın sahip olması gereken temel özellikler halindedir. 

Influencerları Takip Etmek

Bu maddelerin dışında kalan en önemli nokta ise sosyal medya fenomenlerini takip etmektir. Sosyal medyada en çok popüler olan, en geniş kitleye sahip olan sosyal medya fenomenlerini takip edip hareketlerini incelemeniz gerekir. Çünkü bu kişiler profesyonel kullanıcılar halindedir ve sosyal medya içindeki her adımlarını buna uygun şekilde atarlar. Bu sosyal medya fenomenleri ne tür hikayeler paylaşıyor, nasıl videolar çekiyor, takipçi kitleleri ile nasıl etkileşim kuruyor gibi ana noktalara dikkat etmeniz gerekir. 

Influencerları düzenli bir şekilde takip ederek onların sosyal medya uygulamaları içindeki hareketlerini kolay bir şekilde analiz edebilir ve kendi planınızı oluşturabilirsiniz. Bu sayede planlı bir şekilde sosyal medya fenomeni olma adımlarını atarsınız. Elbette bunları tek başınıza yapmanız oldukça zor olduğu için en kısa zamanda influencer ajansına başvurmanız gerekebilir. Çünkü günümüzde çok fazla sosyal medya fenomeni olsa da en etkili olanların sayısı oldukça azdır. Ancak etkili bir influencer olarak bu işten kazançlar elde edebilirsiniz. Bunu da ancak profesyonel bir yardım alarak başarmanız mümkün haldedir. 

Influencer Olmak İstiyorum

Eğer influencer olmak istiyorum diyor iseniz vakit kaybetmeden kendinizi bu alana odaklamanız en iyisi olacaktır. Çünkü gün geçtikte sosyal medya uygulamaları gelişmekte, her gün başka fenomen olma yolları açılmaktadır. Bunların gerisinde kalmanız demek influencer olmak için çok daha fazla uğraşmanız anlamına gelir. 

Influencer olmak istiyor iseniz bizimle hiç vakit kaybetmeden iletişime geçebilirsiniz. 7/24 ekip arkadaşlarımız size yardımcı olacaktır. Eğer sosyal medya fenomenliği ile ilgili daha fazla ve daha farklı bilgiler almak istiyor iseniz de sitemizdeki diğer ilgili yazıları okuyabilir ya da doğrudan sorularınızı bize sorabilirsiniz. Sonrasında sosyal medya fenomeni olma yolunda profesyonel destek ile gerekli adımları atabilir ve en kısa sürede markalar ile reklam çalışmaları yapmaya başlayabilirsiniz. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak