Ne Kadar Zamanda Fenomen Olabilirim

Ne Kadar Zamanda Fenomen Olabilirim

Influencer olma hayali kuran herkesin belki en çok merak ettiği soru, ne zaman gerçek bir influencer olabileceğidir. Eğer sizde bu makaleyi okuyorsanız büyük ihtimal ile bu sorunun cevabını merak ediyorsunuz. Influencer adayları çok sabırsız olabiliyor ve gerçek bir influencer olabilmek için çok acele ediyorlar. Bazen insanlar birkaç içerik paylaşımı ile yüzlerce, binlerce kişiye hemen ulaşabileceklerini düşünüyorlar ama yanılıyorlar, belirlediğiniz hedeflere ulaşmak için tutarlılık, zaman, motivasyon, emek ve çok çalışma gerekir.

Başarılı bir influencer olmak için gereken süreyi anlamak için oluşturduğunuz verileri, dikkatli bir şekilde analiz ederek bir yaklaşımda bulunabilirsiniz. Ne kadar sürede fenomen olabilirim sorusuna dürüst olmak gerekirse verebileceğimiz net bir cevap yok.  Muhtemelen bu cevabı çok alıyorsunuz ve bundan dolayı motivasyon kaybı yaşıyor olabilirsiniz ama gerçek bu. İçerik oluşturduğunuz sosyal medya platformuna, içeriklerinizin kalitesine, yaratıcılığınıza, ekipman çeşitliliğinize ve kalitesine, ne kadar özveriyle çalıştığınıza, süreci nasıl hazırlayıp, uyguladığınıza, ulaşmak istediğiniz hedeflere bağlı olarak sonuçların zaman çizelgesi değişecektir. Influencer olma sürecinizi doğru hazırlayıp, yönetirseniz 3 ay gibi kısa bir sürede gözle görülebilir sonuçlar almayı bekleyebilirsiniz.

Genel olarak konuşursak 3 ay içinde bir sosyal medya hesabı performansları hakkında sonuçlar çıkarmaya başlayacaktır. Bu 3 ay her fenomen her platform için değişiklik gösterebilir. Bu yüzden kendinizi 3 ay ile sınırlamayın belki de çok daha kısa bir süre içinde büyük takipçi kitlesi oluşturmayı başaracaksınız. Ne kadar sürede fenomen olabilirim sorunuza net bir cevap ile veremesek de şundan eminiz başarılı bir influencer olmak için çok çalışın ve hedeflerinizde vazgeçmeyin. 

Alanınızda Nasıl Başarılı Bir İnfluencer Olabilirsiniz

Ne kadar sürede fenomen olabileceğiniz hakkında yeterli bilgiyi aldığımıza göre artık alanımızda nasıl başarılı bir fenomen olabileceğime ve nereden başlamamız gerektiğine bakalım;

  • İçerik üretip, paylaşım yapacağınız sosyal medya kanalını seçin: Fenomen olmak için yapmanız gereken ilk adım yarattığınız içerikleri hangi sosyal medya kanalında paylaşacağınıza karar vermektir. Doğru sosyal medya kanalı seçimi ile internette güçlü bir varlık geliştirebilirsiniz. Sosyal medya kanalı seçiminde uzmanlık alanınıza göre belirmeniz gerekir. Örneğin; İlgi alanınız veya uzmanlık alanınız fotoğrafçılık ise Instagram’da içeriklerinizin başarılı olma ihtimali daha yüksektir fakat üreteceğiniz içerikler seyahat ise seçeceğiniz platform Youtube olabilir. Ya da sadece işiniz ile ilgili içerikler paylaşacaksınız o zaman Linkedln daha etkili bir seçim olabilir. Sosyal medya kanalınızı belirlerken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise hedef kitlenizdir, hedef kitlenizin hangi sosyal medya kanallarını tercih ettiğini iyi analiz edin. Y kuşağı bir birey genellikle Instagram ve Snapchat’i tercih ediyor. Sizin hedef kitlenizin tercih ettiği sosyal medya kanalını iyi belirleyin ve iyi değerlendirin.

  • İçerik planlaması yapın: Influencer olarak yapmanız gereken belki de en önemli şey, sosyal medya hesabınızdan hedef kitlenizde yankı uyandıracak, anlamlı, yaratıcı, dikkat çekici, kaliteli içerikler paylaşmaktır. Paylaşımlarınız, takipçilerinizi elinizde tutacak ve diğer daha fazla insanı sizin hesabınıza takipçi olarak getirecektir. Bu yüzden içerikleriniz yaratıcı ve özgün olmalıdır. İçerikleriniz alanınızla ilgili bilgileriniz ve yeteneklerinizi gösterecektir. Kaliteli içerikler ve başarınızla takipçilerinizin yanı sıra markaların da dikkati çekeceksiniz. Sizi tercih edip sizinle ortak kampanya yürütmek isteyeceklerdir. Alanıza bağlı olarak bu söz konusu kampanyalara oluşturduğunuz içerik ve paylaşımlar farklı platformlarda, farklı şekillerde olabilir.

  • İçerikleriniz istikrarlı olun: İstikrarlı ve tutarlı bir şekilde hedef kitleye sunulan yaratıcı ve kaliteli içerikler ile takipçilerinizi etkileşimde tutabilirsiniz. Düzenli paylaşımlar, daha fazla olanak sağladığından görünürlüğünüzü arttırabilir. Yeni içeriğin düzenli olarak geleceğini bilen takipçilerde beklenti oluşur ve sizin bu sefer onlara ne sunacağınızı görmek için hesabınızı sık sık kontrol ederler ve içerik paylaştığınız sosyal medya platformunda bulunuyorsa hatırlatıcıyı açarlar. Bazen bir içeriğiniz hemen paylaşmak yerine takipçilerinize önceden ilgi çekici bir başlık hazırlanmış bir duyuru ile duyurmanız, kitlenizin ilgisini daha fazla çekebilir. Her zaman içerik yüklemeye vakit ayıramayabilirsiniz veya unutabilirsiniz bu gibi durumlarda belirlediğiniz gün ve saatte otomatik paylaşım yapan programlar bulunabilir ve bu programları kullanabilirsiniz.

  • Kendi topluluğunuzu oluşturun: Influencer olarak tek göreviniz yalnızda içerik üretip, paylaşmak değildir. Takipçileriz ile kaliteli bir iletişimizin olması gerekir. Hesabınız büyüdükçe, her bir yoruma zaman ayıramayabilirsiniz. Ancak hesaplarınızda aktif bir rol oynamak ve bunu takipçiye hissettirmek önemlidir. Ayrıca takipçilerinize özel hayran grubu oluşturabilir tek bir kanaldan sadece takipçilerine seslenebilirsiniz.

  • Daha fazla nasıl gelişebilirim diye düşünün ve bu yönde araştırmalar yapın: Her zaman kendinizi ve sosyal medya hesabınızı geliştirmeyi amaçlayın ve bu konu hakkında kafa yorun, araştırmalar yapın, yerinizde saymak hem sizin bu işe olan motivasyonunuzu azaltır hem de takipçilerinizin sosyal medya hesabınıza ön yargılarını arttırabilir.

Başarılı Bir Influencer Olmak

Başarılı bir influencer olmanız, yüksek takipçilere ulaşmanız ve hedeflerinize ulaşmanız aylarca sürebilir bunun için de sabır ve sıkı çalışma gerekir. Pes etmeden bu işe devam ederseniz hedeflerinize ulaşabilir, başarılı bir influencer olabilirsiniz. Paylaştığımız, sosyal medya kanalı belirlenmesi, içerik planlaması, istikrarlı olunması, topluluk oluşturulması ve her zaman gelişmeyi hedefleyin gibi yardımcı olabilecek bilgileri unutmadan, sabrınız ve çok çalışmanızın ödülü olarak gerçek bir influencer olabilirsiniz. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak