Neden Influencer Ajansıyla Çalışmalıyım

Neden Influencer Ajansıyla Çalışmalıyım

Günümüzde neredeyse sosyal medya kullanmayan kimse kalmadı, haliyle markalarda insanlara ürünlerini veya hizmetleri duyurmak için sosyal medya mecralarını kullanıyorlar. Influencer pazarlama markanızı tanıtmanın ve satış yapmanızın en hızlı yollarından biridir. Influencer pazarlama ile yeni kitlelere ulaşabilir, marka bilinirliği yaratabilirsiniz. Influencer ortaklıkları markanızı büyütmek ve fırsatlar yakalamak ve büyük kitlelerle etkileşimde bulunmak için harika bir yoldur. İnfluencer pazarlama alanında uzman ve takipçileri tarafından dinlenen influencerlar ile gerçekleştirilen bir pazarlama stratejisidir. Tüketiciler artık ünlülerden çok iletişim sağlayabilecekleri sıradan insanlardan gelen incelemelere ve tavsiyelere inanıyorlar. Influencer pazarlama insanlara tavsiyede bulunur ve tüketici davranışlarını etkilemeyi amaçlar. Bir influencer ile çalışmanın en hızlı ve doğru şekli bir influencer reklam ajansı ile çalışmaktır.

Neden Influencer Ajansıyla Çalışmalıyım

Bir influencer ajansıyla çalışmak önemlidir ve oldukça faydalıdır. Şimdi bir influencer ajansıyla çalışılmasını gerektiren nedenlere bakalım;

  • Süreklilik sağlar: Influencer ajansıyla yapılan bir çalışma, tüketici deneyiminin ve sağlanan verilerin birden fazla gerçekleşecek kampanyada daha tutarlı olacağı anlamına gelir. Influencer pazarlama kampanyası gerçekleştirmek için çeşitli kaynaklara ihtiyaç duyulur, bu kaynakları sağlamak hem zaman açısından hem de maliyet açısından sizi yorabilir. Ancak bir ajans ile anlaşmaya vardığınız zaman tüm kaynaklara erişiminiz olur.

  • Verimliliği arttırır: Influencer ajansları bir kampanya süreci gerçekleştirmede uzman ve deneyimli oldukları için kampanya sürecini başarılı yönetirler. Influencer taktikleri en ince detaya kadar alanında uzman kişilerden oluşan tek bir grup tarafından belirlenir ve koordine edilir. Şirketinizin fazla ve gereksiz harcama yapmasının önüne geçirilir. Tekrarlanan ve başarılı olamayacağı düşünülen içerikler ortadan kaldırılır ve kaliteli içerikler mükemmel zamanlama ile hedef kitleye sunulur.

  • Sağlam iletişim ve kişisel ilişkiler kurulur: Influencer ajanslarının hepsi aynı değildir bazı ajanslar influencerları belirlemek ve onlarlar iletişim sağlamak için sosyal medya platformlarını kullanırken, bazı ajanslar ise daha geleneksel bir çalışma stili tercih ediyor. Çalışacakları influencer ile görüşme gerçekleştirip ajans bünyesine katıyorlar. Influencer ajansları bir kampanya boyunca sürekli olarak iletişimi sağlar ve çeşitli dolandırıcılık ve sahtekarlara karşı sizi korur. Influencer ajansları daha kaliteli bir ortamda daha kaliteli kampanyalar oluşturabilmek adına hem influencer hem de müşteri ile iletişim ağını güçlü ve güvenli tutar.

  • Sonuç odaklı ve başarılı içerikler: Markalar, bireysel kampanyalar yerine uzun vadeli planlanmış kampanyaları düzenlemek için tek bir ajansa bağlı kalındığında, alanlarında çalışan kişiler sizi ve markanızı daha iyi tanıyacağından en uygun influencera ulaşmanızı ve son derece başarılı ve etkili içerikler üretilmesini sağlayacaklardır. Sizi tanıyan bir ajans ile çalışmak hedeflerinize daha kısa bir sürede ve kolay ulaşmanıza imkan sağlar.

  • Markanızı tanıyan bir ortak ile çalışırsınız: Bir kampanya hazırlarken markanızın hikayesi çok önemlidir, ajanslar marka hikayenizi sizden dinleyerek markanızı en şekilde tanırlar. Marka hedeflerini iyi bilen bir ortak ile çalışmak kampanyaları hazırlamak, yürütmek ve raporlamak konularında büyük faydalar sağlayacaktır. Sizi anlayan, tanıyan bir ajans ile çalışmak ayrıca kampanyanın daha başarılı ve daha kısa sürede hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

  • Güven Oluşturur ve tek kontrol merkezi sağlar: Kişisel olarak bir influencerla iletişime geçmek zor olabilir geçilse bile influencerın sizi ciddiye alma oranı düşük olabilir, influencerlar ajanslara güvenir ve bir ajansın bir influencerla iletişime geçmesi sizin iletişe geçmenizden çok daha etkili olur. Ayrıca bir influencer ajansıyla çalışıldığı takdirde kontrol tek bir noktada toplanır ve idare edilir, kampanya süreci dallanıp budaklanmaz, kafa karışıklığa yol açmaz böylece herkes üstüne düşen sorumluluğu daha kolay bir biçimde ve daha verimli sonuçlar oluşturacak şekilde gerçekleştirebilir.

  • Hedef kitlenize daha kolay ulaşır ve tüketici davranışlarını etkiler: Influencer ajansları birçok farklı markaya birçok kez farklı kampanya hazırlamış deneyimli kişilerden oluşur. Bu kişiler deneyimlerinden yola çıkarak hedef kitlenize hangi araçla, hangi içerikle ne zaman ulaşılması gerektiğini çok iyi bilirler ve hedef kitlenize etkili ve kolay bir şekilde ulaşırlar. Ayrıca bu kişiler hedef kitlenin satın alma davranışlarını da etkilemeyi çok iyi bilirler.

  • Gündemi çok iyi bilirler: Influencer ajansları her zaman en güncel bilgiye sahiptirler. Trendlerin çok hızlı değiştiği sosyal medya dünyasında her zaman güncel kalabilmek çok önemlidir. Rakip markanızdan önce davranıp yeni bir trende katılabilir ve markanızın ismini duyurup, beklenmedik, çok büyük sonuçlar elde edebilirsiniz.

Influencer Ajansı İle Çalışmanın Önemi

Neden bir influencer ajansı ile çalışmamız gerektiğini özetlersek; anlaşılması gereken doğru influencerı seçer, günümüzde sosyal medya mecralarında birbirinden farklı konular hakkında yüzlerce kişi tarafından içerikler üretilip paylaşılıyor. Kampanya sürecinde beraber çalışacağını isim markanızın hikayesine ve reklamı yapılan ürüne, hizmete uygun içerikler üreten bir isim olmalı ve bu kişinin takipçileri sizin potansiyel müşterileriniz olmalıdır. Bir örnek ile anlatırsak araba videoları çeken bir influencer ile anlaşıp sağlık ürünlerinin reklamının yapılması pek anlamlı ve başarılı bir kampanya olmaz. Bir influencer ajansı hedef kitle analizi yapar, en uygun sosyal medya platformunu belirler. Sizi yanıltmak isteyen sahtekarlardan korurlar. Ve belki de ön önemli sunabilecekleri şey olan sektördeki birikim ve tecrübelerini size aktarılırlar. Deneyim ve tecrübemiz ile birçok kampanyada başarıya ulaşmış Growbyshare influencer reklam ajansı olarak sizlere benzersiz influencer hizmetleri sunuyoruz, hizmetlerimizden yararlanmak veya bilgi almak için web sitemizi inceleyebilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak