Reklam Ajansları ve Fenomen Reklam Ajansları

Reklam Ajansları ve Fenomen Reklam Ajansları

Bugün sosyal medya platformlarında insanların kendi imkanlarıyla oluşturdukları amatör denilebilecek videolar ve içerikler ile elde edebilecekleri harika başarılara şaşırmıyoruz.  Bu yakalanan başarılar ile viral bir pazarlama reklam stratejisinin, günümüzde fikirle verilen değerlerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Reklam ajansları, artık geleneksel reklamcılığın birçok kalıbını yıkmak zorunda kalıyor. Sosyal medyanın artan popülerliği ile reklam ajansları piyasada etkili olabilmek için reklam mesajlarında ve sosyal medya platformlarında yaratıcı ve şaşırtıcı olmak zorunda kalıyor ve bu konularda yeni yollar aramaya zorlanıyorlar. Reklam ajansının yeni bir rol alması ve etkinliğinin güncellenmesi gerekiyor.  Tam bu noktada yeni nesil fenomen reklam ajansları bu rolü üstleniyorlar. Fenomen reklam ajansı bir reklam veren adına fenomeni seçmeye, reklamı oluşturmaya, platform belirlemeye, hazırlamaya, programlamaya, yürütmeye ve raporlamaya kadar olan bu süreç içinde profesyonel ve organize bir şekilde çalışmaya adanmış kişiler olarak tanımlayabiliriz. Günümüzde birçok farklı ajans mevcut. Bunlara örnek olarak halkla ilişkiler ajansları, sponsorluk ajansları, pazarlama ajansları, tanıtım ajansları, iletişim ajansları ve basın ajansları gibi birçok farklı ajans sayabiliriz. Reklam ajanslarına dönecek olursak reklam ajansları da çeşit çeşittir. Bazı reklam ajansı çeşitlerinden kısaca bahsedelim; Tam hizmet ajansları, müşteriye pazarlama stratejileri, yaratıcılık, araştırma, medya planı, bilgi, ödemeler gibi eksiksiz hizmetin sunulduğu ajanslardır. Özel ajanslar, bağlılığı yalnızca birlikte çalıştığı medya veya şirket için reklam çalışması yapmaya odaklan ajanslardır. Fenomen reklam ajansları yükselen bir pazarla birlikte, hedefleri gerçekleştirmek için internet üzerindeki reklamlardan sorumlulardır. Örneğin; marka konumlandırması, ürün veya hizmet satışının arttırılması, internet sitelerinizin trafiğinin arttırılması gibi birçok hizmet sunan ajanslardır.

İyi Bir Fenomen Reklam Ajansının 5 Temel Özelliği

  • İyi bir reklam ajansı, müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde anlamalıdır. Bu nedenle ajans ile müşteri arasındaki iletişim çok önemlidir. Her müşteri için tek bir ortak çözüm yolu yoktur, her sektörün ve müşterinin durumu benzersizdir ve her müşterinin hizmeti, ihtiyaçları doğrultusunda özenle hazırlanmalıdır. İyi bir reklam ajansı müşterisini özel hissettirmeli ve onlara uygun hizmeti sunmalıdır.

  • İyi bir ajans şeffaf olmalıdır, bazı ajansların web siteleri incelendiğinde bilgilerinin eksik olduğu görülebilir. Ayrıca piyasada her sektörde olduğu gibi sizi yanıltmaya çalışacak, sosyal medya hesaplarınıza takipçi satın alacak aldatmalarla dolu iş teklifi sunacak kişiler mevcuttur. İyi bir reklam ajansının web sitesinde bulunduğu adresi ve iletişim numaraları eksiksiz ve doğru bir şekilde bulunmalıdır. Bu şeffaflıkta müşteri, ihtiyaç duyduğu bilgileri talep edebilmeli ve kampanya ile tüm soruları giderilmelidir. Bu durum müşteri içinde geçerli bir durumdur aynı şekilde müşteri de ajansa karşı dürüst olmalı ve istenilen bilgileri sağlamalıdır. Kısaca sağlam bir iletişim ağı ile çalışılmalı.

  • İnternet dünyasında itibar çok önemlidir. Bu nedenle iyi bir reklam ajansı sunduğu sözleri uygulamaya koyabileceğini müşteriye kanıtlamalı ve müşterinin tüm güvenini kazanmalıdır. Bu güveni oluşturmanın ilk yolu müşterilerin bilgi edinebilecekleri gelişmiş, kolay anlaşılan bir web sitesidir. Web sitesi bir reklam ajansı için oldukça fazla bilgi verir. Bir web sitesinde tüm bilgilerin açık bir şekilde paylaşılmış olması ve sitenin tasarımı ile uygun bir biçimde organize edilmiş olması gerekir. Son olarak iyi bir ajansın referansları iyi olmalıdır ve bu referanslar dikkate alınmalıdır.

  • Bir reklam ajansı için tecrübe ve deneyim her sektörde olduğu gibi bu sektörde de oldukça önemlidir. Ancak reklam ajansları ezbere iş yapamazlar, yapsalar dahi başarı yakalayamazlar. Markaya özel hazırlanan kampanyalar başarıya daha kolay ulaşabilir. Bu nedenle ajans ile müşteri reklam kampanyasına başlamadan önce ajans, müşterinin hikayesini dinlemeli, sektör hakkında bilgi edinmeli ve her müşteriye, markaya kendi özel şartlarına ve hedeflerine göre bir çalışma haritası çıkartmalı ve müşteriye özel kampanya uygulanmaya başlanmalıdır. 

  • İyi bir fenomen reklam ajansı stratejilerini hayata geçirmek için iyi bir grafik tasarımı, web mimarisi ve veri bilimler gibi birçok çeşitli teknoloji hakkında ileri düzey bilgiye sahiptir. Ajanslar çoğu durumda gelişmiş programlarla çalışır ve müşterilerini doğru bilgi ile buluştururlar. Her geçen gün değişen teknoloji ile bir ajans çalışanı her zaman güncel kalabilmelidir, yeni bilgiler öğrenmeye açık olmalıdır. Başarılı bir ajans kendi sektöründeki ve diğer sektörlerdeki yaşanan yenilikleri çok yakından takip etmelidir.

Influencer Pazarlamanın Günümüzdeki Önemi

Günümüzde birçok farklı marka rakiplerinin önüne geçmek için adeta yarışıyorlar. Bu yarışta başarıyı elde etmek için markalar sosyal medya platformlarını etkili bir biçimde kullanmaya çalışıyorlar. Dünyanın en büyük markalarından, yerel markalara kadar birçok marka, sosyal medya platformlarında markalarını, ürünleri veya hizmetlerini tanıtma ve satma amacıyla yüksek takipçi sayısına ulaşmış, takipçi kitlesi tarafından sevilen fenomenler ile markalarının müşteriye ulaşmasını planlıyor. Sosyal medya günümüzde bir marka tarafından kullanılması gereken bir şeydir. Sosyal medya reklamlarında etkileşim çok hızlıdır ve içerikleriniz çok kısa sürede çok büyük kitlelere ulaşır. Bu nedenle sosyal medya platformlarını kullanırken çok dikkatli olmanız gerekir. Growbyshare fenomen reklam ajansı olarak tecrübeli ve uzman kadromuz ile sizlere en doğru fenomen reklam ajansı hizmetlerini sunuyoruz. İletişim numaralarımıza web adresimizden öğrenebilir, markalara özel olarak hazırladığımız hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak