Sosyal Medya Fenomeni Kimdir ve Markalara Ne Sağlar?

Sosyal Medya Fenomeni Kimdir ve Markalara Ne Sağlar?

Sosyal medya fenomenleri günümüzde markalar ve pazarlamacılar için oldukça önemli kişiler haline geldi. Influencer ajansları ve dijital pazarlama ajansları daha kendilerini daha fazla başarıya taşıyacak olan, sosyal medya fenomenlerine daha fazla kaynak ve zaman ayırmaya hazır. Ajanslar devamlı olarak birlikte çalışacakları sosyal medya fenomenlerini arıyorlar. Sosyal medya fenomenlerinin bir marka için sayısız faydası vardır. Markanızın görünürlüğünü arttırabilir, imajınızı güçlendirebilir, insanları ürünlerinize veya hizmetlerinize yöneltir ve satın alma kararlarını yönlendirme gücüne sahiptir. Doğru sosyal medya fenomenleriyle çalışmak yürüteceğiniz kampanyanın başarısı açısından da çok önemlidir. Bunun için artan sosyal medya fenomen sayısına rağmen ajanslar veya marklar beraber kampanya yürütecekleri sosyal medya fenomeni bulmakta zorlanırlar. Sosyal medya fenomenlerini biraz daha detaylı olarak anlatacak olursak, Sosyal medya fenomenleri bildiğiniz üzere sosyal medya platformlarında geniş bir takipçi kitlesi edinmiş kişilerdir. Bu kişiler takipçileri tarafından rol model olarak benimsenir ve güçlü bir çevrimiçi varlığa sahiptirler. Sosyal medya fenomenleri, ünlülere göre genellikle özel yaşamlarını daha fazla ve ayrıntılı olarak takipçileriyle paylaşırlar böylece fenomen ile takipçi arasında dostane bir bağ oluşur ve bu da takipçilerin ve hedef kitlenin sadık olmasını ve güveninin kazanılmasını sağlar. Şirketler ve markalar fenomenlerin bu özelliklerini kendi çıkarları için kullanabilir. Bir fenomen ile çalışmak marka bilinirliği oluşturmak için tercih edebileceğiniz bir seçenektir ve hedef kitleye ulaşmanızı oldukça kolaylaştıracak bir seçenektir. Çünkü bir fenomenin etrafında toplanan kişiler genellikle belli bir konu için toplanan kişilerdir. Bu nedenle markaların fenomenlerle ortak bir kampanya yürütmesi markanızın geniş kitlelere isimlerini duyurmasını, hedef kitle ili etkileşime geçinilmesini, markanızın imajının güçlendirilmesini ve tüketici tarafından markaya duyulan güvenin artmasını sağlar.

Nasıl Sosyal Medya Fenomeni Olunur

  • Kendinize özel bir profil resmi oluşturun: Sosyal medya hesaplarında sizi ve alanınızı güzel bir şekilde sunacak bir profil resmi seçin veya oluşturun. Profil resminiz sosyal medya kullanıcılarına sizi tanıtacak ve onlara sunacağınız içerikler hakkında bilgi verebilecek bir şeydir. Profil resminiz ile insanların ilgisini çekebilmeli ve onları bilgilendirmelisiniz. Örneğin eğer bir spor dalında içerik üretiyorsanız, spor yaparken veya spor dalına uygun bir ekipman ile olan fotoğrafınızı koyabilirsiniz.

  • Kendinize güzel bir biyografi hazırlayın ve sunun: Biyografiniz insanlara sizin kim olduğunuz ve içerikleriniz hakkında bilgiler verir. Bu nedenle takipçilerin profilinizde ilk bakacağı yerlerden biri biyografinizdir. Biyografiniz potansiyel takipçiler ve sizle çalışmayı düşünen markalar için oldukça önemlidir. Biyografinizi oluştururken anahtar kelimelerinizi belirleyin ve kullanın, kolay anlaşılır olduğundan emin olun. Sayfa düzenine ve yazım kurallarına dikkat edin ayrıca biyografinizde diğer sosyal medya hesaplarınıza yer verebilir ve markaların size ulaşması için iletişim bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

  • Her zaman özgün olmaya çalışın ve güven oluşturun: İnsanlar, takip ettikleri kişilerden samimi olmalarını beklerler. Bu yüzden takipçilerinize özgün içerikler sunmalı ve onlara karşı dürüst olmalısınız Sosyal medya kullanıcıları hep yeni ve farklı içerik isterler ne kadar özgün olursanız başarılı olma ihtimaliniz o kadar artacaktır. Hedef kitleniz ve takipçilerinizde güven duygusunu oluşturmak zor olabilir, daha fazla güven kazanmak için takipçilerinize özel yaşamınızdan bahsedebilir, korkularınızı, beklentilerinizi anlatabilirsiniz. Böylelikle daha sadık bir takipçi kitlesini oluşturabilirsiniz. 

  • İlk önceliğiniz kaliteli içerik üretmek olsun: Sosyal medya platformlarında oldukça fazla hesap bulunuyor, hedef kitlenizin bu kadar çok sosyal hesap arasından sizi tercih etmesi için onlara kaliteli içerikler sunmanız son derece önemlidir. Sosyal medya kullanıcıları ayrıca gönderi sıklığı yüksek ve düzenli olan kişileri takip etme eğilimindedir. Bu yüzden gönderi sıklığınızda oldukça önemlidir ancak gönderi sıklığınızı arttırmak için içerik kalitenizden ödün vermeyin. İlk önceliğiniz içeriklerinizin kalitesi olmalıdır. 

  • Kısa yollar kullanmayı, itibarınızı riske atmayın: Sosyal medya platformlarında, takipçi, beğeni, yorum satışını yapan kişilere denk gelmişsinizdir. Satın alınan takipçiler fenomen olmak için çok kolay ve hızlı bir yol gibi görünse de bu yolla fenomen olamazsınız. Sosyal medya platformları bunu fark edebilir hesabınızı bloke edebilir veya kapatabilir. Ayrıca markalar tarafından güveniniz çok ciddi bir biçimde sarsılır ve onlarla çalışma ihtimaliniz düşer. Bir diğer önemli konu ise biraz para kazanmak için güvenmediğiniz veya desteklemediğiniz bir ürünün, hizmetin reklamını yapmayın bu durum itibarınıza zarar verebilir. 

Sosyal Medya Fenomeni Olarak Nasıl Para Kazanabilirsiniz?

  • Takipçilerinize onları özel hissettirecek, herkesin görebilmesine imkan tanınmayan özel içerikler üretin, ve onları ücretli abone olan takipçilerinize yayınlayın. Çeşitli sosyal medya platformlarına göre değişkenlik gösteren ücretli içerik ve abone sistemlerini araştırın ve kullanın.

  • Kendi topluluğunuza özel üretin ve satın: Birçok sosyal medya fenomeni çeşitli ürünlerini takipçilerine satar. Sizde kendi topluluğunuza özel olarak üretilmiş ürünleri satabilirsiniz. Örneğin satabileceğiniz ürünler; tişört, bardak, çanta, çorap, tablo veya NFT’ler olabilir.

  • Danışmanlık hizmeti sunabilirsiniz: Artık gerçek bir sosyal fenomeni olduğunuza göre deneyim ve tecrübelerinizi diğer insanlara aktarabilirsiniz. Örneğin; Sosyal medya fenomeni olmak isteyen ve bu alanda başarılı olabileceğine inandığınız kişilere kendi stratejilerini oluşturmalarında, portföylerini değerlendirmede ve sosyal medya fenomeni olma serüveninde onları nelerin beklediği hakkında yardımcı olabilirsiniz.

  • Markalarla çalışabilirsiniz: Markalar bir sosyal medya fenomeni ile çalışmayı severler. Markaların ürünlerini veya hizmetleri tanıtabilir, satışlarını arttırabilirsiniz. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak