Sosyal Medya Paylaşımlarında Görsellerin Önemi

Sosyal Medya Paylaşımlarında Görsellerin Önemi

Bir resim bin sözcüğe bedeldir” derler ki bu hiç şüphesiz doğrudur. Sözlerden çok görsellerle etkileşim kurmayı seviyoruz. Günümüzde görseller sosyal medyanın da olmazsa olmazı olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan çeşitli araştırmalara göre çoğu sosyal medya platformunda, sosyal medya kullanıcılarının sadece metin olarak sunulan içeriğe kıyasla resim ve çeşitli görsellere daha iyi oranda etkileşimde bulunduklarını bizlere gösteriyor. İçerisinde görsel barındıran sosyal medya içerikleri, görsel bulundurmayan sosyal medya içeriklerinden %150 daha fazla etkileşim alıyor. Sunulan istatistiklere göre insanların yalnızca %10-15’lik kesiminin okuduklarını hatırladıkları ortaya çıkmıştır, hatırlanma oranını bir görsel ile %70lere çıkarmak mümkündür. Bu nedenle Sosyal medya kullanıcıların neredeyse yarısı resimli gönderileri tercih ediyor. Görseller bilgiyle doygun bir sosyal medya ortamında, sizi yüzlerce içerik arasında farklı kılacak, kullanıcıların dikkatini size vermesini sağlayacak en önemli unsurlardan biridir. Görseller öne çıkmanıza ve kolay bulunur olmanıza yardımcı olur. Ancak görsel paylaşırken dikkatli olunmalıdır, özensiz paylaşılan görseller yarardan çok zarara neden olabilir. Bir iş hedefiniz olduğunu varsayarsak kullanacağınız görsel ilgi çekici, hedef kitlenize ve işletmenize uygun olmalıdır. Doğru kullanılan görseller hedef kitlenizin, işletmenizle daha iyi bağ kurmasına ve işletmenizi anlamasına olanak sağlar. Görseller ayrıca sunduğunuz ürün veya hizmetlerinizin rakiplerinizden bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Doğru ve profesyonelce hazırlanmış sosyal medya görsellerini kullandığınız içeriklerle markanızın çekiciliğini büyük ölçüde arttırırsınız. Böylece marka imajınızı güçlendirebilir, ürün ve hizmet satışlarınızı yüksek oranlarda arttırabilirsiniz. 

Paylaşımlarınız İçin Doğru Görsel Seçimi

Sosyal medya platformları görsellerin ve metinlerin ortak olarak kullanıldığı platformlardır ancak son dönemde görseller ile sunulan içerikler, sadece metin olarak sunulan içeriklere oranla çok daha fazla etkileşim sağlıyor. Sosyal medya hesaplarınızda paylaşacağınız görseller ürün veya hizmetinizin satış oranlarını yükseltebilir. Sosyal medyada görsel ağırlıklı içerik paylaşırken çok dikkatli olunmalıdır. Sosyal medya kullanıcıları ürününüzü yalnızca paylaştığınız fotoğrafın kalitesine göre değerlendirmeyecektir. Paylaştığınız görüntü kaliteli olmanın yanında ilgi çekici ve sosyal medya kullanıcısının bu paylaşımınıza tıklamaya ve etkileşimde bulundurmaya yönelik olmalıdır. Eğer küçük bir işletme iseniz büyük ihtimalle kendi fotoğraf stoğunuz veya fotoğraf çekmek için vaktiniz yoktur böyle bir durumda stok fotoğrafları kullanmanız gerekebilir. Peki milyonlarca stok fotoğraf arasından en doğru stok fotoğrafı nasıl seçilmeli? Bu sorunun cevabı olarak hazırladığımız ipuçları yazımızın devamında yer alıyor.

Paylaşımlarınız İçin Doğru Görsel Seçimi İçin 4 İpucu 

  • İçeriklerinizde Tutarlı Olun

Paylaşımlarınızda kullanacağınız fotoğrafta yer alan kişilerin ve bu kişilerinin düşüncelerinin, işletmenizin kültürüne uygun olduğundan emin olun. İnsanlar paylaşımlarınız tutarlı olduğunda işletmeniz ile daha iyi bağ kurar ve sizi gerçekten tanıdığını düşünür. Böylece sosyal medya kullanıcısı ile işletmeniz arasında güven duygusu oluşur. Kullandığınız görsel tasarımı çok sık değiştirmemeye özen gösterin ve bu tasarıma bağlı kalın. Paylaşımlarınızda tutarlı olun, paylaşımlarınızda bağlı kaldığınız tasarımlara yer verin.

  • Sıradan Olmayın Farklı Olun

Sıradan fotoğraflar sosyal medya kullanıcıları tarafından ilgi görmez, Paylaşımda bulunacağınız fotoğrafların sıradan olmamasına dikkat edin, kullanacağınız görseller sizi rakipleriniz ayırmalı, sosyal medya kullanıcısının dikkatini çekmeli ve sosyal medya kullanıcısını etkileşime teşvik etmelidir. Bunu yapmak içinde kullanacağınız görseller rakiplerinizin tercih ettiği görsellerden farklı olmalıdır. Bir görseli farklılaştırmak için çeşitli programlardan da yardım alabilirsiniz böylece rakiplerinizden daha ilgi çekici bir sosyal medya içeriklerine sahip olabilirsiniz.

  • İçeriklerinizde Samimi Olun

Paylaşımlarınızda samimi görünen görseller sosyal medya kullanıcıları tarafından daha çok sevilir. Bu nedenle samimi görünmeyen, doğrudan kameraya poz veren, gülümseyen insan fotoğraflarından uzak durmanız gerekir, bu fotoğraflar, sosyal medya kullanıcılarında yapay bir hissiyat yaratır ve paylaşımınızz gereken ilgiyi ve etkileşimi bulamaz. Sosyal medya kullanıcılarının ilişki kurabilecekleri, doğal, samimi fotoğrafları tercih edin. Mesela Bir insan grubunu kamera yokmuş gibi çalışırken, eğlenirken veya yemek yerken gösterin. Bu doğal görünen fotoğraflar sosyal medya kullanıcısının, işletmenizle bağ kurmasına yardımcı olacaktır.

  • Stok Fotoğraflarını Özelleştirin

Paylaşımlarınızda kullanacağınız görselleri özelleştirin. Özelleştirilmiş stok fotoğrafları ile içeriğinizi diğerlerinden farklılaştırabilir ve sosyal medya kullanıcısının tüm ilgisi üstünüze çekebilirsiniz. Günümüzde üst düzey bilgi ve tecrübe gerektirmeden fotoğrafları düzenleyebileceğiniz birçok uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar ile fotoğrafların renkleri ile oynayabilir ve fotoğrafların üstlerine yazı ekleyebilirsiniz. Böylece bir stok fotoğrafı işletmeniz için uygun hale getirebilirsiniz. Bu düzenlemeleri yaparken birkaç dikkat etmeniz gereken püf nokta bulunmakta bu püf noktalar; Fotoğrafa yazı ekleme işleminde en fazla 3 yazı fontu kullanmaya özen gösterin ve kullandığınız fontlarda süreklilik gösterin, paylaşımda bulunacağınız fotoğrafta renk ayarlaması ve filtre işlemi uygularken aşırıya kaçmayın bu işlemde de en fazla 3 filtre belirleyip bu filtrelerin sürekliliğine dikkat edin. Son olarak fotoğraflara işletmenizin logosunu eklemeyi unutmayın.

Twitter Görsel Boyutları

Twitter kapak fotoğrafı boyutu: 1500 x 500 piksel

Twitter profil fotoğrafı boyutu: 400 x 400 piksel

Twitter resmi gönderi boyutu: 1600 x 1900 piksel

Instagram Görsel Boyutları

Instagram profil fotoğrafı boyutu: 320 x 320px

Instagram resmi gönderi boyutu: 1080 x 1080 piksel

Instagram Hikayeleri 1080 x 1920 piksel

Facebook Görsel Boyutları

Facebook kapak fotoğrafı boyutu: 820 x 312px

Facebook profil fotoğrafı boyutu: 180 x 180 piksel*

Facebook görsel gönderi boyutu: 1200 x 630 piksel

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak