Sosyal Medya Reklamcılığı

Sosyal Medya Reklamcılığı

Sosyal medya platformlarında yapılan reklam sayısı ve etkisi günümüzde oldukça yüksektir. Influencerlar sosyal medya reklamlarında önemli bir etkendir. Sosyal medya hesaplarımızı kullanırken hepimiz gün içinde en az birkaç kere bu reklamlara denk gelmişizdir. Influencer pazarlama, markaların isimlerini duyurmak veya ürünlerini sosyal medya platformlarında influencer ajansları ve influencerlar ile hazırlanmış projelerle tanıtabilmesidir. Influencer pazarlama genellikle amacına uygun olarak çok sayıda geri dönüş ve satın alma işlemiyle sonuçlanır. Influencer pazarlamada projenizin başarılı olmasını istiyorsanız projenize ayak uydurabilecek ve başaralı olmasını sağlayabilecek bir isimle çalışmanız oldukça önemlidir. Çoklukla tercih edilen mikro influencerlar hedeflerinize ulaşmada size yardımcı olacaklardır. Mikro influencerlar diğer fenomenlere göre daha az takipçi sayısına sahip olan hesapların kullanımını kontrol eden kişilerdir. Mikro influencerlar, daha az takipçi sayısıyla bilinen bu fenomenler, yüksek takipçili hesaplara göre takipçileriyle daha fazla etkileşimde bulunma eğilimindedirler. Özellikle uygun bütçeli kampanyalarda öne çıkan mikro influencerlar, genellikle, mega influencerlar gibi ünlü statüsüne sahip değillerdir. Aktif bir takipçi kitlesine sahip olan mikro influencerlar takipçileri tarafından oldukça güvenilir bulunurlar. Bir influencerla, bir mikro influencerla çalışmak isterseniz Growbyshare ekibi olarak sizler için hazırladığımız mikro influencer listesi adı altında bulunan bir isimle beraber başarılı bir kampanya yürütebiliriz.

Mikro İnfluencer Özellikleri

  • Yüksek Güven Oranı Sağlarlar: Mikro İnfluencerlara takipçileri daha çok güveniyor; Çoğu herkes ünlülerin gösterişli, parlak gönderilerinden etkileniyor fakat belirli bir konuda, ilgi alanında uzman olan üstelik ünlü statüsü taşımayan mikro influencerlar paylaştıkları içerikleri ile takipçilerinin ve hedef kitlenin güvenirliğini daha kolay kazanıyor. Sosyal medya kullanıcıları eskiye göre daha bilgililerdir ve daha güvenli ve inandırıcı bir reklama ihtiyaç duyuyorlar. Mikro influencerlar zor ikna edilen kitleyi, yüksek güvenirlikleri ile dikkatlerini çekmeyi başaracaktır.

  • Yüksek Etkileşim Oranı Sağlarlar: Mikro influencerların sosyal medya paylaşımları yüksek etkileşim oranlarına sahiptir. Bu yüzden markalar, mikro influencerla ortak projeler yapmak ve bu kişilerden en iyi şekilde yararlanmak isterler. Genellikle bir kampanyanın belirlenen hedefi, daha fazla kişiye ulaşmak ve daha fazla etkileşim almaktır. Mikro influencerlar takipçileri ile nasıl bir iletişim süreci içinde olmalarını bilen kişileridir. Takipçileriyle daha ilgililerdir bu nedenle takipçiler ile kolay iletişim kurabilirler. Böylece size daha yüksek etkileşim oranı sunabilirler.

  • Yüksek Geri Dönüş Sağlarlar: Mikro influencerlar bir reklam projesi içinde bir markanın ürün veya hizmeti hakkında içerik paylaştığında bu içerik görülür. Ayrıca içerikte paylaştıkları görüşleri takipçileri için oldukça önemlidir. Paylaşımları çok yüksek oranlarda geri dönüş alabilir. Güvenirlikleri ile tanınan mikro influencerlar takipçileri ile olan ilişkisi oldukça sağlamdır bu da gerin dönüş ve etkileşim olarak geri döner.

  • Özgün İçerikler Sağlarlar: Mikro influencerların hemen hemen hepsi sıfırdan kendi ilgi alanları ve uzman oldukları konu hakkındaki içerikleri ile bir takipçi kitlesi toplamış kişilerdir. Mikro influencerların içerikleri özgündür ve takipçileri bu özgün içerikleri için gelir. Ayrıca mikro influencerların takipçileri ile olan bağlılığı da oldukça yüksektir ve takipçilerini nasıl elde tutacaklarını iyi bilirler. Takipçiler bu kişileri ve hesapları, içerikleri ile olan ortak noktaları için takip ettiklerinden hazırlanan bir projenin başarılı olma ihtimali çok yüksektir.

  • Anlaşılması Kolay Hedef Kitle Sağlar: Mikro influencerlar hesaplarını takip eden takipçileri anlamak daha kolaydır. Mikro influencerların sağladığı bilgiler doğrultusunda ulaşacağınız kitleyi kolayca belirleyebilirsiniz. Mikro influencerlar ilgi alanlarına ve uzmanı oldukları konuya bağlı kalırlar. Bu sayede takipçilerinin, hedef kitlenin ne ile ilgilendiklerini net olarak bellidir. Bu konu markaların hedef kitleleri hakkında daha fazla bilgi toplamalarını ve onlara daha kolay ulaşılmasını sağlar.

  • Düşük Maliyet ile Yüksek Başarı Sağlar: İnfluencer pazarlama farklı fiyatlar sunabilir, fiyat seçeneği, beraber proje yürüteceğiniz fenomen isme göre değişkenlik gösterir. Mikro influencerlar, ünlü isimlerden ve diğer çok daha yüksek takipçiye sahip hesap sahiplerinden daha uygun maliyetlidir. Mikro influencerlar düşük bütçeyle, ortak yürüteceğiniz projelerde çok yüksek başarılar elde edebilir. Sunduğumuz mikro influencer listesi ile birbirinden başarılı birçok isimle beraber çalışma fırsatı sunuyoruz.

Hangi Markalar Mikro İnfluencer Tercih Edebilir

Mikro influencerlarla çalışmak neredeyse her marka için uygun olabilir. Sosyal medya platformları markanızın, ürününüzün veya sağladığınız hizmetin adının duyulması için oldukça önemli bir mecradır. Influencer pazarlama potansiyel müşterilere ulaşmak için sıklıkla tercih edilir. Sosyal medya platformları marka bilinirliği açısından da önemlidir. Mikro influencerlar yüksek güvenirlikleri ile markanıza, ürün veya hizmetinize olan talebi ciddi bir şekilde arttırabilir. Değişen düzen içinde markanızın rakiplerinizin gerisinde kalmaması için hatta doğru planlamış ve doğru uygulanmış bir proje ile rakiplerinizin önüne geçebilmek için pazarlama stratejinizi doğru belirlemeniz gerekir. Mikro influencerlardan en doğru şekilde yaralanmak için Growbyshare ekibi olarak tecrübemiz ve alanında başarılı isimlerden hazırladığımız mikro influencer listesi ile markanızı istediğiniz yere en doğru yolu izleyerek beraber getirebiliriz. Sunduğumuz hizmetlere internet adresimizden veya iletişim numaralarımızdan bizimle görüşerek öğrenebilirsiniz. Ayrıca merak ettiğiniz her türlü sorunuz için de bizlere ulaşabilirsiniz. Yararlanmak istediğiniz hizmeti seçtiğiniz andan itibaren alanlarında profesyonel ve tecrübeli iş arkadaşlarımız ile sizlerle başaralı bir projenin paydaşları olacağız. Her geçen gün önemini ve etkisini arttıran sosyal medya platformlarında bir marka hedeflediği başarıya ulaşabilir.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak