Trendyol Affiliate Onaylı Hesap Olmak İçin

Trendyol Affiliate Onaylı Hesap Olmak İçin

Influencerlık bölümündeki en çok meraktan yeni faydalanan biri halinde. Çünkü bu alan hem sosyal medya üzerinde tam bir şekilde var olan hem de belirli yollardan maddileştirme elde etmelerini sağlıyor. Durum böyle olunca da çok doğal olarak pek çok insanı etkileyen bir rota merak ediyor. Influencerlık pek çok farklı sosyal medya platformlarında yapılabilen bir iş alanı olarak karşımıza çıkıyor. Trendyol iştiraki / influencerlık da bunlardan biri halindedir. Bu yazımız için sizler için genel olarak Trendyol'a bağlı bir hesap oluşturmak için yapılacaklar yapılacak ele alınacak. Öncelikli olarak Trendyol ile ortaklık yapmak, ortaklık yapmak, hedef almak gibi gelir gibi yanıtlarını size verdik. Yazıyı okuduktan sonra, bu gibi görünebilecek olan konular hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Ya da bizler ile doğrudan iletişime geçebileceğiniz ve bu alanda uzman olan yetkin olan ekipten, kapsamlı ve net bilgilerinizle ilgili uzman olabilecekler. Şimdi Trendyol iştiraki ya da anlam ifade etmeyen nedir geçelim.

Trendyol İştirak Nedir?

Trendyol ortaklık hakkında çok fazla şey duymuş ya da görmüş olabilirsiniz. Bunun nedeni aslında çok yönlü. İlk olarak alışveriş alışkanlıklarının son kullanımları, özel pandemi ile birlikte eğitime dönüştürülmüş. Artık onun birimiz Trendyol ve uygulamaları üzerinden alışverişlerimizi yapmak hale gelmek. İkinci olarak sosyal medya platformları ve alışveriş danın yönetimi için çok önemli olan bir nokta olarak influencerlık ya sosyal medya fenomenliği oğlu çok büyük önem kazanıyor. Influencerlar dediğimiz bu kişiler, bu hesaplar bizler alışverişimlerimiz konusunda bir güce, sahip olmak durumdadir. İşte bu iki ana husus Trendyol konusunun oğlu çok fazla olmasıne sebep olmaktadır. 

Trendyol affiliate şu anlama gelir: Sosyal medya platformları içerisinde var olan, takipçi sayısı genel olarak 10.000 takipçi sayısı ve üzeri olan ve sosyal medya platformlarını sürekli olarak çok aktif kullanan, etkileşim içerisinde olan hesapların başvuru yaptığı, satış yapma yolu ile maddi kazanç elde ettiği bir sistemdir. Trendyol affiliate çok kısa olarak bu anlama gelir. Peki, bu sisteme dahil olmak için ne yapmak gerekiyor? Affiliate onaylı hesap olmak için ana şartlar neler? Bu önemli soruların yanıtlarını yazının devamında sizlere verdik. 

Affiliate Onaylı Hesap Olmak İçin Bazı Şartlar 

Aslında yukarıda da Trendyol affiliate sisteminin tanımını yapar iken sizlere bazı şartlar hakkında tüyo vermiş olduk. Fakat bunları tek tek, daha net bir şekilde anlatabiliriz, bu daha sağlıklı olur. Affiliate onaylı bir hesap olabilmek için ilk olarak ana şartı eksiksiz tamamlamanız gerekir. Bu da sosyal medya hesabınızın takipçi sayısının 10.000 takipçi olması gerektiğidir. Eğer 10.000 takipçiden az sayıda takipçiniz var ise onay almanız mümkün değildir. Aynı zamanda takipçileri ile aktif bir şekilde etkileşime giren bir hesap olmanız gerekir. Çünkü eğer takipçileriniz ile etkileşiminiz yok ise Trendyol satışları için hazırladığınız linklere çok doğal bir sonuç olarak iyui bir yönrlim olmayacaktır. Bu sebep ile aslında bir influencer ne yapmalı, nasıl hareket etmeli gibi konularda bilinçli olmalı ve gerçekten iyi bir influencer olarak yolunuza devam etmelisiniz. Bu şartlar ana şartlardır ve belirttiğimiz gibi en önemlisi de takipçi sayınız ile ilgili olanıdır. 10 bin takipçiniz yok ise affiliate onaylı bir hesap olamayacağınızı bilmeniz gerekir. 

Affiliate başvurunuzun sonucu hemen ertesi güne elbette çıkmayacaktır. Başvuruların sonuçları genel olarak ortalama 7 ile 10 gün kadar sürer. Başvurunuz olumlu sonuçlanır ise yapacağınız ilk iş Trendyol ürünlerinden oluşan kendinize ait bir koleksiyon oluşturmaktır. Koleksiyonunuza olan ilgi ve satın alıma göre satışlardan belirli bir komisyon alırsınız, bu da sizin maddi kazancınızı sağlar. Komisyonlar yüzde 15 olarak belirlenmiş haldedir. Elbette bazı dönemlerde, kampanya dönemlerinde bu komisyon oranı belirli bir aralıkta artış gösterir. Kampanya dönemlerini takip etmelisiniz. Trendyol içerisinde aynı zamanda markalar ile de anlaşma yapabilir ve markalar ile olan iş birliğiniz sonucu sizlere markalar tarafından verilen komisyon oranı yüzde 20 kadar olacaktır. 

Trendyol affiliate onaylı hesap olmak için yapılması gerekenler genel olarak bunlardır. Eğer bunu istiyor iseniz öncelikli hedefiniz belirtilen takipçi sayısına ulaşmak olmalıdır. Bu süreçte de elbette aktif bir influencer, fenomen hesabı olmanız şarttır. Bu şartları tamamladığınızda geriye kalan süreç gayet basittir. Koleksiyonlarınıza ne kadar tıklanma ve sonrası alışveriş edimi gerçekleşir ise siz de bundan komisyon alırsınız. Hikayelerinizde sürekli olan koleksiyonlarınızı, linkleri paylaşmanız bu süreçte en iyisidir. Siz affiliate sürecinde satıcı ile tüketici arasında bir ortak görevi görürsünüz. Yani markanın, satıcının bir nevi reklamını yapan, satışlarının artmasında payı olan bir ortak. Günümüzde pek çok influencer bu yol ile maddi kazanç sağlamaktadır. Eğer hala aklınızda affiliate marketing ile ilgili bazı sorular mevcut ise bizler ile hemen iletişime geçebilir ve yetkili arkadaşlarımızdan gerekli bilgileri alabilirsiniz. Aynı zamanda bu süreçte sizlere yardımcı da olunacaktır. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak