Youtube Shorts Reklam Geliri ile Para Kazanma

Youtube Shorts Reklam Geliri ile Para Kazanma

Youtube shorts reklam geliri ile para kazanmanın yollarından bahsedeceğimiz bu yazımızda öncelikle Youtube uygulamasının içerik üreticilerine geçmişten bugüne kadar sağladığı imkanları inceleyelim.

Hepimizin bildiği ve kullandığı bir video uygulaması olan Youtube, İçerik üreticilerine para kazandırmaya ilk olarak reklamlar yolu ile olanak sağlıyordu. Daha sonra çıkardığı katıl butonu ile desteklerine devam eden Youtube, geçtiğimiz 2020 senesinin sonlarında Youtube Shorts özelliğini geliştirdi. Youtube shorts dikey şekilde kısa videoları izlemeye olanak sunan bir uygulama olarak karşımıza çıktı. Tiktok uygulamasına rakip olan Youtube Shorts; hızlı, eğlenceli, rekabetçi ve artık daha çok kaynakla gelir elde edilebilir hale geldi. Youtube Shorts para kazanma konusunda yeni güncellemeler ve iyileştirmeler devam etmekte.  

Youtube Shorts Reklam Geliri

Youtube Shorts, Youtube iş ortağı programı ile içerik üreticilerine destek olmaktadır. Bu programın içerisinde YouTube shorts fonu da yer almakta ve birçok içerik üreticisi bu fondan yararlanıyor.

Son güncel bilgilere göre 2023 Şubat ayının başından itibaren YouTube Shorts fonunun yerini YouTube shorts reklam geliri alacak. Bu gelecek tarih, YouTube profilinizi güçlendirmek ve reklamlara hazırlanmaya şimdiden başlamak için harika bir fırsat olabilir. Youtube geliri paylaşımı için istenen özellikler Youtube iş ortakları programına alınmak için de geçerli olacak. Yani hali hazırda YouTube shorts fonu kuralları YouTube gelir kuralları için de geçerli sayılacak. Shorts fonu ödemeleri ise 2023 yılının mart ayında sona erecek.

"Youtube Shorts ne kadar kazandırıyor?" sorusu oldukça fazla sorulan bir soru. Yazımız belirli aralıklarla güncellenmeye devam etmekte. Bu noktada tıklanmalar ve sorgular bu konuya ilginin oldukça büyük olduğunu gösteriyor. Siz de yazıyı okuyarak, daha sonrasında sosyal medya yönetimi hizmetimiz için bizimle iletişime geçerek youtube shorts uygulamasından para kazanabilirsiniz.

Şu an, Youtube shorts uygulamasından 3 şekilde para kazanılabilmektedir:

  1. Youtube iş ortağı programı katılımcısı olup YouTube shorts fonu ile para kazanma
  2. Markalarla YouTube uygulamasında iş birliği yapma
  3. Youtube shorts reklam geliri ile para kazanma

Tekrardan belirtmek isteriz ki YouTube shorts fon desteği, 1 Şubat 2023 tarihi itibari ile yerini Youtube shorts reklam geliri uygulamasına bırakacak.

Youtube Shorts Reklam Geliri ile Para Kazanma Yolları

Youtube içerik üreticileri için 2022 yılının son ayında Youtube shorts reklam geliri ile para kazanmaya hazırlanmak geleceğe yapılacak güzel bir yatırım olabilir.

  1. Youtube Shorts Fonu Alma Kurallarını Yerine Getirin

    Yukarıda da belirttiğimiz gibi Youtube Shorts gelir paylaşımı özelliğinde Shorts fonunun kuralları hala geçerli olacaktır. Yeni yılda Youtube reklam gelirlerinden para kazanmak için bazı kurallar bulunmaktadır. İlk kural abonelik ve izlenme sayısıdır. Youtube iş ortağı olma programı için, abonelik ve izlenme sayılarında kota belirlemiştir.

    Eğer eski bir YouTube içerik üreticisiyseniz 12 ayda, herkese açık içeriklerin izlenme süresi hedefi olan 4.000 geçerli saate ulaşarak ve 1.000 abone elde ederek YouTube shorts reklam gelirinden faydalanabilirsiniz. Ancak Shorts görüntülemelerinden elde edilen izlenme süresi bu hedefe dahil edilmeyecektir.

    Eğer bu hedeften uzaksanız veya bunu gerçekleştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız merak etmeyin,  Shorts içerik üreticileri Ocak 2023'ün ortalarından itibaren 90 gün içinde 10 milyon herkese açık geçerli Shorts görüntülemesi ve 1.000 abone elde ederek reklam geliri kazanabileceklerdir.

    Eğer şu an hali hazırda YouTube iş ortağı programında bulunuyorsanız 1 Şubat 2023'ten itibaren Shorts Akışındaki Shorts videoları arasında görüntülenen reklamlar için gelir paylaşımından yararlanabileceksiniz. Bu işlem ise geçerli sözleşmeyi imzaladıktan sonra aktif olacaktır. YouTube shorts para kazanma şartlarını yerine getirdikten sonra ikinci maddeye geçebilirsiniz.

  2. Youtube Reklam Politikalarına sadık kalın

    Reklam verenlere ve kanal düzeyindeki diğer para kazanma politikaları için buraya göz atabilirsiniz. Belirtilen politikalar Shorts ile reklamdan para kazanma için de geçerli olacaktır. Bu kurallara uymak, YouTube shorts reklam gelirinden para kazanmak için önemlidir.

  3. Özgün içerik üretmeye özen gösterin

    İster YouTube iş ortakları programına katılmak için başvuru gönderirken, ister shorts reklam geliri için, YouTube profilinizin özgün olması çok önemlidir. YouTube başvurulan hesapları incelemeye aldığında buna oldukça dikkat etmektedir.

    YouTube’un belirlediği orijinal olmayan bazı önemli içerik özellikleri şu şekildedir:

    • Filmler veya televizyon programlarından herhangi bir düzenlemeye tabii tutulmadan alınan orijinal olmayan video içerikleri,
    • Diğer içerik üreticilerinin kanallarından alınan veya farklı platformlardan alınarak yeniden YouTube platformuna yüklenen videolar (Buna derlemeler de dahil edilmektedir.)
    • Diğer sosyal medya hesaplarına ait resim ve logoları içeriğinde bulunduran videolar.
  4. Youtube ve Adsense Hesabınızı Bağlayın

    Youtube’dan ödeme almak için adsense hesabı oluşturarak YouTube hesabınıza bağlamanız gerekmektedir. Bu işlemi şimdiden yapmanız işlerinizi hızlandıracaktır. Adsense hesabınızı oluşturmak için YouTube stüdyo sekmesinden “Google Adsense’e kaydolun” kısmına tıklayarak adımları takip edebilirsiniz.

  5. Fikirlerinizi Oluşturun ve Hayata Geçirin

    Youtube shorts umut vadeden ve rekabetçi ortamda içerik üreticilerini daha çok memnun etme yolunda ilerleyen bir platformdur. Fikirlerinizi yavaş yavaş içeriğe dökerek abonelik ve izlenme sayılarınızı belirlenen sayıya yaklaştırmak kanalınızın hedefi için en önemli adımlardan biri olacaktır. Ayrıca YouTube shorts ile daha güzel prodüksiyonlar oluşturarak daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz. Tüm bunları daha kolay şekilde yapabilirsiniz.

    Youtube Shorts reklam geliri ile para kazanmak, şimdi başladığınızda yeni yılda hedefinize ulaşmış olabileceğiniz bir imkân sunmaktadır. GrowByShare influencer reklam ajansı olarak dijital medyadaki tüm yeni gelişmeleri takip etmekte ve bu gelişmelere uygun hazırlıklarımızı sürdürmekteyiz.

Youtube Para Kazanma İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

  • YouTube Shorts Reklam Veriliyor mu?

1 Şubat 2023 itibari ile YouTube shorts üzerinden reklam verilebilecek.

  • YouTube Shorts Kaç Saniye?

YouTube shorts 60 saniyeye kadar içerik üretmeye ve izlemeye olanak sağlamaktadır.

  • Shorts Videolar Para Kazandırıyor mu?

Shorts videoları para kazandırmaktadır. YouTube shorts fonu ile veya YouTube shorts gelir reklamları ile para kazanabilirsiniz.

  • YouTube Shorts Ücretli mi?

Ücretsiz video izleme platformu olan YouTube’un geliştirdiği Youtube shorts ücretsiz bir platformdur.

  • YouTube’da Bir İzlenme Kaç Dolar?

YouTube bir izlenmenin kaç dolar olduğu birçok duruma göre değişiklik gösterse de bu sayı 2 ila 11 dolar arasında değişmektedir.

  • YouTube Shorts Fonu Nedir?

YouTube shorts fonu Youtube’un içerik üreticileri için ayırdığı 10 bin dolarlık bir fondur. Tiktok uygulamasına rakip olan YouTube shorts, uygulamadaki içerikleri artırmak ve kullanıcıların eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak için YouTube shorts fonunu sunmuştur.

Youtube Shorts Videoları Kaç Saniye

YouTube Shorts, genellikle dikey olarak çekilen kısa videoların paylaşıldığı bir özelliktir ve maksimum uzunluğu 60 saniyedir. Ancak, YouTube Shorts'lar için önerilen süre 15 saniyeden azdır ve bu da onları hızlı tüketilebilen, anlık görsel hikayeler haline getirir.

Öte yandan, YouTube Shorts'lar genellikle TikTok videolarına benzer bir formatta olduğundan, bu özelliğin popülerliği hızla artmaktadır. YouTube, Shorts için kısa videoların daha kolay keşfedilmesi için ayrı bir sekme sunmaktadır ve bu da platformda daha fazla etkileşim ve görünürlük sağlayabilir.

YouTube Shorts videoları, hem mobil uygulama hem de masaüstü web sitesi aracılığıyla oluşturulabilir ve paylaşılabilir. Ayrıca, bir Shorts videosu yüklemek için özel bir kısayol düğmesi de mevcuttur.

YouTube Shorts Türkiye Para Kazanma 

YouTube Shorts Türkiye' de para kazanmak için, öncelikle YouTube Partner Programı (YPP) kabul edilmesi gerekmektedir. YPP'ye kabul edildikten sonra, kullanıcılar reklam gelirleri elde etmeye başlayabilirler. Kullanıcılar, kısa videolarında reklam göstererek para kazanabilirler. Bununla birlikte, reklamların gösterimleri, kullanıcının videolarının etkileşim alması ve ilgi çekmesine bağlıdır.

YouTube Shorts para kazanmak için, kaliteli ve özgün içerikler oluşturmak önemlidir. İçerikler, izleyicilerin ilgisini çekmeli ve takipçi sayısını artırmalıdır. Ayrıca, videoların anahtar kelime optimizasyonu, SEO uyumlu açıklamalar ve uygun etiketlerle desteklenmesi de önemlidir.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak