Influencer Pazarlama Stratejileri

Influencer Pazarlama Stratejileri

Influencer pazarlama sosyal medya fenomenlerinin artan popülerliği ile geçmiş olduğumuz son birkaç yıl içinde çok büyük ilgi görmeye başladı.Bu yöntem göründüğünden çok daha zor ve etkilidir. Bu nedenle influencer pazarlama kampanyası hazırlayıp ve yürütmeyi düşüyorsanız güzel hazırlanmış bir pazarlama stratejisine ihtiyacınız var. Yalnızca sosyal medya uygulamalarında beğeni, yorum veya paylaşım almak değildir.Markanızı, ürün veya hizmetinizi binlerce belki de milyonlarca kişiye bir kanaat önderi tarafından tavsiye edilmesi şeklinde düşünebilirsiniz.Hedef kitleniz ürün veya hizmetinize güvenmeye istekli olur ve potansiyel müşterilerden oluşan çok geniş bir kitleye seslenmiş olursunuz. Peki bu kampanya süresince ortak çalışacağınız influencer kim olmalı, influencer ile nasıl iletişime geçmeliyim, influencerları nasıl belirliyoruz gibi sorularınızın cevaplarına influencer ajansları ile çalışırsanız doğru bir şekilde ulaşabilirsiniz. Influencer ajansları bünyesinde çeşitli alanlarda yetenekli ve uzman influencerlar bulundururlar ve onlarla sürekli iletişim halinde bulunurlar. Ajanslar müşterileri için kaliteli pazarlama kampanyaları ile stratejileri hazırlar ve yönetir. Bunlar, sponsorluk, ürün yerleştirme, markalar için ürün veya hizmet tanıtımı gibi çeşitli pazarlama stratejileri olabilir. Ajanslar bir kampanyayı yürütmeye hazır olduklarından influencerlara ve markalara çok fazla yardımcı olur örneğin bir ajans kaynak sağlar, danışmanlık görevi görür ve doğru influencer ve markayı eşleştirir. Bu yüzden bir influencer pazarlama kampanyası yürütmeyi planlıyorsanız, bir influencer ajansıyla anlaşmanız çok faydalı olacaktır.

Sosyal Medya Fenomenleri Kimlerdir ve Ne Yaparlar

Sosyal medya fenomenleri çoğu kişi tarafından çeşitli sosyal medya platformlarında çok sayıda takipçisi olan ve çeşitli içerikler paylaşan kişiler olarak görülür. Bu düşünce her ne kadar yanlış olmasa da eksiktir. Bir sosyal medya fenomeni bir marka için çok daha fazlasını yapabilir. Sosyal medya fenomenleri sadece çok sayıda takipçiye sahip olmaz aynı zamanda bu takipçilerin güvenini kazanır. Bir sosyal medya fenomeni takip eden kişiler genellikle ona inanırlar ve güvenirler. Sosyal medya fenomeni takipçiler bir sebepten dolayı takip ederler ve bu sebep, o fenomenin müşterileriniz için uygun olup olmadığını anlamanız için önemli bilgiler verir. Ayrıca fenomenler, sahip olduğunuz müşterilerin satın alma davranışlarını arttırmanın yanında yeni müşteri kitlesi ve takipçisi oluşturma gücüne de sahiptir. Bir sosyal medya fenomeni markanız için özel içerik hazırlar, ürün veya hizmetiniz incelemesini yapar, yorumlarını aktarır, ürün veya hizmetlerinizden bahseden paylaşımlarda bulunur satışlarınızı arttır ve potansiyel müşteri sağlar.

Influencerlar Hangi Influencer Ajanslarını Tercih Ediyor

Influencerların bir ajansı tercih etmesinin birçok farklı nedeni vardır, sizler için bu nedenlerin en önemli olanlarını listeledik;

  • Güvenirlik

  • Deneyim ve tecrübe

  • Referans

  • Kampanya başarısı

  • Çalıştıkları influencerlar ve markalar

  • İletişim veya ulaşım kolaylığı

Gibi birçok farklı neden bir influencerın bir ajansı tercih etmesinde önemli rol oynar.

Influencerlarla Çalışmak İçin Bazı Önemli Bilgiler

  • Fenomenlere nasıl ulaşacağınızı belirleyin: Influencer pazarlama her ne kadar popüler olsa da hala yeni bir pazarlama stratejisi olarak sayılabilir. Birçok marka influencer pazarlamayı tam anlamıyla anlayabilmiş değil,bu pazarlamaya başlamadan önce yapılması gereken ilk iş fenomen seçimini ve kampanya sürecini kendiniz mi yönetmeyi veya bir ajans ile anlaşıp sizin yerinize yapılmasını mı istediğiniz belirlemektir. Markanızla çalışacak doğru fenomeni bulmak ve onun ile iletişime geçmez bazen çok zorlayıcı olabilir, ekibinizde bu deneyime sahip biri yoksa bir ajans ile çalışmak size kısa ve uzun vadede para ve zaman tasarrufu sağlayabilir. Eğer kampanya sürecini kendiniz yönetmeye karar verdiyseniz, markanız için doğru isim olduğunu düşündüğünüz bir fenomenle çalışın, Çalışacağınız fenomenin markanızın değerlerine ve kültürüne uyması gerekir. Çok daha fazla takipçi sayısına ulaşmış kişiler ile çalışırsanız markanızı çok geniş kitlere duyurursunuz, orta veya az takipçili bir fenomenle çalışırsanız bu kişiler takipçileri tarafından güvenilir kişiler olarak görüldüğünden daha yüksek satış rakamlarına ulaşabilirsiniz.

  • Doğru sosyal medya kanallarını seçin: Doğru sosyal medya kanalı her zaman popüler olanı seçmek değildir, kampanyanızı yürüteceğiniz doğru sosyal medya kanalını seçmek için hedef kitlenizin, tüketicilerin kullandıkları sosyal medya platformlarını bilmek gerekir. Hedef kitlenizi ve potansiyel müşterilerinizi çok iyi analiz ederek, yürütmeyi düşündüğünüz kampanyanın en başarılı olacağını düşündüğünüz sosyal medya platformu tercih edin. 

  • Kampanya sonunda neye ulaşmak istediğinizi bilin: Tam olarak ne beklediğinizi belirleyin, örneğin bu kampanya sonunda marka bilinirliğini mi yükseltmek istiyorsunuz yoksa satışlarınızı mı yükseltmek istiyorsunuz gibi sorulan cevaplarını net olarak belirleyin. Farklı hedefler, farklı kampanya sürecini gerektirir. Bu belirleyeceğiniz hedefler, doğru fenomen ismi seçmek için de oldukça önemli bir konu olacak.

  • Ortak kampanya yürüteceğiniz fenomen ile güçlü ilişki kurun: Birçok marka influencer pazarlamadan faydalanıyor. Birçok fenomene teklifler, hediyeler gibi çeşitli kaynaklar sağlanıyor. Fenomenlerle aranızı iyi tutun ve güçlü ilişkiler kurun. Böylece bu zorlu rekabet ortamında rekabet etmeniz daha kolay olacaktır. 

  • Sadece güvendiğiniz fenomenlerle çalışın: Sosyal medya dünyasında yanıltıcı birçok içerik ve kişi bulunuyor, bunlara dikkat edin. Takipçiler, beğeniler ve yapılan yorumlar sahte olabilir bunları ayırt etmek önemlidir. Fenomen kişilerin hesaplarını inceleyin, kaç beğeni ve yorum aldıklarına ve en önemlisi beğeni ve yorum yapan kişilerin kim olduklarını inceleyin.

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak