Influencer Reklam Ücretleri

Influencer Reklam Ücretleri

Kitlesini etkilemeyi başarmış influencerlar tarafından birçok farklı şekilde reklamlar ve iş birlikleri yapılmaktadır. Bu yapılan çalışmalar ınfluencerlar için kimi zaman ek gelir kimi zaman ise hayatlarını idame ettirecek şekilde bir iş olmuştur.  Bu durumu influencerların kitle büyüklüğü belirlemektedir. Influencer reklam ücretleri ise influencerların kitle büyüklüğüne ve diğer koşullara bağlı olarak değişmektedir.

Influencer Reklam Ücretleri Ne Kadar?

Influencer reklam ücretleri, ilk olarak influencerların hitap ettiği kitleye bağlı olarak değişmektedir. Elbette bunun yanında reklamın türü, reklamın yapılacağı platform, reklamın nasıl yapıldığı gibi birçok konuya göre fiyat değişmektedir. Influencer oranları, takipçi sayısına ve etkileşim oranına bağlı olmalıdır. Bununla birlikte, yetenek ve niş bir kitleye erişim gibi fiyatı değiştiren başka faktörler de bulunmaktadır.

Bazı influencerlar gönderi başına ücret almakta, bazıları ise toplam olarak bir fiyatlandırma yapmaktadır. Bir gönderi videosu ile reels videosunun fiyatında değişiklikler görülmektedir. Sponsorlu gönderiler veya ürün tanıtım fotoğrafları da reklamın yapılış türü arasındadır.

Influencer reklam ücretleri kitle büyüklüğünün yanında birçok kritere göre değişse de ortalama olarak 500 ₺ ile 180.000 ₺ arasında değişmektedir.

İnfluencer Reklam Ücretleri 2023

İnfluencerların bulunduğu kitle büyüklükleri mega, makro, mikro ve nano şeklinde sıralanabilir. Aşağıda bunların detayları yer almaktadır.

  • Mega influencer

Mega influencerlar sosyal mecralarda milyonlarca takipçisi bulunan, genellikle TV Showlarında, dizilerde, ses getiren yapımlarda oynamış fenomenlerdir. Bu influencerlar sosyal mecralarda da etkin şekilde rol alırlar ve buralardan da gelir sağlayabilirler. Bu influencerlar ile iş birlikleri diğer influencerlara göre oldukça fazla olabilmektedir.

  • Makro İnfluencer

Makro influencerlar, Mega influencer boyutuna ulaşmamış fakat 150.000’ den fazla takipçisi olan influencerlardır. Makro influencerlar alanda birçok farklı markayla ve büyüklüğü değişen işletmelerle iş birlikleri yapmaktadır.

  • Mikro İnfluencer

Takipçi sayısı 150.000’den az, 10.000’ den fazla olan influencerlar mikro influencer olarak adlandırılmaktadır . Mikro influencerlar küçük işletmelerin sıkça tercih ettiği influencerlardır. Bu influencerlar ek gelir olarak bu işi yapmakta ve genellikle takipçileri ile arasında keyifli ve güvene dayalı bir ilişki olmaktadır.

  • Nano İnfluencer

10.000’den daha az takipçisi olan fakat takipçilerinden çok yüksek bir oranda etkileşim alabilen influencerlar, nano influencer olarak adlandırılır. Nano influencerların hitap ettikleri kitle sınırlı olsa da bütçesi kısıtlı işletmeler nano influencerları tercih edebilmektedir.

Instagram Influencer Reklam Ücretleri

Popüler bir sosyal medya platformu olan Instagram, birçok pazarlama faaaliyetlerine olanak tanır. Instagram influencer reklam ücretleri influencerların takipçi sayısına göre belirlenmiştir ve şu şekildedir:

Nano influencerlar : Gönderi başına 500 ₺ -  2.000 ₺

Mikro influencerlar : Gönderi başına 750₺ – 2.500 ₺

Makro influencerlar : Gönderi başına 2.500₺ - 100.000 ₺

Mega influencerlar : Gönderi başına 10.000+

Tiktok influencer reklam ücretleri

Bir diğer popüler sosyal medya platformu olan tiktok, oldukça büyük kitlelere hitap ederek pazarlama faaliyetlerine alan açmaktadır. Tiktok influencer reklam ücretleri influencerların takipçi sayısına göre belirlenmiştir ve ortalama olarak şu şekildedir:

Nano influencerlar: gönderi başına 1.000 ₺

Mikro influencerlar : gönderi başına 2.500 ₺

Orta düzey influencerlar: gönderi başına 5.000 ₺

Makro influencerlar : gönderi başına 5.000 ₺

Mega influencerlar : gönderi başına 7.500 ₺ ve üzeri

Influencer pazarlama, sosyal medya platformlarının ve influencerların başarısının devam etmesiyle bir pazarlama faaliyeti olarak kalmaya devam edecektir. Influencer reklam ücretleri, birçok kısıta göre değişkenlik gösterse de ortalama olarak belirtilen şekildedir. Bir influencer ile iletişime geçme fikriniz varsa influencer ile iş birlikleri nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak